Η ΑΕΚ δεν μπορούσε, οι Βαυαροί δεν ενδιαφέρονταν…

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε, οι Βαυαροί δεν ενδιαφέρονταν…

Το θέμα είναι τι κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ. Ο κίνδυνος να ολοκληρώσει την παρουσία της στους Ομίλους χωρίς βαθμό δεν τιμά την ίδια και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Η ήττα της Ενωσης από την Μπάγερν δεν ξένισε κανέναν. Ηταν αναμενόμενη. Οι περισσότεροι δεν είχαν αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Φόβο είχαν μήπως οι Βαυαροί ξεσπάσουν στην Ενωση για να σβήσουν τις άσχημες εμφανίσεις και τις απώλειες βαθμών που έχουν στην Μπουντεσλίγκα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και φυσικά δεν οφείλεται σε μια κάποια μεγαθυμία της γερμανικής ομάδας. Η Μπάγερν με την εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και θα της πάρει χρόνο για να ανασυνταχτεί.

Απέναντι στην ΑΕΚ είχε κατοχή της μπάλας είχε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί. Ηταν φανερή η αδυναμία να βάλει ένταση στο παιχνίδι της και να πολιορκήσει την ΑΕΚ. Να δημιουργήσει συνθήκες ασφυκτικής πίεσης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Γερμανία ο Εντβαλντ Λίνεν είχε αποδώσει την Αδυναμία της Μπάγερν στα πάμπολλα παιχνίδια με τα οποία έχουν φορτωθεί πολλοί από τους παίκτες της. Ισως να έχει και δίκιο. Ωστόσο ήταν η ΑΕΚ που με το αδιάκοπο τρέξιμο των παικτών της και τις σωστές αλληλοκαλύψεις δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους να βρουν χώρους και να απειλήσουν τον Μπάρκα.

Στην ομάδα του πανταχόθεν βαλλόμενου Νίκο Κόβατς ήταν αρκετά τρία λεπτά για να σπεκουλάρουν πάνω στις αμυντικές αδυναμίες της Ενωσης και να βάλουν δυο γκολ με επιθέσεις που εκδηλώθηκαν από την δεξιά πλευρά. Αποκαμωμένος ο Μάνταλος δεν είχε επιστροφές για να συνδράμει τον Μπακάκη και έδωσε το δικαίωμα στον Ραφίνια να μπει ανενόχλητος στην περιοχή και να γυρίσει την μπάλα. Στη συνέχεια η Μπάγερν δεν έπαιξε σαν κλασσική γερμανική ομάδα. Κάθισε πάνω στο 2-0 και περίμενε να περάσει η ώρα και να σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής.

Τέτοιο ποδόσφαιρο δεν τιμά την μεγάλη βαυαρική ομάδα αλλά ο Νίκο Κόβατς που ξέρει ότι δεν υπάρχει πολύ καύσιμο στο ρεζερβουάρ της ομάδας του προτίμησε να σβήσει το ματς παρά να ανεβάσει ταχύτητα και να πάει για τρίτο. Λαβωμένη από τις απουσίες λόγω τραυματισμών και αποβολών η Ενωση δεν φρόντισε καν να εξαντλήσει όσα περιθώρια είχε για να βάλει γκολ και να διεκδικήσει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι αντίπαλοί της βγήκαν στο γήπεδο για να πάρουν τους βαθμούς και να επιστρέψουν στον Γολγοθά της Μπουντεσλίγκα. Το κατάφεραν χωρίς να ιδρώσουν και χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα. Το θέμα είναι τι ακριβώς κάνει από εδώ και πέρα η ΑΕΚ.

Ο κίνδυνος να ολοκληρώσει την παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς βαθμό είναι υπαρκτός. Της απομένουν τρία παιχνίδια εκτός έδρας με Μπάγερν, Μπενφίκα και Αγιαξ. Όχι και τόσο κολακευτικό για την πρωταθλήτρια Ελλάδας και το ελληνικό ποδόσφαιρο μια παρουσία που θα αποδειχτεί τυπική και τίποτα παραπάνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ