Ο Καρυπίδης έκανε τον Aξιό ποταμό Νιαγάρα

Ο Καρυπίδης έκανε τον Aξιό ποταμό Νιαγάρα

Η προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου. Τα εισιτήρια στο Άρης - ΠΑΟΚ. Ο Απόστολος Γκλέτσος και τα 60 λεπτά υπερηφάνειας της ΑΕΚ απέναντι στη Μπάγερν. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

ΣΕ ποτ πουρί θα το πάμε σήμερα και ξεκινάω με το κορυφαίο γεγονός που κανένας από το δημοσιογραφικό συνάφι δεν πήρε χαμπάρι. Της επίσημης έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Με τη προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Όπως ακριβώς το είχε προαναγγείλει πριν εννιά μέρες στη Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα ο σύντροφος Πολάκης: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους στη φυλακή».

Ήταν δίκαιο να φορέσουνε βραχιόλια στο ζεύγος Παπαντωνίου κι έγινε πράξη. Θα μου πείτε τώρα, αντί για τους δικαστές, βάζουνε κόσμο μέσα οι πολιτικοί; Γιατί όχι; Προκειμένου να πάρουμε τις εκλογές όλα γίνονται. Και σαφώς και δεν με έπιασε ο πόνος, για τη ζωντανή διαφήμιση της Colgate, που ακούει στο όνομα Γιάννος Παπαντωνίου. Κόβεις φάτσα βγάζεις συμπέρασμα. Είναι άλλο όμως, ότι πράγματι βρήκανε τη φωλιά του λερωμένη κι άλλο η προφυλάκιση. Η προφυλάκιση γίνεται για δύο μόνο λόγους. Αν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος τέλεσης άλλων αδικημάτων, η φυγής. Ο Γιάννος δεν είναι πλέον υπουργός για να πάρει κι άλλες μίζες. Κι αν ήτανε να φύγει, θα την είχε κάνει ήδη λος πούλος. Για αθώο δεν τον κόβεις με τίποτα. Άλλο αυτό όμως κι άλλο η προφυλάκιση. Και στο ίδιο μοτίβο με τον Άκη. Να παίρνουνε μαζί τους και τις συμβίες τους.

ΕΙΝΑΙ κάποιοι, που χωρίς να είναι αντιαρειανοί, λένε και επιμένουν ότι το Χαριλάου δεν έχει γεμίσει ποτέ. Ανακοινώνουν σολντ άουτ για το ματς με τον ΠΑΟΚ και στις εξέδρες βλέπεις κενές θέσεις. Χάνουν το παιχνίδι κι ο Καρυπίδης κάνει υπερήφανη ανάρτηση, «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Δύναμη από τη δύναμή σας 25.000 ευχαριστώ».

Αυτό το 25.000 δεν μου κάθεται καλά και ψάχνω να βρω τη χωρητικότητα του Χαριλάου. Αλλού αναφέρεται στις 13.434, αλλού στις 18.540. Οι 25 χιλιάδες που ευχαριστεί ο Καρυπιδης, δεν βγαίνουνε με τίποτα. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα της Σούπερλίγκ και βλέπεις, εισιτήρια Άρης-ΠΑΟΚ 16.434. Κι εντάξει. Να το φουσκώσουμε λιγάκι το ποτάμι. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Όλο και κάποιοι μπαίνουνε τσάμπα. Από τις δεκάξι τόσες χιλιάδες, μέχρι τις 25.000 του Καρυπίδη, ο Αξιός ποταμός, (δεν λέω ο Γαλλικός), γίνεται Νιαγάρας.

ΣΟΚ και δέος. Συνθέμελα συντάχτηκε το πολιτικό σκηνικό. Με το που έγινε γνωστή, η ανακοίνωση της Νέας Ελληνικής Ορμής. Του κόμματος, που έχει ιδρύσει η Κατερίνα Παπακώστα. Ότι στηρίζει τον Απόστολο Γκλέτσο για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Που επιβεβαιώνει στο πόντο, τη ρήση του Θουκιδίδη «ο κόσμος καίγεται και το νιμού χτενίζεται». Κι όπως έχει προσθέσει η ταπεινώτητά μου, ενίοτε κάνει και καλή χωρίστρα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στην αύξηση χρεών, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο η Περιφέρεια Αττική. Από 3.4 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στις 31/12/2016, ανέβηκαν τον Αύγουστο του 2017 στα 7.4 εκατομμυρια. Λεφτά βέβαια για το γήπεδο της ΑΕΚ υπάρχουν.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ. Οίκος ανοχής με βιτρίνα μασατζίδικο στους Αμπελοκήπους. Κι επειδή στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, το γεγονός τους εφάνει πρωτότυπο, με ανακοίνωσή τους δίνουν συγχαρητήρια στους άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων για την επιτυχία τους. Ούτε είχε υποπέσει ποτέ στην αντίληψή τους, ούτε έστω είχαν ακουστά κάτι Ότι υπάρχουν μασατζίδικα που λειτουργούν ως μπουρδέλα χωρίς άδεια. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην ευνομούμενη Αθήνα.

ΚΑΤΑ τα άλλα, το CAS είναι που θ αποφασίσει γιά το -3 της ΑΕΚ σε τρίτο και τελευταίο βαθμό. Ξένοι διαιτητές έρχονται αβέρτα ο ένας μετά τον άλλον για να σφυρίξουν στο πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ βρίσκεται υπό εποπτεία της (διεφθαρμένης ως εκεί που δεν πάει) FIFA. Οι ξένοι εγκρίνουν τον προϋπολογισμό. Οι ξένοι διοικούν ουσιαστικά τις τράπεζες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ. Ο Τιτάνας μετά τη Βιοχάλκο, την 3Ε και τη ΦΑΓΕ φεύγει από την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πλέον μία επαρχία της Ευρώπης.

ΤΙΜΗ και δόξα στην ΑΕΚ που άντεξε 60 λεπτά απέναντι στη Μπάγερν. Το κακό είναι ότι τα παιχνίδια κρατάνε 90. Με τον Άγιαξ άντεξε ένα ημίχρονο. Με τη Μπενφίκα 74 λεπτά (με παίκτη παραπάνω) με τη Μπαγιερν μία ώρα. Αν σφυρίζαμε τη λήξη από μόνοι μας, κι αντί γιά 270 παίζαμε 179 λεπτά θα είχαμε τρεις πόντους.

ΚΑΙ κλείνω με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που ανακάλυψε την Αμερική: «Φανταστικό. Όποιος δεν παίζει είναι απογοητευμένος». Δεν του είχε ξανασυμβεί τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα όσοι δεν παίζανε, ανοίγανε σαμπάνιες.

Στη μουσική επιλογή ο Μαραντόνα των Βαλκανίων στο βιολί,Boban Voz.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ