«Προσέχουμε… για να έχουμε»

«Προσέχουμε… για να έχουμε»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν το παιχνίδι με το Λαύριο με σύνεση και σοβαρότητα από την πρώτη φάση.

Το παιχνίδι με το Λαύριο ήταν θέμα θέλησης και διάθεσης των παικτών του Παναθηναϊκού. Έπρεπε δηλαδή εξ αρχής να δείξουν στους αντιπάλους τους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν κανένα περιθώριο για… περιπέτειες.

Αυτό λοιπόν και έκαναν. Με συγκέντρωση, συνέπεια και σοβαρότητα μπήκαν στο παρκέ πιέζοντας αφόρητα τους παίκτες του Σερέλη από τα πρώτα λεπτά. Πρώτοι στα ριμπάουντ, έβαλαν το κορμί τους στις διεκδικήσεις, «έτρεξαν» το ρυθμό και πήραν τη διαφορά.

Ηταν το πλέον ιδανικό ξεκίνημα για τέτοιου είδους παιχνίδια, στα οποία ο αντίπαλος δεν έχει να χάσει τίποτε, αντίθετα ο Παναθηναϊκός πάρα πολλά εάν δεν καταφέρει να κερδίσει.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ξεκίνησε βασικός, όπως και ο Ντίνος Μήτογλου. Οι δυό τους έδωσαν το τέμπο και έστειλαν το μήνυμα σε όλους πως πρέπει να βάλουν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό.

Οι δυο παίκτες έδειξαν σωστή νοοτροπία, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι στη συνέχεια.

Το παιχνίδι ασφαλώς δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αφού το Λαύριο δεν έχει την δυναμική της περσινής ομάδας, η οποία είχε χάσει στη δεύτερη παράταση μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα είναι οι χρόνοι συμμετοχής. Ο Πασκουάλ δεν χρησιμοποίησε κανέναν πάνω από 20 λεπτά. Ο Καλάθης έπαιξε 14, ο Γκιστ 20, ο Λάσμε 16, ο Λάνγκφορντ 19. Ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι απλώς «ίδρωσαν» και έμειναν σε ρυθμό ενόψει της συνέχειας.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι ο νεαρός Καλαϊτζάκης έπαιξε περίπου 15 λεπτά με τον προπονητή του να του δίνει ρόλο και χρόνο.

Τα εύκολα τελείωσαν για τον Παναθηναϊκό ωστόσο και πλέον όλοι ετοιμάζονται κυρίως πνευματικά για την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

ΥΓ1 Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει την τελευταία επίθεση στα 4’’ πριν τη λήξη του αγώνα με το σκορ 108-63. Το ματς τελείωσε κι ο Καταλανός πήγε και «έβαλε χέρι» στον παίκτη του, ζητώντας του να σέβεται τους αντιπάλους του. Respect…

ΥΓ2 Οι πράσινοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους και στον Μιχάλη Λούντζη. Ο νεαρός παίζει δανεικός στο Λαύριο και φαίνεται πως η επιλογή του να μην μείνει στο ΟΑΚΑ του έκανε καλό. Έχει αποκτήσει εμπειρίες, παίρνει αποφάσεις, χάνει, κερδίζει, χαίρεται και απογοητεύεται μέσα σε συνθήκες ρεαλισμού. Με συνεχή δουλειά, σοβαρότητα και συνέπεια θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και δεν θα ξαναφύγει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ