Με οδηγό την ποδοσφαιρική λογική

Με οδηγό την ποδοσφαιρική λογική

Ο Άρης παρά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα δεν παύει να είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να στηριχθεί

Δε θέλω να μπω σε ανάλυση του ματς της Κυριακής. Πολλές φορές, μια φάση μπορεί να αλλάξει την έκβαση ενός ματς κι αυτό στο Χαριλάου ήταν ένα τέτοιο: Η απώλεια του πέναλτι, είναι λόγος για τον οποίο ο Άρης δεν έφυγε νικητής.

Δεν αμφισβητώ όμως το βάθος του ρόστερ του ΠΑΟΚ, την ποιότητα των μονάδων και κυρίως την ομοιογένεια ενός συνόλου που παίζει καιρό μαζί στην πλειοψηφία των μελών του και κοστίζει πολλές φορές περισσότερο από το αντίστοιχο του Άρη.

Ο Άρης, ήθελε να επιβεβαιώσει ότι έχει το σωστό υλικό για να ενισχύσει το “μέταλλό” του, μια τέτοια νίκη τη χρειάζεται και θα έχει συνεχόμενα ευκαιρίες στα επόμενα ματς.

Αλλά σαφέστατα: Είναι πολύ καλή ομάδα. “Έστυψε” τα λεφτά που τοποθέτησε και είναι καλύτερος από ότι περιγράφει το κόστος του. Είναι ένα πρότζεκτ που θα προχωρήσει και έχει δυνατότητες: Και καλύτερα να παίξει και στην πεντάδα να μπει και στο κύπελλο να διεκδικήσει τις πιθανότητές του.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την αναγνώριση της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών με τη λήξη του ματς από την κερκίδα και ακολούθησε η ατάκα Καρυπίδη “το ποτάμι δε γυρίζει πίσω”.

Ο Άρης χτίζεται εδώ και τρεις μήνες. Είναι ήδη καλύτερος από ότι υπολόγιζαν οι περισσότεροι πριν αρχίσει η σεζόν. Δεν είναι πλήρης, υπάρχουν ατέλειες και μπορεί να ενισχυθεί για να τις βελτιώσει. Ήδη κινείται στην κατεύθυνση αυτή.

Αλάνθαστος δεν μπορεί να είναι (σε όλα τα επίπεδα) αλλά έχει μια εξαιρετική βάση, στην οποία πρέπει να συνεχίσει να επενδύει με οδηγό την ποδοσφαιρική λογική που υπάρχει από το ξεκίνημα της προαγωνιστικής περιόδου.

Η σειρά των ντέρμπι σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκύπτουν, βάζει την ομάδα σε δοκιμασία, από την οποία μπορεί να βγει πολλαπλά ωφελημένη αν δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που δημιουργούν δυο συνεχόμενες ήττες στην πρώτη δύσκολη καμπή του προγράμματος. Οι δυνατότητες δεν μειώθηκαν επειδή όλοι αισθάνονται την απογοήτευση μιας ήττας που στο 65ο λεπτό με τη μπάλα στημένη στο πέναλτι, ήταν το πιο απομακρυσμένο σενάριο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ