Η άγνοια κινδύνου των μωρών του «τριφυλλιού»

Η άγνοια κινδύνου των μωρών του «τριφυλλιού»

Το ιδανικό crash test για Παναθηναϊκό. Το τρένο του Δώνη πάει να συγκρουστεί με αυτό του ΠΑΟΚ.

Τρένο ο Παναθηναϊκός. Δεύτερος μέσα στο γήπεδο, τρίτος στα χαρτιά. Πηγαίνει τώρα να συναντήσει το άλλο τρένο αυτό του ΠΑΟΚ. Που είναι πρώτος στο γήπεδο. Δύο τρένα είναι στις ίδιες ράγες με διαφορετική κατεύθυνση. Ποιος θα… επιβιώσει από τη σύγκρουση θα το γνωρίζουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας.

Η μία ομάδα έχει ομοιογένεια, ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, νοοτροπία νικητή και θα έχει τον κόσμο της. Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη έχει ταλέντο, μαχητικότητα, τεράστιο κίνητρο και κάτι σημαντικό για τα μεγάλα ματς. Άγνοια κινδύνου. Τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού το έχουμε πει. Είναι σαν τα μωρά. Βιάζονται να σηκωθούν, να σκαρφαλώσουν, να περπατήσουν. Αν σταθούν όρθια και ισορροπήσουν τρέχουν πολύ τα άτιμα. Σε έχουν συνέχεια στη τσίτα…

Αν πέσουν θα φοβηθούν, θα κλάψουν, αλλά θα ξαναπροσπαθήσουν. Δεν θα το βάλουν κάτω. Πεισματάρικα. Και στο τέλος θα πετύχουν αυτό που θέλουν. Πόσο γρήγορα θα έρθει αυτό που επιθυμούν θα φανεί. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν. Περνάει από την Τούμπα. Τρελαίνει όλο τον κόσμο και μετά δικαιούται να κάνει όνειρα. Ποιος θα του το απαγορεύσει. Φέρνει ισοπαλία. Πάλι μπορεί να κάνει όνειρα. Ίσως όχι τόσο μεγάλα. Μέχρι να πάρει το πρώτο πολύ μεγάλο ματς. Τότε πάλι θα δει τι συμβαίνει στην κορυφή κι ανάλογα θα σκέφτεται. Χάνει; Ναι μεν, είναι νωρίς, αλλά εννέα βαθμοί από την κορυφή δεν είναι και λίγοι. Ειδικά στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό το φωνάζουμε από πέρσι… Και το συνειδητοποίησαν όλοι με το εκπληκτικό ξεκίνημα που έχει κάνει το «τριφύλλι». Αυτό το -6 θα συνοδεύει τον Παναθηναϊκό έως το τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή «απαγορεύεται» οι «πράσινοι» να χάσουν βαθμούς, αν θέλουν να πετύχουν αυτό που το καλοκαίρι – ή ακόμα και τώρα- φάνταζε ως η απόλυτη τρέλα. Να κατακτήσουν δηλαδή την κορυφή ή έστω τη δεύτερη θέση. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει «Χ» ή νικάει στην Τούμπα. Και στο τέλος χάνει τον τίτλο για 2-3-4-5 βαθμούς. Χτυπάει το κεφάλι του ο Αλαφούζος, ναι ή όχι; Και όλοι φυσικά όσοι αναπνέουν στον πράσινο οργανισμό. Παίκτες, τεχνικό τιμ, στελέχη, υπάλληλοι, εκατομμύρια οπαδοί.

Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν παράδοξα, τρελά, υπερβολές, αλλά ποιος θα περίμενε ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός θα ήταν ισόβαθμος με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό; Στην ΑΕΚ ακόμα κι αν προσθέσουμε τους τρεις βαθμούς, στο γήπεδο, πάλι τρεις πίσω από τον Παναθηναϊκό θα ήταν. Και ο Ολυμπιακός θα ήταν στο -6.

Όπως και να έχει, το «τριφύλλι» έχει μάθει να ζει με το -6 και πάει να παίξει στην Τούμπα. Το ιδανικό crash test. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, κόντρα σε μία ομάδα που έχει το απόλυτο και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Στην καλύτερη φάση της ιστορίας της εδώ και τρεις δεκαετίες. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός έχει να χάσει μόνο βαθμούς. Τίποτα άλλο. Δεν θα ζητήσει κανείς τα ρέστα από τη νεανική ομάδα του Δώνη, που έχει μπάτζετ περίπου 5-5,5 εκατ. ευρώ. Σχεδόν όσο κοστίζουν μεικτά οι δύο ακραίοι μπακ Βιεϊρίνια, Μάτος και ο φορ Πρίγιοβιτς. Δεν βάζουμε Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο που δεν θα παίξει, Ελ Καντουρί, Μπίσεβαρ και σία.

Αυτά τα μωρά, όμως, είπαμε έχουν άγνοια κινδύνου. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να παίξει ρόλο στον τρόπο προσέγγισης του ματς. Συν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο φρέσκος, αφού δεν έχει ματς μεσοβδόμαδα. Τσαμπουκά, λοιπόν, είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλει η ομάδα του Δώνη. Αν θα αντέξει από τη μετωπική ή αν θα εκτροχιαστεί το δικό του τρένο θα φανεί. Ακόμα κι αν συμβεί το δεύτερο, αν πέσει το μωρό και κλάψει, απλώς θα καθυστερήσει να πετύχει τον στόχο του. Φέτος δύσκολα θα τον πετύχει. Τη νέα σεζόν, ωστόσο, θα ξεκινήσει από άλλη αφετηρία. Λίγη βοήθεια παραπάνω θα τη χρειαστεί βέβαια. Από τη διοίκηση φυσικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ