Όπως η ΔΕΗ με την ΕΡΤ

Όπως η ΔΕΗ με την ΕΡΤ

Τα 23 τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το δεκάρικο από τα εισιτήρια της ΠΑΕ και οι διώξεις για κακουργηματική απιστία.Ο Κώστας Καίσαρης, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, επανέρχεται και συνεισφέρει στη συζήτηση που άνοιξε.

ΕΓΡΑΨΑ τις προάλλες, δύο αράδες σχετικά με την ερασιτεχνική και τη ΠΑΕ ΑΕΚ. Με σκωπτική, πράγματι χροιά. Ότι «η ερασιτεχνική που δεν έχει τμήματα σε λειτουργία πλην ελαχίστων, καλά κάνει και συμπαρίσταται στη ΠΑΕ για τη ποινή των -3 βαθμών. Η ΠΑΕ από τα 20 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ στάθηκε στο πλευρό της ερασιτεχνικής, έστω με 20 χιλιάρικα». Για να μου απαντήσουν πάραυτα, ότι η ερασιτεχνική από εννιά τμήματα έχει 23. Κι ότι για κάθε ένα από τα 14.268 διάρκειας της ΠΑΕ, η ερασιτεχνική εισπράττει 10 ευρώ μέσω της κάρτας φίλου.

ΚΑΤ αρχήν να πούμε, ότι ο δημοσιογράφος, δεν έχει κανένα λόγο, να αντιδικεί, να τσακώνεται και να φωνάζει. Με ψυχραιμία λοιπόν και νηφαλιότητα έχουμε και λέμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, να αναγνωρίσω, ότι σχετικά με την ερασιτεχνική ΑΕΚ, έχω μείνει πίσω. Στη σεζόν 2013-14 και παρά το γεγονός ότι τα έσοδα, της ποδοσφαιρικής ομάδας (τηλεοπτικά, χορηγίες, διαρκείας και απλά εισιτήρια) υπερβήκαν τα 10 εκατομμύρια, οι (απλήρωτοι) υπάλληλοι της ερασιτεχνικής είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Και κάποιες γενικές συνελεύσεις είχαν ματαιωθεί, επειδή λόγω έξωσης δεν υπήρχαν γραφεία.

ΔΕΝ έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα βήματα προόδου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ούτε τα λεγόμενα του κ.Κοτσάτου, πριν λίγες ημέρες, ότι τα χρέη των 10 εκατ. ευρώ που είχαν παραλάβει, είναι τώρα (μόλις) 4.5. Αν ψάξεις βρίσκεις ότι τα ίδια έλεγε και το 2015: «Πέρυσι τα χρέη ήταν 11 εκατ. τώρα είναι 4.5». Αφού πρόκειται για νοικοκύρηδες, ας κάνουν ένα κόπο να δημοσιεύουν στο σάιτ της ΠΑΕ τους ισολογισμούς. Για να ξέρει κι ο κόσμος τι γίνεται. Ο τελευταίος ισολογισμός που υπάρχει σε σάιτ κάποιων «ενοχλητικών» είναι του 2015 και δείχνει χρέη 2.8 εκατομμυρίων.

ΣΙΓΟΥΡΑ έχω μείνει πίσω και στο θέμα για τη άσκηση «ποινικής δίωξης για απιστία απο κοινού και κατ εξακολούθηση στη κακουργηματική της μορφή». Εναντίον του κ.Αλεξίου και 20 συνολικά μελών του ΔΣ της ερασιτεχνικής. Για τη διαχείριση των 10 εκατομμυρίων, της σεζόν 2013-14 που προαναφέραμε. Ύστερα από καταγγελίες μελών της ερασιτεχνικής ΑΕΚ για οικονομικές ατασθαλίες. Αν υπάρχει οποιαδήποτε νεώτερη εξέλιξη, είμαι πρόθυμος να την ακούσω.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ , έχει επίσης η σύμβαση της ερασιτεχνικης ΑΕΚ με τη Δικέφαλος 1924 σχετικά με την Αγιά Σοφιά. Στην οποία αναφέρεται ότι δεν εφαρμόζονται οι νομοθετικές διατάξεις γιά ποσοστό της ερασιτεχνικής από τις εισπράξεις καθώς και από τα τα έσοδα επί των διαφημίσεων εντός του γηπέδου (15%). Γιά 49 χρόνια δηλαδή, που έχει παραχωρηθεί η έκταση, η ερασιτεχνική συνομολόγησε, ότι δεν δικαιούται από τις εισπράξεις, ούτε ένα ευρώ. (όπως στο Καραισκάκης και στο AEL FC Arena. Με τη διαφορά ότι οι εκτάσεις ανήκαν αντίστοιχα σε ΕΟΑ και Δημόσιο. Κι όχι στο ερασιτεχνικό σωματείο, όπως η έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ερασιτεχνική ΑΕΚ) .

ΦΥΣΙΚΑ και δεν είχε καμία υποχρέωση η ΠΑΕ να τσοντάρει την ερασιτεχνική, απ τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Καθ υπερβολή το έγραψα. Όπως δηλαδή, αν κερδίσει κάποιος στο λαχείο, εκατό χιλιάδες, μπορεί να κάνει δώρο ένα χιλιάρικο σε αγαπημένο του πρόσωπο. Αν θέλει. Δεν είναι υποχρεωμένος.

ΜΟΥ απάντησαν, ότι η ΠΑΕ ενισχύει τη ερασιτεχνική ΑΕΚ μέσω των δέκα ευρώ, από το κάθε εισιτήριο διαρκείας. Όπως κι από τη διάθεση των απλών εισιτηρίων ( άπαξ). Γνωστό. Μόνο από τα διαρκείας δηλαδή, η ερασιτεχνική εισέπραξε 142.680 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Να διευκρινίσουμε βέβαια ότι το δεκάρικο αυτό, δεν συμπεριλαμβάνεται στη τιμή των διαρκείας. Είναι εξτρά. Είναι, επί της τιμής. Η ΠΑΕ, αξίζει επαίνων για τη πρωτοβουλία της αυτή, αλλά από το ταμείο της, δεν βγαίνει ούτε μία δραχμή. Διαμεσολαβήτρια είναι. Τα εισπράττει για λογαριασμό της ερασιτεχνικής και της τα αποδίδει ( όπως με τον ΦΠΑ) . Λεφτά που βγαίνουν από τις τσέπες των ΑΕΚτζήδων. Όπως κάνει η ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με την ΕΡΤ. Δεν ενθυμούμαι να έχει βγει κανένας υπουργός οικονομικών να επαίρεται ότι με δικιά του πρωτοβουλία, ενισχύεται οικονομικά η δημόσια τηλεόραση. Η, ο διοικητής της ΔΕΗ που μαζεύει τα λεφτα. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Armik-Tango flamenco

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ