Ο ΠΑΟΚ ευνοείται από την αλλαγή της ημερομηνίας του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ ευνοείται από την αλλαγή της ημερομηνίας του ντέρμπι

Τυχερός ο ΠΑΟΚ. Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ελέγξει ένα ντέρμπι περίπου 8 - 9 ώρες μετά την παρέλαση κι εκείνος κερδίζει μία επιπλέον μέρα ξεκούρασης πριν τον Παναθηναϊκό.

Ούτε… παραγγελία να έκανε στην αστυνομία της πόλης ο ΠΑΟΚ. Κυριακή 28 Οκτωβρίου είχε να παίξει με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή τρεις μέρες μετά από ένα κρίσιμο για το μέλλον του στη διοργάνωση παιχνίδι για το Europa League. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια ομάδα, για έναν προπονητή, για τους ποδοσφαιριστές, να προετοιμάσουν και να προετοιμάζονται για δύο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Και για τον ΠΑΟΚ, το να παίξει Πέμπτη ευρωπαϊκό ματς και Κυριακή ένα ντέρμπι, σίγουρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Του συνέβη του ΠΑΟΚ κι άλλη φορά μέσα στη σεζόν. Πριν παίξει με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στις 23 Σεπτέμβρη, είχε παίξει με την Τσέλσι. Όμως αν κρίνουμε και από τον τρόπο που έπαιξε και από τον τρόπο που ο Λουτσέσκου συμπεριφέρθηκε σε αυτό το ματς, μάλλον δεν το είχαν και πολύ… υπολογισμένο το ματς με τους Λονδρέζους. Όση ένταση και να βγάλεις απέναντι σε μία τόσο ποιοτική Τσέλσι, δύσκολα θα καταφέρεις κάτι. Προφανώς έτσι σκέφτηκαν και όσοι αγωνίστηκαν (ελάχιστοι θεωρητικά βασικοί) και είχαν στο μυαλό τους την ΑΕΚ.

Εδώ, όμως, στο παιχνίδι με τη Βίντι, μπαίνει το «πρέπει» για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να κερδίσει για να κάνει βήμα πρόκρισης. Άρα δεν υπάρχει στο μυαλό του προπονητή του και των παικτών του η «σκέφτομαι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό» λογική. Πρώτα η Βίντι, μετά ο Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον αυτό βρίσκεται στο δικό μου το μυαλό. Δε νομίζω, δηλάδη, πως τον Λουτσέσκου δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η Ευρώπη, άρα θα κάνει πάντα το ίδιο.

Είναι τυχερός λοιπόν ο ΠΑΟΚ που η αστυνομία της Θεσσαλονίκης δήλωσε επίσημα πως δεν θα μπορέσει να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Ποιος τρέχει την ίδια μέρα σε μια παρέλαση και μετά από λίγες ώρες σε ένα γήπεδο, που θα γίνει ένα ματς το οποίο θα έχει οπαδούς ΜΟΝΟ της μίας ομάδας. Άρα χαμηλής επικινδυνότητας παιχνίδι. Που δεν χρειάζεται δα και όλη η αστυνομική δύναμη της πόλης για να ελέγξει 30.000 φιλήσυχους ανθρώπους, που θα πάνε να δουν ένα ματς του οποίου η ένταση δεν συγκρίνεται – με τα σημερινά δεδομένα – με αυτή στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ.

Η αστυνομία, λοιπόν, είπε πως «εμείς κύριοι δεν μπορούμε». Και ο Βασιλειάδης ήρθε να κάνει δεκτό το αίτημα, αφού επικαλέστηκε «λόγους δημοσίας τάξης». Λόγοι δημοσίας τάξης για ένα ντέρμπι που θα γίνει 8 ώρες μετά το τέλος της παρέλασης. Ώρες – ώρες αναρωτιέμαι αν κάποιοι άνθρωποι κάνουν πραγματικά καλά τη δουλειά τους ή αν δουλευόμαστε όλοι μαζί.

Και μέσα σε όλη αυτή την… παράνοια, του να μην μπορούμε να διοργανώσουμε σαν χώρα ένα ντέρμπι την ίδια μέρα με μια παρέλαση (!!!), ο Παναθηναϊκός καλείται να αλλάξει τα πάντα και να… τρέχει. Να αλλάξει τις προπονήσεις του, να αλλάξει το παιχνίδι Κυπέλλου, να αλλάξει το πρόγραμμά του, να αλλάξει τα εισιτήρια, ακόμα και τις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Να αλλάξει ο Δώνης τον προγραμματισμό του, να αναγκαστεί η ομάδα να προπονηθεί μια μέρα στη Θεσσαλονίκη, να ψάξει γήπεδο για να το κάνει.

Χίλια «να». Επειδή δεν μπορούμε να διοργανώσουμε την ίδια μέρα μια παρέλαση και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Κι όλα αυτά με τη μία ομάδα να ευνοείται (ΠΑΟΚ) και την άλλη να… ταλαιπωρείται. Καλή παρέλαση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ