Ότι να ναι, αρκεί να μπαίνει στο «στόχαστρο» ο Ολυμπιακός

Ότι να ναι, αρκεί να μπαίνει στο «στόχαστρο» ο Ολυμπιακός

Ξεπερνάει πλέον τα όρια της γραφικότητας το σκηνικό που συνεχίζεται να στήνεται όπου υπάρχει Ολυμπιακός. Από το ποδόσφαιρο περάσαμε στο βόλει και στο γιατί δεν κλήθηκε για τα επεισόδια στο καφενείο του Ηρακλείου!

Μαζεύτηκαν πολλά τελευταία και έχει ενδιαφέρον να τα δούμε ένα-ένα. Με τελευταία εξέλιξη την… απορία των «εξυγιαντών» για την μη κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία. Να κληθεί δηλαδή ο Ολυμπιακός σε απολογία για πιο λόγο; Γιατί είναι απλά ο Ολυμπιακός; Γιατί η ΑΕΚ που πέρσι έλεγε «να τηρούνται οι κανονισμοί» και έπαιρνε με αυτό τον τρόπο το πρωτάθλημα που τις… χάρισε ο ΠΑΟΚ με τις μπούκες και τον οπαδό του στα επίσημα, φέτος που είδε τους ίδιους κανονισμούς να εφαρμόζονται σε αυτήν φωνάζει για αδικία; Γιατί η ΑΕΚ έφαγε το -3 που προβλεπόταν από τους κανονισμούς και τώρα θα πρέπει να τιμωρηθούν και άλλοι σώνει και ντε;

Σοβαρά επεισόδια έξω από το «Γεντί Κουλέ» αλλά καμία κλήση για τον Ολυμπιακό λένε οι «εξυγιαντές» που προφανώς δεν έχουν περάσει ούτε στο… χιλιόμετρο από το γήπεδο του ΟΦΗ. Επεισόδια που έγιναν στην πόλη, στους γύρω δρόμους του γηπέδου που ως γνωστόν βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια. Επεισόδια που όπως τα ίδια τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν από την αρχή έγιναν σε ένα καφενείο όταν συναντήθηκαν οπαδοί των δύο ομάδων, επενέβη η αστυνομία και γρήγορα-γρήγορα «σχόλασε» το «πανηγύρι».

Προσέξτε τώρα. Οι ίδιοι «εξυγιαντές» που τώρα απορούν (δεν αναφέρομαι σε οπαδικά ΜΜΕ που έτσι και αλλιώς λειτουργούν πάντα με τα θέλω της ομάδας που στηρίζουν) γιατί για την ένταση στο καφενείο δεν κλήθηκε ο Ολυμπιακός πέρσι τέτοια εποχή πάνω-κάτω όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν ντου και έσπασαν την πόρτα της Θύρας του γηπέδου για να μπουν στα Γιάννενα «σφύριζαν αδιάφορα».

Αλλά εκεί κάνει… τζίζ και εκεί δεν ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όπως και στο περσινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που δεν έγινε ποτέ με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να συγκρούονται με την αστυνομία ακριβώς έξω από τα αποδυτήρια. Όπως βλέπει κανείς την… αλήθεια.

Οι κανονισμοί άλλωστε όπως έχουμε πει τόσες φορές είναι καλό να εφαρμόζονται. Για τους άλλους όμως πάντα, όχι για μας. Βάλτε το «μας» για όποια ομάδα θέλετε και προτιμάτε.
Πάμε παρακάτω και στην ανακάλυψη πως στο Βόλει υπάρχει… σύστημα. Όταν έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ ήταν όλα καλά όμως. Τι, όχι;

Πέρσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να υπερκεράσει τον ΠΑΟΚ που κυριαρχούσε και να πάρει το πρωτάθλημα. Και ξαφνικά έχουμε προβλήματα στο Βόλει… Έκατσε και η είσοδος του Γιαννακόπουλου στον Ερασιτέχνη και η λάθος απόφαση στο ντέρμπι αιωνίων και στήθηκε το νέο πανηγυράκι. Χαλασμός κυρίου με την κατάσταση να ξεφεύγει γρήγορα-γρήγορα. Ποιους συμφέρει το μπάχαλο είναι γνωστό, το ζήσαμε και το ζούμε άλλωστε ακόμη.

Βλέπετε σε αυτή την χώρα στο μόνο άθλημα που τα πάντα είναι αγγελικά πλασμένα είναι το μπάσκετ. Ο «Φάρος» του Βασιλακόπουλου κατά τον Κοντονή. Τι σημασία έχει που μια ομάδα μονοπωλεί τα πρωταθλήματα όλα αυτά τα χρόνια. Μια ομάδα που βεβαίως είναι ισχυρή, ήταν από τις κορυφαίες αν όχι η κορυφαία μέχρι το 2011 στην Ευρώπη με 6 ευρωπαϊκά αλλά από τότε παρότι αγνοεί το Φάιναλ Φορ συνεχίζει στην Ελλάδα απτόητη με μικρά διαλείμματα.

Από την στιγμή που αυτή η ομάδα δεν είναι ο Ολυμπιακός τότε όλα καλά. Ο «Φάρος» συνεχίζει να μας φωτίζει! Μαζί με το non call του Σκούνι Πεν. Εντάξει ένας… αδιάφορος τελικός ήταν, δεν ήταν δα και το προχθεσινό τεράστιας σημασίας ντέρμπι αιωνίων στο Βόλει που σημαδεύτηκε από την λάθος απόφαση στο τάι μπρέικ.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο, στα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι γινόταν πέρσι όταν ο Ολυμπιακός είχε μηδέν βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές κόντρα σε Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ; Επανάσταση από τους «εξυγιαντές». Και δώστου αφιερώματα, και δώστου αναλύσεις για τα χρήματα που έβαλε ή δεν έβαλε ο Μαρινάκης, και δώστου αναλύσεις για τα λάθη και δώστου γενικότερα.

Τώρα που η ΑΕΚ πηγαίνει από ήττα σε ήττα, η ΑΕΚ που επέλεξε να μην κάνει μεταγραφή για να ενισχυθεί το καλοκαίρι αποκτώντας δανεικούς και ελεύθερους παρά τα 20 εκατ. ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ, σιγή… Σαν να μην έχει ομάδα η Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάνε αυτές οι αξιομνημόνευτες αναλύσεις για τα λεφτά που «τσεπώνει» ο Ολυμπιακός, και ας «έχωνε» κάθε χρόνο όσα δεν έχουν δεν ούτε με κιάλια οι αντίπαλοι του.

Τι θα πετύχει βεβαίως η ΑΕΚ θα το δούμε στον δεύτερο γύρο και ουσιαστικά στα ματς με Άγιαξ και Μπενφίκα. Και μακάρι να τσιμπήσει ότι μπορεί μήπως σταυρώσουμε κανένα βαθμό στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Το Τσάμπιονς Λιγκ όμως είναι κομματάκι δύσκολο, όπως καταλαβαίνουν πολύ καλά αυτοί που μέχρι πέρσι έκαναν την υψηλή κριτική και χασκογελούσαν όταν ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερνε, όταν έμενε εκτός από τους 16 με εννιά βαθμούς, με διπλό στο Λονδίνο αλλά έχανε 0-3 από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και έγραφαν και έλεγαν για τεράστια αποτυχία! Ναι, αυτοί οι… μπαλαδόροι που όταν ο Ολυμπιακός του Σίλβα έχασε 0-3 από την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη με το σκορ 0-1 στο 81΄και τον Σαλίνο να χάνει μεγάλη ευκαιρία, έκραζαν για την… αποτυχία. Τώρα ήταν απλά Τρίτη…

Υ.Γ. Το αυριανό ματς με την Ντουντελάνζ είναι τελικός για τον Ολυμπιακό. Τελικός χωρίς εισαγωγικά καθώς αν δεν νικήσει δεν θα μπορεί ουσιαστικά να ελπίζει σε πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η αποκαρδιωτική εικόνα στο Ηράκλειο σίγουρα προβλημάτισε. Αν ήταν απλά μια κακή βραδιά θα το δούμε αύριο. Γιατί απαγορεύεται να επαναλάβει τέτοια παρουσία. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη είναι πολλά για τον Ολυμπιακό και ας μιλάμε για νέα ομάδα. Πρέπει να αντιδράσει άμεσα και να βρει τον τρόπο ο Μαρτίνς και οι παίκτες που θα επιλέξει για να πάρουν το «τρίποντο» που θα τους κρατήσει στο κόλπο. Και κυρίως να πάρει ψυχολογία, να ηρεμήσει και να δει με καλύτερες προϋποθέσεις την δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ