Λίγη κάψα χωρίς τυπικότητες

Λίγη κάψα χωρίς τυπικότητες

Ο Πιεμπονγκσάντ δεν έχει εμφανίσει χρήματα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα το κάνει, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει διάθεση και κάψα για τον Παναθηναϊκό.

Ακόμα μία μέρα πέρασε, χωρίς να εμφανιστούν χρήματα από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Λεφτά που θα αντιστοιχούν φυσικά στην τρέχουσα ΑΜΚ που έχει προκηρυχθεί ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ότι υπέγραψε συμφωνητικό για τη μεταβίβαση του 50% των μετοχών του, ποσοστό δηλαδή κοντά στο 43,5% των μετοχών της ΠΑΕ, στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 6 Οκτωβρίου, τη μέρα που ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του. Ένα δύσκολο ματς, από το οποίο ο Πιεμπονγκσάντ κι ενώ είχε συμφωνήσει να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός απουσίαζε… Δεν θεωρώ ότι είχε κάτι να φοβηθεί ή να ανησυχήσει, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού» είναι δύσπιστος ή καχύποπτος ως προς τις προθέσεις του. Το έχουμε αναφέρει πολλάκις. Ο ίδιος με τη στάση του έχει αναγκάσει τον κόσμο να δυσπιστεί. Αλλά πέρασε εκείνη η μέρα, οπότε ας το προσπεράσουμε. Δεν ήθελε, δεν προλάβαινε, λόγω υποχρεώσεων, ας το δεχθούμε.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ούτε χρήματα έχουν εμφανιστεί ούτε και ο ίδιος. Το σημαντικό φυσικά είναι να έρθει το ρευστό. Είναι η κινητήριος δύναμη για όλα. Τόσο για να τρέξει ο σύλλογος, όσο και για να συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα η προσπάθεια μείωσης του χρέους. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, η λογική λέει (διότι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο) ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εμφανιστούν.

Τυπικά, άλλωστε, ο Πιεμπονγκσάντ κι οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να βάλει χρήματα έχει το δικαίωμα να το κάνει από τις 22 του μήνα κι έπειτα. Μέχρι τις 21 έχουν προτεραιότητα οι παλιοί μέτοχοι. Αλλά θα μπορούσε να στείλει χρήματα έναντι της ΑΜΚ. Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να πάρει κι έγκριση από την ΕΕΑ, όπως έκανε πρόσφατα κι ο Αλαφούζος για να μετατρέψει σε προσωπικές κάποιες μετοχές που ήταν καταχωρημένες στη Sortivo. Υπάρχουν σενάρια ότι ήδη έχει ετοιμάσει τον φάκελο για την επιτροπή κι ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι τον έχουν καταθέσει ήδη οι δικηγόροι του, αλλά δεν επιβεβαιώνεται.

Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τελικά ο Πιεμπονγκσάντ δεν θα βάλει χρήματα έναντι της ΑΜΚ. Το αντίθετο. Όλα συνηγορούν ότι θα έρθει άμεσα το πρώτο έμβασμα. Ακριβώς την ημερομηνία και το ύψος του ποσού, αν θα είναι δηλαδή ένα εκατ. ευρώ ή δύο, το γνωρίζει μόνο ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του.

Αυτό, όμως, που αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας είναι ότι ο Ασιάτης δεν βγάζει κάψα για τον Παναθηναϊκό. Τα χρήματα εντάξει, κάποια στιγμή θα εμφανιστούν. Το ζητούμενο είναι πόσο ζεστός θα δείξει ο ίδιος για το «τριφύλλι». Αν έχει έρθει για να το κάνει ανταγωνιστικό ή έχει άλλους σκοπούς. Οι οποίοι είναι θεμιτοί, αφού ως επενδυτής θα θέλει να έχει πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη, αρκεί όμως για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τον ίδιο τον σύλλογο, οι επιθυμίες του να συμβαδίζουν και με τα οφέλη και τη δυναμική της ομάδας. Ο Αλαφούζος ανακοίνωσε τη συμφωνία και η φωνή του ίδιου εδώ και μία ντουζίνα μέρες δεν έχει ακουστεί.

Φαντάζομαι ότι και αυτό θα συμβεί. Αλλά δεν χρειάζεται τόση μυστικοπάθεια ή τυπικότητα. Ούτε τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις θα βοηθήσουν. Θα φανούν όλα στην πράξη. Αλλά αυτό που θα πρέπει να του δώσουν καλά να καταλάβει όσοι είναι δίπλα του (οι εν Ελλάδι συνεργάτες του), είναι να νιώσει από Παναθηναϊκό. Να αντιληφθεί την αγωνία του κόσμου να δει την ομάδα του να είναι άκρως ανταγωνιστική. Τώρα, το «τριφύλλι» βγάζει στους ουδέτερους μία συμπάθεια, αλλά μέχρις εκεί. Οι αντίπαλοι τον υπολογίζουν φέτος, αλλά δεν τον φοβούνται. Ίσως και όχι άδικα, γιατί τον θεωρούν -ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ- αδύναμο και στα θεσμικά όργανα…

Κι επειδή αυτό το -6 (και η ποιότητα του ρόστερ, που είναι καλή, αλλά όχι αρκετή), αποτελεί τροχοπέδη για μεγαλύτερες βλέψεις. Όσο ο Πιεμπονγκσάντ με τη στάση του εμμένει σε τυπικότητες και δεν βάζει πολύ χρήμα για να δυναμώσει ο Παναθηναϊκός, δεν θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ποδοσφαιρικά δεν είμαστε Αγγλία, ούτε Βέλγιο, όπως έχει συνηθίσει. Κι επειδή είναι δύσκολο οι οπαδοί του «τριφυλλιού» να μπουν στο δικό του «θέλω» ας κάνει τον κόπο να μπει αυτός στο δικό τους και να νιώσει τις επιθυμίες τους για έναν Παναθηναϊκό κορυφής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ