«Ελα στον παππού…»

«Ελα στον παππού…»

Η παραίτηση Κοτζιά, το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, το συμβόλαιο του Σιμόες κι ο αστυνομικός στη σπείρα εμπορίας ναρκωτικών. Ο Κώστας Καίσαρης, βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΕ ο Αλέξης τον Κοτζιά. «Και τι με νοιάζει εμένα», που έλεγε ο Παυλάκης. Έφυγε ο Κοτζιάς από το Εξωτερικών. Αλλάζει σε κάτι η καθημερινότητα του Κλαπανάρα από τα Τρίκαλα; Τώρα που ανέλαβε ο Αλέξης, θα βρει δουλειά αυτός που είναι άνεργος; Αυτός, που δουλεύει κι έχει να πληρωθεί τρεις τέσσερις μήνες θα τον καλέσει το αφεντικό να του δώσει πέντε κατοστάρικα έναντι; Αυτός, που δεν έχει να πληρώσει Εφορία, ΕΦΚΑ και ΕΝΦΙΑ θα λύσει το πρόβλημά του; Το ότι αρπάχτηκε ο Παπαδάκης, ο «έλα στον παππού», όπως τον αποκαλεί ο Στέφανος Χίος, με την Μπάγια Αντωνοπουλου, είναι ένα σοβαρό θέμα. Ο καβγάς Κοτζιά-Καμμένου τι σημασία μπορεί να έχει; Στην πολιτική εδώ στα Βαλκάνια, κάποιοι κάνουν ότι δήθεν διαφωνούνε και στο τέλος γίνεται αυτό που θέλουν οι Αμερικάνοι.

ΟΛΑ αυτά λοιπόν, μικρή σημασία έχουν, μπροστά στο πρωτάθλημα, που ξανάρχισε. Και με την παιχνιδάρα Άρης-ΠΑΟΚ παρακαλώ. Ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια. Οι ιστορίες για τα ματς ΠΑΟΚ-Άρη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, είναι αμέτρητες. Θυμήθηκα μία σχετικά πρόσφατη. Γίνεται ένα παιχνίδι μπάσκετ. Ο Σάββας Βασιλειάδης του Άρη, στα ματς με τον ΠΑΟΚ βγάζει έναν έντονο τσαμπουκά, με αποτέλεσμα να γίνεται κόκκινο πανί για την εξέδρα. Που βρίζει εν χορό, «Ηλιάδη, γαμ… η μάνα σου». Μέχρι που ένας απ’ αυτούς, τους λέει το μυστικό: «Ρε λακαμάδες, ο αδερφός του Ηλιάδη, ο Στέλιος, παίζει σε μας ποδόσφαιρο. Βρίζουμε δηλαδή τη μάνα ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Δεν κάνει». Το σκέφτονται, το καταλαβαίνουνε, σταματάνε. Και βγάζουνε επί τόπου νέο σύνθημα: «Ηλιάδη, Ηλιάδη, σε γαμ… ο αδερφός σου κάθε βράδυ».

ΝΑ πω και δύο λόγια για το ματς. Που είναι για τον, ΠΑΟΚ το πλέον ζόρικο στη σεζόν. Μακράν. Όπως το λέω. Κι αυτό δεν έχει να κάνει, με τις απουσίες του Πέλκα και του Μαουρίσιο. Όσοι να λείπουνε, όποιοι και να λείπουνε, έντεκα εναντίον έντεκα είναι τα παιχνίδια. Δεν θα κατέβει με εννιά ο Λουτσέσκου. Μιλάμε όμως για ένα γήπεδο που θα είναι ηφαίστειο και τους ποδοσφαιριστές με τα κίτρινα να τρέχουνε λες και τους έχουνε βάλλει νέφτι στο κώλο. Καμιά σημασία ότι οι εννιά στους έντεκα του Άρεως είναι της Λεγεώνας των Ξένων και μέχρι χθες δεν ξέρανε κέσκεσέ ΠΑΟΚ. Αυτά τα πράματα μεταφέρονται. Μεταλαμπαδεύονται. Πολύ περισσότερο, όταν οι ξένοι του Άρεως είναι κωλοπετσωμένοι και μπαρουτοκαπνισμένοι. Δεν πρόκειται για τίποτα παιδάκια. Θα φάει η μύγα σίδερο και του κουνούπι ατσάλι. Πουθενά αλλού στο πρωτάθλημα δεν θα βρει τέτοιες συνθήκες ο ΠΑΟΚ. Το ματς του δεύτερου γύρου με την ΑΕΚ; Εκκλησία είναι το ΟΑΚΑ. Ανάβεις το κερί, κάνεις το σταυρό σου και σηκώνεσαι και φεύγεις. Ουδείς θα σε ενοχλήσει. Εύκολα έκανε το 2-0 ο ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου και γύρισε με τον μαστραπά στη Θεσσαλονίκη. Και μέχρι το δεύτερο γύρο, ποιος πεθαίνει. Το ματς της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ είναι τη Κυριακή στο Βικελίδης. Και θα διαφωνήσω μάλιστα με τους μπουκ, που τον δίνουν φαβορί. Μπορεί να έχει έξι στα έξι ο ΠΑΟΚ αλλά στα δύο ντέρμπι που πήρε ευνοήθηκε τα μάλα από τις λεπτομέρειες. Τη Κυριακή ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα δεινοπαθήσει. Για την ταπεινότητά μου, τρίτη τύχη έχει το διπλό.

ΝΑ ξαναγυρίσουμε όμως για λίγο στον Κοτζιά. Και το θέμα με τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» που βγήκε στη φόρα. Μαύρα λεφτά δηλαδή που διακινούνται χέρι με χέρι. Χωρίς παραστατικά. Με μία πρόχειρη απόδειξη, ότι δίνουμε στον Τ.Κ. τριάντα χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για παροχή πληροφοριών σχετικά με τα Σκόπια. Η, στον G.Τ. για να προβάλλει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή εφημερίδα τα ελληνικά συμφέροντα. Που μπορεί αυτός ο Τ.Κ. να μην είναι καν υπαρκτό πρόσωπο. Και τα λεφτά να τα κάνει μεροκάματο αυτός που δήθεν τα δίνει. Κι αυτός ο G.Τ. είναι όντως πραγματικός και γράφει στην εφημερίδα. Και του πει, ο νταραβεριτζής τα μισά να του τα δίνει πίσω, θα πει «όχι»; Τούμπες θα κάνει. Άλλα δύο υπουργεία είναι αυτά, που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το Αμύνης και το Μακεδονίας Θράκης. Το σχετικό κονδύλι του Εξωτερικών για το 2017 ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ. Αν δηλαδή, κάνεις δύο χρονάκια υπουργός στο Αμύνης, η στο Εξωτερικών, έχεις εξασφαλίσει τους απογόνους σου, μέχρι τέταρτης γενιάς.

«ΑΡΧΙΣΕ να χαλάει η ιστορία ΑΕΚ-Σιμόες», ενημέρωσε τη φίλαθλη κοινή γνώμη, επιφανής ρεπόρτερ. Δηλαδή είχε αρχίσει ποτέ να φτιάχνει και δεν το ξέραμε; Το έχουνε αυτό το κακό τα συμβόλαια. Έρχεται κάποια στιγμή που λήγουν.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που εμπλέκονταν στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα. Που είναι το πρωτότυπο η το περίεργο; Έπεσε δηλαδή κανείς από τα σύννεφα; Ποιος ξεκινάει μια τέτοια δουλειά, αν δεν έχει στην ομάδα, έναν τουλάχιστον αστυνομικό;

ΣΤΟ πλευρό της ΠΑΕ η ερασιτεχνική ΑΕΚ, για τους -3 βαθμούς. Με ανακοίνωση στην οποία ζητούσαν «ισονομία και ίση μεταχείριση». Κι ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι δεν έχουνε τμήματα σε λειτουργία πλην ελαχίστων, καλά κάνανε. Η ΠΑΕ από τα 20+ εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, στάθηκε στο πλευρό της ερασιτεχνικής έστω με 20 χιλιάρικα; Αυτά.

Στη μουσική επιλογή Extra Balkan Superband-Ajde Jano.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ