Ο προπονητής είναι ό,τι πιστεύει

Ο προπονητής είναι ό,τι πιστεύει

Η διαχείριση του Πάκο Ερέρα πριν από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Δε βλέπω κανένα λόγο για κάτι άλλο και συντάσσομαι απόλυτα με την επιλογή του Πάκο Ερέρα να αντιμετωπίσει το ματς της Κυριακής με τη δική του και μόνο προσέγγιση.

Δεν έδωσε τυχαία ο προπονητής του Άρη ρεπό στους ποδοσφαιριστές, δυο -αλλά ουσιαστικά τρεις- μέρες, με πρωινή προπόνηση την Παρασκευή και απογευματινή τη Δευτέρα.

Ήθελε να τους δώσει ανάσες, μετά από μια βδομάδα τρίωρων προπονήσεων και μάλιστα με φορτωμένο πρόγραμμα και επιπλέον να τους κρατήσει σε μια απόσταση από την πίεση του πρώτου ντέρμπι της σεζόν. Αυτή θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς στην εβδομάδα που διανύουμε.

Δεν θα μαντρώσει την ομάδα του τρεις νύχτες σε ξενοδοχείο. Δεν θα μιλήσει –ούτε το έκανε- για «φουστανέλες» και «μακεδονομάχους», δεν θα δει όλη η ομάδα το Πλατούν μετά από προπόνηση, αυτά είναι στοιχεία προετοιμασίας αγώνων άλλης εποχής.

Ο Ερέρα θεωρεί ότι ο επαγγελματίας παίκτης, οφείλει να προετοιμάζει και πνευματικά τον εαυτό του. Η δική του δουλειά αρχίζει μέσα στο γήπεδο και τελειώνει με κάποιες οδηγίες στα αποδυτήρια, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση πριν τη σέντρα. Μετά, τα υπόλοιπα είναι θέματα διαχείρισης, κοουτσάρισμα.

Δεν είναι οπαδός ο Ερέρα και δεν χρειάζεται να είναι. Προπονητής είναι. Έχει οπαδούς ο Άρης. Και το σημειώνω πριν από τον αγώνα, γιατί τώρα έχει αξία: Συνήθως όταν κάνεις κάτι έξω από αυτό που πιστεύεις, από αυτό που είσαι στην πραγματικότητα, δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν αμφιβάλλω, ότι παρά την εμπειρία του, θα έχει άγχος ο άνθρωπος. Είναι το πρώτο ματς στο οποίο κυριολεκτικά όλη η φίλαθλη Ελλάδα (με διαβατήριο και την ελεύθερη τηλεοπτική μετάδοση του ματς) θα στρέψει το βλέμμα της στο γήπεδο του, τον εργασιακό του χώρο.

Αλλά ελπίζω ότι και σήμερα και αύριο και την Κυριακή, δεν θα ταλαντευθεί και όσα η πείρα τον έχει διδάξει, θα τα «επικαλεστεί». Πως δεν πρέπει να κάνει ή να προβληματιστεί ώστε να αναζητήσει τίποτε πέρα από αυτό που πιστεύει κι αυτό με το οποίο δουλεύει από την πρώτη στιγμή με τους παίκτες του: Τη φιλοσοφία του(ς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ