Μία φορά είχε ανατραπεί το -3, μαντέψτε…

Μία φορά είχε ανατραπεί το -3, μαντέψτε…

Για επεισόδια που δεν κατάλαβαν διαιτητές, προπονητές, παίκτες και δεν υπήρξε διακοπή προσπαθούν να «εξοντώσουν» την ΑΕΚ

Έχω γράψει εδώ και καιρό πως δεν ξέρω πως θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα. Πραγματικά δεν ξέρω αν και πως θα τελειώσει. Βασικά θεωρούσα τη διαιτησία το βασικό επίμαχο ζήτημα, αλλά πλέον ξεπεράσαμε τα όρια του αγωνιστικού χώρου για το… κουμάντο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ τιμωρείται πλέον και επίσημα με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικών τιμωρίας της έδρας και πρόστιμο 73.500 ευρώ. Γιατί; Για επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ που δεν κατάλαβαν διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές και τα οποία τιμωρήθηκαν με την πιο σκληρή ποινή που υπάρχει. Και πρωτόδικα είχε «δεθεί» η τιμωρία της, οπότε ήταν… χλωμό να πέσει στην έφεση. Όσο και αν ήλπιζε και το πάλεψε.

Άλλωστε τιμωρία να έχει πέσει τόσα χρόνια με αφαίρεση βαθμών δεν θυμάμαι τόσα χρόνια. Μία φορά έγινε, πέρυσι και αυτή… μεσάνυχτα, λίγες ώρες πριν από μεγάλο ντέρμπι που το αφορούσε άμεσα. Μαντέψτε…

Πλέον μετά από αυτή την απόφαση της Super League και της ΕΠΟ τα… κόζια αλλάζουν. Για όλους. Υπάρχει δεδικασμένο. Επεισόδια εντός ή εκτός γηπέδου σημαίνουν αφαίρεση βαθμών. Ρίψη αντικειμένων ή μολότοφ ή οτιδήποτε μέσα και έξω από τα γήπεδα, είναι βιαιοπραγία, άρα αφαίρεση βαθμών. Θα μου πείτε βεβαίως πως η ρίψη της φωτοβολίδας ευθείας βολής μέσα σε εξέδρα με κόσμο στο πρόσφατο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ δεν ήταν βιαιοπραγία και ήταν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο με οπαδούς και αστυνομικούς σε απόσταση; Και ο ΠΑΟΚ πλήρωσε απλά πρόστιμο, ενώ ποτέ δεν βρήκε τον ένοχο οπαδό όπως διαλαλούσε. Μαντέψτε… Πρόστιμο 20.750 ο ΠΑΟΚ. Πριν το ΠΑΟΚ-Αρης έγιναν επίσης μεγάλα επεισόδια πέριξ της Τούμπας. Μολότοφ, καμένο βαν, τραυματίας αστυνομικός με εγκαύματα, καμένη καντίνα. Μαντέψτε… Πρόστιμο 15.000 ευρώ ο ΠΑΟΚ.

Όλες οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή αγώνων οφείλουν πλέον να ακολουθήσουν αυτήν του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που πολύ καλά έκανε και ακολούθησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και έστειλε ακόμα και βίντεο στην Επιτροπή Εφέσεων. Δεν το έκανε όμως στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και στο ΠΑΟΚ-Αρης που είχε και τραυματία αστυνομικό και καμένο βαν. Μαντέψτε…

Το πρωτάθλημα φέτος και… επίσημα διεξάγεται με περίεργους όρους και έναν ωφελημένο. Ξεκάθαρα πια. Όπως και το περσινό, στο οποίο «εξαφανίστηκε» ποινής αφαίρεσης βαθμών και τιμωρία έδρας λίγες ώρες πριν από ντέρμπι. Με έναν ωφελημένο. Και το έχασε πια, όταν ο ιδιοκτήτης του μπήκε με όπλο στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα σε μια εικόνα που ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη και δεν μπορούσε να… εξαφανιστεί, αλλά ούτε και να σταθεί ότι είναι μοντάζ ή δεν απείλησε κανέναν.

Για να λέμε την αλήθεια το -3, φέρνει την ΑΕΚ στο -6. Σχεδόν εξόντωση. Δεν βλέπω πως μπορεί να γυρίσει η ΑΕΚ αυτή την κατάσταση με την υπάρχουσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο με θαύμα. Δεν ξέρω αν… επιτρέπεται να συμβούν θαύματα. Αυτό που ξέρω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ που κατάλαβε ότι προσπαθούν να «εξοντώσουν» την ομάδα τελειωτικά, πρέπει να την «αγκαλιάσει». Μέχρι τέλος.

Και κάτι για το φινάλε. Επεισόδια έγιναν. Η λογική και οι κανονισμοί λένε για πρόστιμο, άσχετα αν κατακρεουργήθηκε η ΑΕΚ. Αλλά έγιναν επεισόδια. Και αυτά πρέπει να σταματήσουν. Δεν με ενδιαφέρει ποιος τα κάνει. Δεν με ενδιαφέρει πως θα σταματήσουν. Δεν πρέπει να γίνουν ξανά. Και η ΑΕΚ πρέπει να προστατεύει την ίδια την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ