Έπεσε με αξιοπρέπεια

Έπεσε με αξιοπρέπεια

Πριν από λίγο στο ΟΑΚΑ νομίζω ότι άπαντες κατάλαβαν ποια είναι η διαφορά στο επίπεδο του ποδοσφαίρου των δύο χωρών. Από τη μία η πρωταθλήτρια Ελλάδας και από την άλλη η πρωταθλήτρια Γερμανίας. Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, όσο η εικόνα του παιχνιδιού.

Ήλθε, έπαιξε χωρίς να ιδρώσει, νίκησε και φεύγει. Η Μπάγερν πήρε ίσως το πιο ξεκούραστο διπλό της φετινής της χρονιάς. Αυτό δεν αποτελεί μομφή για την ΑΕΚ, αλλά διαπίστωση για την τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο αποψινές αντιπάλους. Βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για όλες τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό πλην αυτών που χαρακτηρίζουμε ως υπερδυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Από τη μία πλευρά η γηπεδούχος πανηγυρίζει για μία αξιοπρεπή εμφάνιση και μια αξιόμαχη εικόνα της για εξήντα λεπτά και από την άλλη η φιλοξενούμενη που χρειάστηκε πέντε λεπτά για να καθαρίσει ένα ματς Champions League.

Έτσι κι αλλιώς η Ένωση δεν είχε ρεαλιστικές ελπίδες για να διεκδικήσει τη νίκη, ούτε και για πρόκριση στην επόμενη φάση, πριν την έναρξη του ματς. Το αποτέλεσμα ήλθε απλά να επιβεβαιώσει την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ στην επανεμφάνισή της στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση φαίνεται πως δεν μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω από μία σχετικά αξιοπρεπή παρουσία. Το κακό είναι ότι στο τέλος δεν θα έχει καταφέρει, απ΄ότι φαίνεται τουλάχιστον ως τώρα, να προσθέσει έστω και λίγους βαθμούς στην ευρωπαϊκή της βαθμολογία, γεγονός που θα της κοστίσει στο άμεσο μέλλον.

Αγωνιστικά δεν έχεις να πεις και πολλά πράγματα, αφού οι αστέρες των Βαυαρών προσπάθησαν καταναλώνοντας την ελάχιστη ενέργεια να φύγουν νικητές από το Ο.Α.Κ.Α.. Τους αρκούσαν μόλις τρία λεπτά για να πετύχουν δύο γκολ και να τελειώσουν τη σεμνή τελετή. Το καλό για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ότι δεν ξέφυγε το σκορ και η ήττα της περιορίστηκε σε αξιοπρεπή επίπεδα. Το ισοζύγιο εν τέλει είναι θετικό, αφού δεν υπήρξαν ούτε νέοι τραυματισμοί και η ΑΕΚ μπορεί να λέει ότι κοίταξε στα μάτια για μία ώρα παιχνιδιού το μεγάλο της αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ