Αυτά είναι παιχνίδια για τις «παλιοσειρές»

Αυτά είναι παιχνίδια για τις «παλιοσειρές»

Πολύ δύσκολη η αποστολή των ερυθρόλευκων στο αποψινό παιχνίδι με την Μπασκόνια αλλά αν ο Ολυμπιακός κερδίσει το κέρδος θα είναι τεράστιο. Οι «παλιοσειρές» της ομάδας του λιμανιού με μπροστάρη τον Σπανούλη μπορούν να κάνουν την διαφορά σε μια περίοδο που χτίζεται ο νέος Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει απόψε με την Μπασκόνια στην Βιτόρια και οι ερυθρόλευκοι θ’ αντιμετωπίσουν μια από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης. Οι Βάσκοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό καθιστά κάτι παραπάνω από δύσκολη την αποστολή της ομάδας του λιμανιού. Ωστόσο ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πρεμιέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ότι έχει τις δυνατότητες να φέρει εις πέρας ακόμα και την πιο δύσκολη αποστολή.

Κανείς βέβαια δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ερυθρόλευκοι είναι σε μια διαδικασία «χτισίματος» μιας νέας ομάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού. Και σίγουρα οι πειραιώτες δεν είναι έτοιμοι, αυτό μπορεί να το καταλάβει εύκολα κάποιος χωρίς να χρειαστούν ιδιαίτερες αναλύσεις.

Αυτό είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να το έχουν πάντα υπόψιν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ειδικά σε ότι αφορά παιχνίδια όπως είναι το αποψινό απέναντι στην Μπασκόνια. Το σίγουρο είναι πως μετά τη νίκη του στην Ρωσία, ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα ματς που δεν θα χάσει τίποτα αν δεν το κερδίσει.

Σίγουρα όμως έχει να κερδίσει πολλά αν πάρει τη νίκη στον αγώνα με την Μπασκόνια κι αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει κάνει το δύο στα δύο στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, παίζοντας μάλιστα μακριά από το σπίτι του και το κυριότερο σε δύο πολύ δύσκολες έδρες.

Το ματς στην Βιτόρια είναι «φτιαγμένο» για τις «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού, για τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, τον Μιλουτίνοφ. Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα οι Ισπανοί θα θελήσουν να τρέξουν και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να «βγάλουν» δύο πράγματα στο παρκέ.

Από την μία άμυνα όπως αυτή που έπαιξαν στην Μόσχα απέναντι στην Χίμκι και από την άλλη καλή δημιουργία με τον Σπανούλη να «ταΐζει» τους ψηλούς στο τέσσερα και στο πέντε. Ο Μιλουτίνοφ για παράδειγμα είναι σε καλή κατάσταση κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός ενώ και ο Λεντέι μπορεί να τρέξει σε ανοιχτό γήπεδο απέναντι στους Ισπανούς.

Στοιχείο «κλειδί» για τον Ολυμπιακό και τον αφήσαμε στο τέλος θα είναι και η απόδοση του Βαγγέλη Μάντζαρη. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη τον καλό Μάντζαρη, έχουν ανάγκη τις άμυνες του έμπειρου γκαρντ και αν είναι σε καλή βραδιά τότε αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τους πειραιώτες.

Επαναλαμβάνουμε ότι το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό αλλά αν η ομάδα του Μπλατ καταφέρει να πάρει τη νίκη στην Ισπανία θα βάλει «πλώρη» για το 3-0 στην Ευρωλίγκα, καθώς την Παρασκευή οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την Αρμάνι στο ΣΕΦ. Και αν στις τρεις πρώτες αγωνιστικές το ρεκόρ είναι 3-0 τότε θα μιλάμε για ιδανικό ξεκίνημα από τους ερυθρόλευκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ