Το γκολ μπαίνει πιο εύκολα όταν το «ψάχνουν» περισσότεροι…

Το γκολ μπαίνει πιο εύκολα όταν το «ψάχνουν» περισσότεροι…

Το θέμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να σκοράρουν και οι παίκτες που έρχονται από τις πίσω γραμμές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει γκολ και από τους χαφ και από τους αμυντικούς. Να φέρει κι άλλους παίκτες μέσα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων του.

Περιθώρια για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν. Ακόμα και η περιορισμένη πιθανότητα να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ στο ας πούμε ντέρμπι με τον Αρη πρέπει να τον βρει έτοιμο να επωφεληθεί. Να μην με παρεξηγήσουν οι φίλοι του Αρη που γράφω για ας πούμε ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ πάει σε αυτό με τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που διαμορφώνεται και ψάχνει να συγκροτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Ο Ολυμπιακός πάει στο Ηράκλειο να παίξει με τον ΟΦΗ που καίγεται για βαθμούς και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Πάει να παίξει χωρίς τον Χασάν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και τον Φορτούνη που δίνει ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν περιθώρια να αφήσουν βαθμούς στην Κρήτη. Αυτή τη φορά επείγονται να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούν. Θα πρέπει τώρα να το πετύχουν αυτό  χωρίς τον παίκτη που είναι μέσα σχεδόν σε κάθε φάση που δημιουργεί η ομάδα του Μάρτινς. Το παιχνίδι στην Κρήτη μοιάζει σαν ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόλις έναν βαθμό σε δυο παιχνίδια πρωταθλήματος. Η συγκομιδή είναι φτωχή και γίνεται ακόμα πιο φτωχή αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μόλις ένας βαθμός ήρθε σε δυο αγώνες με τους διεκδικητές του τίτλου. Κατά συνέπεια, περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν.

Η ομάδα που έβαζε τρία, τέσσερα και πέντε γκολ σε Λουκέρνη, Μπέρνλι και Γιάννενα μοιάζει να έχει αποσυρθεί. Μια άλλη που αγκομαχάει να πετύχει γκολ και σκοράρει με το στανιό, έχει πάρει τη θέση της. Ο Πέδρο Μάρτινς καλείται να ξορκίσει αυτόν το δαίμονα και να κάνει τους παίκτες τους όχι μόνο παραγωγικούς στην δημιουργία φάσεων αλλά και παραγωγικούς στο σκοράρισμα. Μπορεί όλο αυτό το διάστημα να κάνουμε κουβέντα για την αδυναμία των σέντερ φορ να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, η συζήτηση αυτή όμως, έχει τον κίνδυνο να αποπροσανατολίσει.

Το θέμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να σκοράρουν και οι παίκτες που έρχονται από τις πίσω γραμμές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει γκολ και από τους χαφ και από τους αμυντικούς. Να φέρει κι άλλους παίκτες μέσα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων του. Στο βαθμό που θα το καταφέρει θα έχει περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει.  Ο Γκερέρο με την αδιάκοπη κίνησή του βοηθάει πολύ να προστεθούν κι άλλοι παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή.  Μόνο έτσι θα γίνει δυνατή η μετατροπή των επιθέσεων σε σκοράρισμα.

Ο Μάρτινς θα έχει προφανώς παρατηρήσει ότι στον τομέα αυτό υπάρχει θέμα. Στον βαθμό που ξεπεραστεί οι προϋποθέσεις για περισσότερα γκολ θα δημιουργηθούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ