Θέλει τη νίκη πριν τα ντέρμπι

Θέλει τη νίκη πριν τα ντέρμπι

Nations League ήταν και πάει. Μετά και τη δεύτερη διακοπή στη φετινή σεζόν για τις Εθνικές ομάδες, από σήμερα έχουμε και πάλι πρωτάθλημα. Οι πράσινοι υποδέχονται στο Ο.Α.Κ.Α τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο και θέλουν τη νίκη πριν μπουν στα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν.

Μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη, που μόνο ως αποτυχία δεν μπορεί να λογίζεται, ο αήττητος Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη υποδέχεται στο Ο.Α.Κ.Α τον Πανιώνιο σε ένα ματς που θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Με τρία ντέρμπι στη σειρά να ακολουθούν, δύο εκτός με ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική και Ολυμπιακό στο Φάληρο τη δέκατη και ένα εντός με την ΑΕΚ την ένατη, ο Έλληνας τεχνικός και οι παίκτες ξέρουν πως το μοναδικό » εύκολο» παιχνίδι που έχουν μέχρι τότε είναι το σημερινό. Είναι όμως όντως εύκολη και απλή υπόθεση το ματς με τους Νεοσμυρνιώτες ή όχι;

Η ομάδα του Ανιγκό δεν είναι αμελητέος αντίπαλος. Πρόκειται για σύνολο με αρετές, με παίκτες ποιοτικούς και έμπειρους που δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη όποια ευκαιρία του δώσεις. Με επτά βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές και έχοντας μέσα σε αυτές παίξει ήδη με τους τρεις διεκδικητές του τίτλου, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να πει κανείς ως ατυχές ή κακό ήταν αυτό της πρεμιέρας στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον ΟΦΗ.

Προέρχονται από δύο σερί νίκες, σε Ριζούπολη και μέσα με τον πολύ δυνατό φέτος Άρη και θέλουν να δώσουν συνέχεια σήμερα. Η διακοπή για ομάδες όπως ο Πανιώνιος, που δεν χάνουν πολλούς παίκτες για τις Εθνικές, είναι χρήσιμες συνήθως για να διορθώσει ο προπονητής καταστάσεις και προβλήματα. Αντίθετα για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός δημιουργεί, αρκετές φορές, προβλήματα και δυσλειτουργίες, ειδικά αν έχουν βρει ρυθμό όπως οι γηπεδούχοι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι πράσινοι θα έχουν στη διάθεση τους και τον αρχηγό τους Δημήτρη Κουρμπέλη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Με φουλ επιθετικό προσανατολισμό στην ενδεκάδα, με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση τόσο του Καμπετσή όσο και του Μακέντα, ο Δώνης θέλει από την αρχή να δείξει ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης σκοράροντας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ένα γκολ νωρίς θα απλοποιήσει τα δεδομένα για το τριφύλλι στην προσπάθεια του να συνεχίσει με το απόλυτο εντός. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει δυνατά στα ματς του Ο.Α.Κ.Α και με εξαίρεση το παιχνίδι με τον ΠΑΣ προηγείται των αντιπάλων του. Πετυχαίνει αρκετά τέρματα και θέλει να συνεχίσει το σερί του αυτό και σήμερα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αμυντικά θέματα, που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι και να μπουν μπροστά στο σκορ κάνοντας ευκολότερη τη ζωή τους.

Ο Πανιώνιος όμως θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις. Διαθέτει ποδοσφαιριστές ικανούς να βγουν γρήγορα στη κόντρα και ποιοτικούς επιθετικούς που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Ο Γάλλος τεχνικός δεν έχει απουσίες, αφού και ο Κότνικ θα βρίσκεται κανονικά κάτω από τα δοκάρια.

Συμπέρασμα; Προσοχή, σοβαρότητα και ηρεμία ακόμα και αν στραβώσει κάτι μέσα στο ματς αρκούν για να πάρει ο ΠΑΟ τη νίκη. Τα πιτσιρίκια δείχνουν αξιοθαύμαστη υπομονή και κυκλοφορούν σωστά την μπάλα κόντρα σε κλειστές άμυνες ακόμα και σε περιπτώσεις που πιέζονται χρονικά. Ο Δώνης μεταδίδει από τον πάγκο του ηρεμία στη διαχείριση του παιχνιδιού, στοιχείο που το εισπράττουν οι νεαροί και άπειροι παίκτες του και τους βοηθά πολύ να μην προβαίνουν σε κινήσεις πανικού.

Ο Ανιγκό έχει χτίσει παράδοση, αφού δεν έχασε πέρυσι με τον Λεβαδειακό. Επίσης πλέον κανείς δεν αντιμετωπίζει το τριφύλλι με υπεροπτικό ύφος έχοντας δει τι έπαθαν οι προηγούμενοι. Το γήπεδο λογικά θα έχει πολύ κόσμο, βοηθά και η ώρα διεξαγωγής, όποτε πάμε δυνατά για τη νίκη πριν τα μεγάλα ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ