Καλό το διπλό, θέλει όμως και τη νίκη στο ΣΕΦ

Καλό το διπλό, θέλει όμως και τη νίκη στο ΣΕΦ

Εάν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει την Αρμάνι Μιλάνο την Παρασκευή τότε θα έχει καταφέρει μία τρύπα στο νερό στα ματς με την Μπασκόνια και την Χίμκι.

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση στη Βιτόρια, φοβόμουν και με το παραπάνω το παιχνίδι με την Μπασκόνια. Λίγο η κατάσταση των Βάσκων, λίγο το γεγονός πως μου φαινόταν απίθανο να έχουν οι Ερυθρόλευκοι απόδοση παρόμοια με εκείνη της Μόσχας, δεν μου άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας η αναμέτρηση της Τετάρτης.

Και όμως. Αυτό το αρνητικό προαίσθημα ήταν λανθασμένο 100% και ο Ολυμπιακός απέδρασε από την Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα με ένα αυτοκρατορικό διπλό. Παίζοντας το μπάσκετ του, όντας κυρίαρχος για 30 τουλάχιστον λεπτά και σίγουρος όταν το παιχνίδι γύρισε. Το σημαντικότερο όλων; Η ψυχραιμία στην τελική απόφαση. Φαινόταν στα πρόσωπα των αθλητών του Μπλατ, οι οποίοι έπαιζαν με αυτοπεποίθηση στην Βιτόρια.

Η φιλοσοφία του νέου τεχνικού των Ερυθρόλευκων και γενικότερα η ηρεμία που εκπέμπει από τον πάγκο, μέχρι στιγμής είναι ευεργετική για όλους.

Μου άρεσε ο χαρακτήρας που έβγαλε ο Ολυμπιακός. Είναι φοβερό το πώς κρατάει όλους ευχαριστημένος ο Μπλατ με τον χρόνο συμμετοχής τους στις αναμετρήσεις. Για να καταλάβετε οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 50-39, έχοντας 12 παίκτες που έχουν αγωνιστεί ήδη στο ματς. Από τους οποίους οι 8 πέτυχαν έστω έναν από αυτούς τους 50 πόντους. Από τους οποίους 12 παίκτες που έπαιξαν στο πρώτο 20λεπτο, οι 8 έδωσαν από μία τελική πάσα! Αυτό είναι πραγματική ομάδα, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το ημίχρονο έχοντας λοιπόν 12/12 βολές, 10/16 δίποντα και 6/12 τρίποντα! Το απόλυτο 20λεπτο του Μπλατ στη Βιτόρια. Περιπου 5 μέρες μετά τη Μόσχα. Ποιος θα το περίμενε…

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ

Το έχουμε ξαναπεί εδώ. Παρότι φαίνεται η ομάδα σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, το ζητούμενο είναι να διαθέτει γερά στεγανά στα πρώτα άσχημα αποτελέσματα. Στο πρόγραμμα είναι και αυτά και δεν είναι λογικό να εκλείψουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μίας ομάδας. Προσωπικά με ανησυχούν τα σύνολα που… πετούν στο ξεκίνημα μίας σεζόν, γιατί με λούζει μετά κρύος ιδρώτας για το πότε θα ρίξουν ταχύτητα και θα πραγματοποιήσουν την αναμενόμενη αγωνιστική κοιλιά τους. Εάν γίνεται καλή δουλειά (που στην προκειμένη γίνεται), η ομάδα ανάλογα το πρόγραμμά της βρίσκει και τον ρυθμό της.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχεια, κρατούν χαμηλούς τους τόνους γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι πολύ νωρίς για χαρές ή και για δάκρυα. Η θριαμβολογία κλασικά προέρχεται από εμάς (Μέσα) ή και από τον κόσμο στα social media, όχι όμως από τους Πειραιώτες. Η μπάλα κάτω και στην πορεία με την πάροδο του χρόνου να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα.

Η ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ

Αυτήν την περίοδο ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει εάν οι παίκτες του αντιλαμβάνονται στο 100% όσων τους ζητάει στο παρκέ. Και η αλήθεια είναι πως σε 30 λεπτά στη Βιτόρια οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν την τέλεια εμφάνιση. Απίστευτη κυκλοφορία στην επίθεση, αποστάσεις σεμιναριακού επιπέδου και πάνω από όλα διαρκής κίνηση από όλους ώστε και διάδρομοι να υπάρχουν και ελεύθερα σουτ.

Η Μπασκόνια άργησε πάρα πολύ να καταλάβει τι συμβαίνει στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Ο Μαρτίνεθ πάλεψε με τη ζώνη να γυρίσει το ματς, ενώ στάθηκε στον εφησυχασμό του Ολυμπιακού. Κακά τα ψέματα. Εχουμε Οκτώβριο μήνα και θα ήταν απόλυτα παράλογο εάν για 40 λεπτά έπαιζαν έτσι οι Ερυθρόλευκοι, την ώρα που ως άνθρωποι σκέφτονται την αυτοσυντήρησή τους και ότι έχουν ματς την Παρασκευή! Οι Βάσκοι τα βρήκαν σκούρα και μόνο αν το ματς είχε ακόμα ένα 10λεπτο θα ειχαν ελπίδα για το ολικό comeback.

ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΡΜΑΝΙ

Δεν υπάρχει χρόνος πια για χάσιμο όμως για τον Ολυμπιακό. Καλές οι δύο νίκες με Χίμκι και Μπασκόνια. Όμως τι αντίκρισμα θα έχουν αυτές εάν έρθει μια γκέλα στο ΣΕΦ με την Αρμάνι Μιλάνο; Να το πάμε κάπως διαφορετικά; Τα ματς με την Μπασκόνια και την Χίμκι δεν ήταν και από αυτά με το τεράστιο τικ δίπλα τους. Όχι πως δεν θα τα πάλευε ο Ολυμπιακός στο παρκέ για να τα κερδίσει, όμως δεν θα καιγόταν και ο κόσμος αν τα έχανε.

Από την άλλη όμως. Το ματς με την Αρμάνι ΜΙιλάνο στο ΣΕΦ; Και γενικότερα τα παιχνίδια στο Φάληρο; Οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να υπερασπιστούν την έδρα τους εάν θέλουν να επιστρέψουν τον Μάιο στην Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Αρχής γεννωμένης με την αναμέτρηση απέναντι στο συγκρότημα του Πιανιντζιάνι, το οποίο έβγαλε τα… συκώτια στη Ρεάλ την Τετάρτη στο Μεντιολάνουν Φόρουμ. Αρα προσοχή 100% για να μην πάνε στράφι τα διπλά στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές.

ΥΓ1 Αυτοί το κατάφεραν με το 2/2. Τώρα είναι και η σειρά σου. Να έχει κόσμο στο ΣΕΦ και να τους δείξετε την αγάπη σας για τα όσα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι σε αυτές τις δύο αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

ΥΓ2 Η φωτογραφία του Σπανούλη στο τέλος της αναμέτρησης είναι αυτό που λέμε το… κλου της υπόθεσης. Οικογένεια. Έχει φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό βγαίνει και προς τα έξω.

ΥΓ3 Ωραία η σκέψη με τον ΛεΝτέι στο «4» για να πάει στον Σενγκέλια. Και ας μην βγήκε. Χρειάζονται οι δοκιμές. Ο Μπλατ δεν μένει στάσιμος στην φιλοσοφία του και το ψάχνει ενδιάμεσα στην αναμέτρηση.

ΥΓ4 Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας. Μερικούς σας άγγιξε το κείμενο για τον σκύλο μας. Σε άλλους πέρασε απαρατήρητο. Εγινε χαμός τα social media μου και η αλήθεια είναι πως με συγκινήσατε ρε παλιόπαιδα. Ο Ρόκο μας είναι πλέον καλά. Διέφυγε τον κίνδυνο, έχει κάπως κουρασμένα τα πίσω πόδια του και το μόνο που έχουμε να ανησυχούμε είναι μήπως από την φόλα προκύψει κάποια παράλυση σε αυτά. Ακούστηκαν οι προσευχές σας. Ειδικά του κόσμου του τουίτερ που με γέμισε με μηνύματα. Τα φιλιά μου και την αγάπη μου..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ