Έχει έρθει η ώρα του ΠΑΟΚ

Έχει έρθει η ώρα του ΠΑΟΚ

Ο Νικόλας Κέιτζ κι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Τυνήσιος φορ κι ο Γρατσάνης που κατέσφαξε την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Ο Κώστας Καίσαρης τα κάνει πενηνταράκια κι εξηγεί για ποιους λόγους ήρθε η ώρα του ΠΑΟΚ.

ΣΤΑ «60 δευτερόλεπτα», πρωταγωνιστές ήταν ο Νίκολας Κέιτζ, η Αντζελίνα Τζολί κι ο Ρόμπερτ Ντιβάλ. Το έργο που παίχτηκε τη Κυριακή το βράδυ σε δύο αίθουσες (Βικελίδης, Γεντί Κουλέ) είχε διάρκεια 33 λεπτά. Και πρωταγωνιστές, έναν Τυνήσιο, έναν Σέρβο κι έναν από την Ακτή Ελεφαντοστού. Άρχισε, στις 8.32μμ με το πέναλτι που χάνει ο Γιουνές και βγάζει ο Πασχαλάκης. Τελείωσε, στις 9.05μμ με το γκολ που βάζει, ο συμπατριώτης του Ντιντιέ Ντοργκμπά, Πατρίκ Βουό. Ενδιάμεσα, στις 8.50μμ ο Πρίγιοβιτς, είχε κάνει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Σε 33 λεπτά, η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό ανέβηκε στους έξι πόντους. Θα μου πείτε τώρα, ο Ολυμπιακός με 18 μεταγραφές θα χτυπήσει μία ομάδα που δουλεύεται εδώ κι ένα χρόνο; Εσύ με καινούργιο προπονητή και κατά τα 9/11 καινούργια ενδεκάδα κι ο άλλος με τους ίδιους ποδοσφαιριστές και τον ίδιο προπονητή. Παρά ταύτα, ακόμα και μετά το στραπάτσο από τον ΟΦΗ, οι μπουκ δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, τον Ολυμπιακό δίνουνε. Η ΑΕΚ είναι τρίτη καταϊδρωμένη με τη απόδοσή της, να φτάνει και μέχρι το 11. Αγνοώντας τη καρδιά της (ύστερα από 24 χρόνια) πρωταθλήτριας που παλεύοντας με θεούς και δαίμονες, κόντρα σε όλους και σε όλα, κατάφερε να ξεπεράσει, το εμπόδιο της ποδοσφαιρικής υπερδύναμης, που ακούει στο όνομα Απόλλωνας Αθηνών, ενίοτε και Ριζούπολης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ μάλιστα σ έναν προκλητικό, σ έναν ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία διαιτητή, ονόματι Γρατσάνη. Ο οποίος εκνεύριζε σφόδρα τους πρωταθλητές με τα φαλτσοσφυρίγματά του. Αγνοώντας, άκουσον άκουσον, το πλεονέκτημα. Και δύο φορές μάλιστα. Και παρά το γεγονός όπως έχουν διατρανώσει οι ίδιοι, η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα της κλάψας, προκάλεσε την εύλογη οργή και αγανάκτηση των ρεπόρτερς. Με δύο φορές αγνόηση του πλεονεκτήματος λυγίζουνε και τα σίδερα. Η ΑΕΚ ωστόσο, από το καμίνι της Ριζούπολης, μία καυτή έδρα ανάλογη του Μπομπονιέρα και του Άνφιλντ, κατάφερε να διαφύγει αλώβητη. Ο Απόλλωνας των μηδέν βαθμών και ενός έναντι δέκα τερμάτων, γονάτισε. Υποχρεώθηκε να προσκυνήσει.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Κατ αρχήν οφείλω να αναγνωρίσω, ότι έπεσα έξω. Όταν έγραφα ότι το διπλό στο Χαριλάου, έχει τρίτη τύχη. Το πως και γατί έγινε, ουδεμία σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Κι όποιος πει, αν έβαζε το πέναλτι ο Γιουνές, θα του πω, σε ποιο σινεμά παίζεται το έργο, Τυνήσιος σέντερ φορ, να πάμε να του δούμε. Η Τυνησία, το Τούνεζι κατά τον Βασίλη Τσιτσάνη, φημίζεται για το καλό λάδι βιολογικής παραγωγής. Για εξαγωγή σέντερ φορ δεν έχει υποπέσει κάτι στη αντίληψή μου. Σε αντίθεση με τη Σερβία. Έστω και περπατιτός ο Πρίγιοβιτς, όταν βρεθεί σε θέση βολής, ο γκολκίπερ, τον μυρίζει το κρίνο. Εν αντιθέση με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού που βλέπανε στο Γεντί Κουλέ το τέρμα σαν δαχτυλήθρα. Το γκολ του Βουό έμεινε μέχρι το τέλος κι ΠΑΟΚ εκεί που φλερτάρισε με τη ήττα, βρέθηκε στο +6.

ΟΚ. Ο ΠΑΟΚ για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι είχε εύνοια. Και οι τρεις αντίπαλοί του, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης, είχανε γκίνια. Τη τύχη σου, όμως στο ποδόσφαιρο, σε βάθος χρόνου τη φτιάχνεις εσύ. Και τα λεφτά που έχουνε πέσει τα τελευταία έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ κοντεύουν τη μία κατοστάρα. Κάποια στιγμή θα φανούν και στο γήπεδο. Όταν η πρωταθλήτρια και εισπράτουσα τα 20+ εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ, την έβγαλε το καλοκαίρι με τέσσερις δανεικούς. Κι έτσι το παίρνεις το πρωτάθλημα, καμιά φορά. Για δεύτερη κολλητή, δύσκολο. Όταν ο άλλος τα χώνει κι εσύ κάνεις κρατεί. Ο Ολυμπιακός, είναι ομάδα δύο μηνών και δώδεκα ημερών. Από τις 9 Αυγούστου, που έδωσε το ματς με τη Λουκέρνη στο Καραϊσκάκης. Εμφάνιση σαν κι αυτή στο Ηράκλειο δεν δικαιολογείται με τίποτα. Αλλά οι απαιτήσεις γιά πρωτάθλημα πρέπει να είναι συγκρατημένες.

ΓΙΑ να μην το πολυλογούμε, είναι εμφανές ότι έχει έρθει η ώρα του ΠΑΟΚ. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τις αηδίες περί κάρματος. Ο ΠΑΟΚ ήρθε η ώρα ν αρχίσει να κεφαλαιοποιεί αυτά που έχει ξοδέψει. Όταν δίνεις, δικαιούσαι να πάρεις. Ύστερα από καμιά ογδονταριά μεταγραφές, οκτώ προπονητές, στελέχη από τον Τσιστιακόφ, και τον Αγγελίδη, μέχρι τον Άρνεσεν, τη βρήκανε την άκρη. Χάσανε όπως το χάσανε το προηγούμενο πρωτάθλημα και δουλέψανε πάνω στη συσπείρωση. Το σλόγκαν του Λουτσέσκου, «έχουμε στο γήπεδο εβδομήντα τόσους βαθμούς» έγινε αφετηρία και εφαλτήριο για την επόμενη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ έδωσε τα περισσότερα διαρκείας, με δεύτερο τον Ολυμπιακό, και τρίτη τη πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Δεν πούλησε, δεν έχασε ποδοσφαιριστές. Έχει έρθει η ώρα του ΠΑΟΚ.

Στη μουσική επιλογή, Oskar Benton-Bensonhurst Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ