Ντέρμπι για άντρες

Ντέρμπι για άντρες

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έχοντας κερδίσει μέχρι τώρα τον σεβασμό που απαιτείται να του δείξει ο αντίπαλος και την εμπειρία που χρειάζεται σε τέτοιου είδους ματς.

Πλησιάζει το πρώτο ντέρμπι της σεζόν και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να πάει σ’ αυτό έχοντας δύο πολύ σημαντικά στοιχεία στις αποσκευές του για τη Θεσσαλονίκη: το πρώτο πως έχει πείσει φίλους κι εχθρούς ότι δεν είναι ο κομπάρσος που πιθανόν θα περίμεναν. Δεν είναι το «εύκολο ντέρμπι» για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Δεν μπορούν να υπολογίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη στους τρεις βαθμούς. Θα αναγκαστούν να παίξουν στα… κόκκινα για να τον λυγίσουν. Αν τον λυγίσουν.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό, πως τα παιδιά του Παναθηναϊκού μπορούμε πλέον να τα υπολογίζουμε ως – ποδοσφαιρικούς – άντρες. Το κέρδισαν με την παρουσία τους και την απόδοσή τους όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό το ντέρμπι της Δευτέρας στην Τούμπα είναι ένα ντέρμπι για άντρες.

Ένα ντέρμπι που σαφώς και το φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ. Παίζει στο γήπεδό του, με τον κόσμο του… φτιαγμένο από το εφτά στα εφτά και τη νίκη στο «Βικελίδης», με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει δώσει ήδη τρία ντέρμπι στη σεζόν (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη), έχοντας πάρει το απόλυτο απ’ αυτά. Και με το ρόστερ του να είναι το πιο γεμάτο και το πιο ποιοτικό στην Ελλάδα.

Αν ρωτούσε κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ντέρμπι, με τι ψυχολογία και τι συναίσθημα θα πάει, μάλλον η λέξη φόβος θα επικρατούσε. Στον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό, όμως, η λέξη φόβος δεν υπάρχει. Έσβησε εδώ και καιρό. Για την ομάδα από το καλοκαίρι και τις πρώτες μέρες προετοιμασίας της. Για τον κόσμο του από τότε που ο Παναθηναϊκός έπεισε και τον πλέον δύσπιστο πως αξίζει ετούτη η ομάδα να στηριχτεί, να χειροκροτηθεί, να αποθεωθεί.

Το πρότζεκτ που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγαλύτερο και σαφώς πιο σημαντικό από ένα και μόνο παιχνίδι. Η προοπτική μιας ομάδας που τα επόμενα χρόνια θα είναι πρωταγωνίστρια, που ο κορμός της Εθνικής θα είναι απ’ αυτή, που θα διεκδικεί τίτλους, που θα παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει ο κόσμος, ξεπερνά τα στενά όρια μιας νίκης σε ένα ντέρμπι.

Όμως η αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Τούμπα για να κάνει το δικό του παιχνίδι, απέναντι σε ένα ρόστερ που η χρηματιστηριακή του αξία είναι ιλιγγιωδώς μεγαλύτερη απ’ αυτή του Παναθηναϊκού και πως όλη αυτή την αίσθηση την έχει και ο αντίπαλος, σε κάνει να ανυπομονείς για ένα ματς που δίχως το -6 της διοίκησης Αλαφούζου θα ήταν ένα ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα σε δύο ισόβαθμες ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ