Ο νέος ΟΦΗ και ο Ηλίας στο τοξικό περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…

Ο νέος ΟΦΗ και ο Ηλίας στο τοξικό περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…

Το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τοξικό και δεν αφήνει να ευδοκιμήσουν συμπεριφορές σαν του Ηλία Πουρσανίδη. Ωστόσο το εγχείρημα επιβάλλεται να πετύχει. Να γίνει μέτρο σύγκρισης για τις άλλες ΠΑΕ. Να παρακινήσει κι άλλους σαν τον Μιχάλη Μπούση να έρθουν και να επενδύσουν.

Ετυχε να συναντήσω τον Ηλία Πουρσανίδη πριν από περίπου εικοσιπέντε χρόνια σε χώρο που δεν πήγαινε ο νους μου ότι θα συναντούσα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μπορεί να έφταιγαν τα στερεότυπα που είχαμε και έχουμε για τους αστέρες της μπάλας στην Ελλάδα και τον τρόπο που επιλέγουν να διασκεδάζουν.

Στερεότυπα που εν πολλοίς δημιουργήθηκαν από τις επιλογές που έκαναν οι ίδιοι. Κάποιους, με εναλλακτικές επιλογές δεν είχαμε γνωρίσει και δεν είναι ότι είχαν και μας τις έκρυβαν. Ας είναι. Κράτησα αυτή την εικόνα για τον Ηλία Πουρσανίδη και χρόνια μετά αφού ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα του μου δόθηκε η ευκαιρία να την επιβεβαιώσω. Κάνω αυτό τον πρόλογο γιατί όταν διάβασα πως ο Ηλίας μαζί με τον Γιάννη και τον Γιώργο Σαμαρά φέρνουν στην Ελλάδα έναν ομογενή επιχειρηματία προκειμένου να ασχοληθεί με τον ΟφΗ, ενθουσιάστηκα.

Δεν μπορεί, είπα, ο Πουρσανίδης πριν αναλάβει να παρουσιάσει στον κόσμο του ΟΦΗ έναν επιχειρηματία, θα έχει φροντίσει να πάρει ασφαλείς πληροφορίες. Το μεσημέρι της Πέμπτης παρακολούθησα την παρουσίαση του Μιχάλη Μπούση και την συνέντευξη που παραχώρησε με τους συνεργάτες του στο Ηράκλειο. Ο λόγος του σοβαρός και μετρημένος, οι υποσχέσεις του ελάχιστες, οι κορώνες ανύπαρκτες. Δεν αρκεί μια συνέντευξη και κάποιες απαντήσεις για να βγάλεις συμπέρασμα για έναν άνθρωπο.

Αλλωστε, από προσωπική πικρή εμπειρία γνωρίζω πολύ καλά ότι ο δρόμος προς την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Ο Μιχάλης Μπούσης δεν μπορεί εξ αντικειμένου να βρίσκεται στο Ηράκλειο όταν οι δουλειές του απαιτούν την παρουσία του στις ΗΠΑ. Εδώ θα είναι οι στενοί συνεργάτες του Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς και ο Ηλίας Πουρσανίδης. Αυτοί θα τρέχουν την ομάδα, θα αποπληρώνουν χρέη, θα φροντίζουν για την ενίσχυσή της,. Σε αυτό το εγχείρημα του ομογενή επιχειρηματία σημασία έχουν οι συνεργάτες του. Οι άνθρωποι που για λογαριασμό του θα έχουν την ευθύνη καθημερινής διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Μένω λοιπόν στα λόγια του Ηλία όταν τον ρώτησαν τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τον ΟφΗ. Να κερδίσει τον χαμένο σεβασμό, ήταν η απάντηση του Ηλία. Κάποτε ο ΟΦΗ, διευκρίνισε, ήταν ο στόχος κάθε παιδιού στην Κρήτη που ήθελε να παίξει μπάλα. Πρέπει να ξαναγίνει. Πρέπει να τον σέβονται οι αντίπαλοί του αλλά και όσοι εργάζονται για αυτός, εξήγησε ο πρώην παίκτης της ιστορικής ομάδας. Ούτε μεγαλοστομίες ούτε δηλώσεις «απογειωτικές».

Με τις κουβέντες αυτές ως παρακαταθήκη θέλω να πιστεύω και εύχομαι ολόψυχα ο ΟΦΗ να αναγεννηθεί και να ανανεώσει το γερασμένο και ίσως παρηκμασμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Να γίνει ο ΟΦΗ παράδειγμα προς μίμηση. Φαντάζομαι θα το γνωρίζουν οι τρεις στενοί συνεργάτες του κυρίου Μπούση ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τοξικό και δεν αφήνει να ευδοκιμήσουν συμπεριφορές σαν του Ηλία Πουρσανίδη. Ωστόσο το εγχείρημα επιβάλλεται να πετύχει. Να γίνει μέτρο σύγκρισης για τις άλλες ΠΑΕ. Να παρακινήσει κι άλλους σαν τον Μιχάλη Μπούση να έρθουν και να επενδύσουν.

Μην το δούμε σαν μια υπόθεση που αφορά τον ΟΦΗ. Ισως, αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ