Η διαφορά του ΠΑΟΚ είναι στον κανονικό σέντερ φορ…

Η διαφορά του ΠΑΟΚ είναι στον κανονικό σέντερ φορ…

Σχηματικά, η διαφορά του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Αρη μπορεί να αποτυπωθεί στην διαφορά που χωρίζει τον εκτελεστή Πρίγιοβιτς από τον νερόβραστο Γιουνές. Ο πρώτος πήρε φόρα και σούταρε δυνατά στην γωνία ο δεύτερος πήρε φόρα και πλάσαρε στην μέση του τέρματος κάνοντας εύκολη την δουλειά του Πασχαλάκη.

Στο ποδόσφαιρο ισχύουν ορισμένες ακλόνητες αλήθειες. Μια από αυτές υπαγορεύει στις ομάδες που κάνουν μεταγραφές να ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου ποσού για τον παίκτη που προορίζουν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όταν έχεις αυτόν τότε κάτι θα πάρεις από τους γύρω-γύρω. Αν έχεις τους γύρω-γύρω αλλά δεν έχεις τον φορ κινδυνεύεις να πάθεις ότι έπαθε ο Αρης στο Χαριλάου και ο Ολυμπιακός στο «Γεντί Κουλέ».

Σχηματικά, η διαφορά του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Αρη μπορεί να αποτυπωθεί στην διαφορά που χωρίζει τον εκτελεστή Πρίγιοβιτς από τον νερόβραστο Γιουνές. Ο πρώτος πήρε φόρα και σούταρε δυνατό στην γωνία ο δεύτερος πήρε φόρα και πλάσαρε στην μέση του τέρματος κάνοντας εύκολη την δουλειά του Πασχαλάκη. Επιπλέον Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς όταν χρειάστηκε πήρε παραμάζωμα τον Σόουζα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά δίνοντας νίκη που ισοδυναμεί με μισό τίτλο στον ΠΑΟΚ. Τα περί μισού τίτλου δεν ίσχυσαν αυτομάτως. Πρόκυψαν αργότερα όταν ο Ολυμπιακός παραδόθηκε στον ΟΦΗ γιατί και πάλι δεν είχε παίκτες να στείλουν την μπάλα εκεί που την στέλνει συνήθως ο Πρίγιοβιτς.

Όποιος λοιπόν παραβιάζει αυτές στις αλήθειες του ποδοσφαίρου τιμωρείται. Ο Αρης και να ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Τόσα του επέτρεπε το σχετικά αδύναμο βαλάντιό του. Στον Ολυμπιακό έχουν να θαυμάζουν το φιλότιμο και ορθολογικό παίξιμο του Γκερέρο αλλά το γκολ είναι μια υπόθεση που ξεπερνά την καλή διάθεση. Έχει να κάνει και με τις αντικειμενικές δυνατότητες του κάθε παίκτη.  Εκεί, στην κλάση του Πρίγιοβιτς κρίθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ που το πήρε ήταν συνολικά καλύτερη ομάδα από τον Αρη. Αυτό το ξέραμε και πριν αρχίσει το ματς. Ο Αρης όμως αιφνιδίασε τον αντίπαλό του με τον χαρισματικό Γκαρσία αποκαλύπτοντας τις αμυντικές αδυναμίες του επίδοξου πρωταθλητή. Αν ο Ντιγκινί στην συνέχεια μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις δυο φορές που βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη ίσως ο Αρης να έπαιρνε τη νίκη. Από την στιγμή που τις έχασε φαινόταν ότι κάποια στιγμή ο φιλοξενούμενος θα έβρισκε τον τρόπο να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Ο Αρης, πρέπει να σημειώσουμε αυτή την παράμετρο, χτυπήθηκε από την ατυχία. Στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα η άμυνα του στεκόταν πολύ καλά και κρατούσε τον ΠΑΟΚ εκτός μεγάλης περιοχής του Κουέστα. Μόλις βγήκε ο τραυματισμένος Βέλεθ άρχισαν τα προβλήματα και στις σωστές τοποθετήσεις και στο κατέβασμα της μπάλας.

Ο Αρης πάλεψε δυνατά το παιχνίδι και έδειξε ότι εφόσον βελτιωθεί θα μπορεί στην έδρα του να καθαρίζει κάθε αντίπαλο. Η τύχη δεν τον βοήθησε καθόλου στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζανακάκη από ένα τυφλό γύρισμα του Βιεϊρίνια και ο τραυματισμό του Βέλεθ του δημιούργησε άλυτα προβλήματα στην άμυνα. Δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει μια τετράδα στόπερ στην ίδια ποιότητα ο Αρης. Εδώ φαίνεται πως δεν την έχει ούτε ο Ολυμπιακός.

Το δίδυμο Μεριά-Μιράντα έδωσε τη δυνατότητα στους Κουτσιανικούλη και Πλατέλλα να κάνουν ένα ονειρώδες για τους ίδιους και την ομάδα τους πρώτο ημίχρονο, ο δε Βουό που βάζει ένα γκολ ανά οχτάμηνο πήδηξε ανενόχλητος σε μια σέντρα από τριάντα πέντε μέτρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ