Το ματς της χρονιάς και λοιπά ευφυολογήματα

Το ματς της χρονιάς και λοιπά ευφυολογήματα

Κανένας στόχος του Άρη δε θα κριθεί την Κυριακή και το ειδικό βάρος των Άρης – ΠΑΟΚ το είδαμε στο αδιάφορο ματς Κυπέλλου.

Μια ομάδα χωρίς αγωνιστική δυναμική, που μετά από έξι αγωνιστικές θα είχε αξιολογήσει μια καλή πορεία χωρίς να έχει κάποια παραπάνω επιδίωξη ως το καλύτερο που μπορεί να πετύχει, θα μπορούσε όντως να θεωρεί το ματς με τον ΠΑΟΚ στην έδρα της ως τον αγώνα της χρονιάς, μιας και οι ασπρόμαυροι είναι σήμερα πρώτοι στη βαθμολογία μετρώντας μόνο νίκες, έχοντας μπει στη σεζόν ως κυπελλούχοι και μετά από προκριματικά τσάμπιονς λιγκ.

Για τον Άρη, ο αγώνας της Κυριακής είναι σημαντικός. Είναι ο σημαντικότερος μέχρι σήμερα. Είναι το πρώτο ντέρμπι μετά από τα τέσσερα δύσκολα χρόνια του κλαμπ και στη ροή των αγώνων, προηγείται των αναμετρήσεων με τις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις στη χώρα.

Και το γήπεδο θα γεμίσει, και το ενδιαφέρον των οπαδών είναι τεράστιο, όση και η δίψα τους -και η απαίτηση από την ομάδα- για νίκη και σ’ όλη την Ελλάδα θα κάνει γκελ αυτό το ματς. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να γίνει;

Αλλά, αγώνας της χρονιάς, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί, προκειμένου να δοθεί έμφαση στο ότι στόχος είναι «μια νίκη επί του ΠΑΟΚ» δεν είναι.

Αγώνας της χρονιάς είναι αυτός στον οποίο θα καθοριστεί ο στόχος μιας ομάδας. Και ο στόχος της εισόδου στην πεντάδα π.χ., δεν θα κριθεί το βράδυ της Κυριακής για τον Άρη. Μια ομάδα δηλαδή με 18 νέους παίκτες, που ξεκίνησε να χτίζεται εδώ και τέσσερις μήνες. Και η οποία, εφόσον δεν επαναλάβει λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, μοιάζει να έφτιαξε γρήγορα μια βάση στην οποία αξίζει να συνεχίσει να χτίζει για να φτάσει και αγωνιστικά στο επίπεδο που θέλει ,τα επόμενα -όχι πολλά- χρόνια.

Δεν προσπαθώ να υποτιμήσω το «ειδικό βάρος» του ματς, γιατί δεν τολμώ να υποτιμήσω και τη νοημοσύνη κανενός που με τιμά διαβάζοντας το blog.

Είναι προφανές, αυταπόδεικτο: Πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ματς Άρη – ΠΑΟΚ θα είναι τεράστιου ενδιαφέροντος. Το είδαμε στο ματς κυπέλλου, κανείς δεν το αντιμετώπισε ως αγώνα στόχου, αλλά οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν τα πάντα. Δεν έκανε αλλαγές βασικών παικτών ο Λουτσέσκου δηλαδή στο δεύτερο μέρος, βλέποντας την άνοδο του Άρη;

Αλλά πραγματικά δεν αντέχεται ο λαϊκισμός. Ο Άρης επέστρεψε, ξέρει τι έκανε λάθος και τί του κόστισε τα περασμένα χρόνια και γύρισε σελίδα με μια καλή -από το πρώτο λεπτό της σεζόν- ομάδα. Αν κανείς πιστεύει ότι πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό, είναι από αφελής ως κομπλεξικός.

Οπότε, αφού δεν… κάθισε το «μια πόλη μια ομάδα», κάποια άλλη στιγμή το «δεν θα ξαναέρθουμε στο γήπεδο αυτό», τελευταία φορέθηκε το «όχι big 5 αλλά big 4». Και τώρα το «είναι για τον Άρη το ματς της χρονιάς». Αύριο ίσως είναι κάποιο άλλο ευφυολόγημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ