Επιστρέφει στις νίκες

Επιστρέφει στις νίκες

Δεύτερο στη σειρά ματς εντός έδρας για τον νέο Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτή τη φορά αντίπαλος είναι η Μακάμπι. Οι γηπεδούχοι δεν θέλουν ούτε ως αστείο να σκέφτονται νέα αποτυχία μετά το κάζο της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Αρμάνι.

Απέναντι στην αγαπημένη του Μακάμπι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει την ομάδα του να επιστρέφει στις νίκες. Μετά από δύο διπλά, σε έδρες δύσκολες μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι την «πάτησαν» από την Αρμάνι στην πρώτη τους, για την Euroleague, υποχρέωση στο ΣΕΦ. Η βαριά ήττα της περασμένης εβδομάδας έκατσε άσχημα σε παίκτες, προπονητικό τιμ και κόσμο και άπαντες επιθυμούν τη νίκη σήμερα πριν από την τριάδα- φωτιά που ακολουθεί. Οι παίκτες του Μπλατ μετά από το αποψινό πάνε σε Μόσχα και ΟΑΚΑ και γυρίζουν στον Πειραιά για να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη Φενέρ του Ζοτς. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αν δεν κερδίσουν την ισραηλινή ομάδα κινδυνεύουν να βρεθούν με αρνητικό ρεκόρ από νωρίς στη σεζόν.

Ο τρις φορές πρωταθλητής Ευρώπης ξέρει ότι η φετινή χρονιά είναι μεταβατική. Νέος τεχνικός, άπειροι Αμερικανοί και συνολική αλλαγή φιλοσοφίας. Κανείς δεν περιμένει από τον Ολυμπιακό να πάει να πάρει τον τίτλο. Από την άλλη όμως δεν παύει να είναι μια από τις παραδοσιακές ομάδες στη διοργάνωση, που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γράψει αρνητικό ρεκόρ. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι τα όποια άσχημα αποτελέσματα στην Euroleague, επηρεάζουν συνολικά τον ερυθρόλευκο οργανισμό ειδικά όταν γίνεται σύγκριση των πεπραγμένων των αιωνίων στην διοργάνωση. Θυμηθείτε πόση γκρίνια υπήρχε στους πράσινους μετά την ήττα από την Μπάγερν και πόσο αυτή μεγάλωνε εξαιτίας του 2-0 των ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα.

Αγωνιστικά το αποψινό δεν είναι απλή υπόθεση. Η Μακάμπι είναι από αυτές τις ομάδες που το στυλ τους δεν ταιριάζει στο σύνολο του Μπλατ. Αθλητική ομάδα, με έφεση στο γρήγορο ρυθμό και παιχνίδι που βασίζεται περισσότερο στο ένστικτο και το προσωπικό ταλέντο των παικτών της και λιγότερο σε οργανωμένο σχέδιο. Κλειδί για ένα ακόμα παιχνίδι θα είναι η απόδοση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος είναι βασικός συντελεστής στις νίκες του Ολυμπιακού ακόμα και κόντρα σε μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους, όπως η Κύμη, πόσο μάλλον όταν απέναντι βρίσκονται ταλαντούχα και έμπειρα σύνολα όπως η πρώην ομάδα του κόουτς των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι έχουν προβληματάκια που άλλα λύνονται, όπως του Γουιλμπέκιν για παράδειγμα και άλλα χρονίζουν, όπως του Πάργκο. Ο πρώτος αναμένεται να τραβήξει πάλι το κουπί σε οργάνωση και σκορ και η αντιμετώπιση του αποτελεί κύριο μέλημα για την ελληνική ομάδα. Κομβικό σημείο του ματς είναι και η μάχη στη ρακέτα των ψηλών του Ολυμπιακού με τους Μπλακ- κατά βάση – και Τάιους. Ο τελευταίος μπορεί να μην παίρνει το χρόνο που έπαιρνε παλαιότερα, αλλά προσφέρει ποιοτικά λεπτά στον Σπάχια.

Η απειρία των Αμερικανών είναι ένα θέμα για τον Μπλατ, αλλά αυτό το γνώριζε από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να στηριχθεί σε τέτοιες λύσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Ζούσμαν που δεν γεμίζει το μάτι είναι όμως ικανός να κάνει ζημιές και να δημιουργήσει προβλήματα. Νίκη σήμερα ηρεμεί και απομακρύνει το άγχος από τους Πειραιώτες πριν από την δύσκολη συνέχεια. Ενδεχόμενη ήττα από την άλλη θα τους φέρει σε αρκετά μειονεκτική θέση και το κυριότερο θα έχει μηδενίσει το πολύ καλό ξεκίνημα των πρώτων δύο αγωνιστικών. Το κάζο της περασμένης εβδομάδας από την Αρμάνι μπορεί να πέρασε στα ψιλά από δημοσιογράφους και κόσμο, όμως αν απόψε υπάρξει δεύτερη σερί εντός έδρας αποτυχία θα αρχίσουν οι γκρίνιες και οι μουρμούρες. Ο νέος προπονητής σαφέστατα και έχει όση πίστωση χρόνου χρειάζεται, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Σύλλογος προέρχεται από δύο άνυδρα χρόνια και τρίτη χρονιά μακριά από τους τίτλους δεν χωνεύεται εύκολα από κανέναν. Με το ντέρμπι των αιωνίων να πλησιάζει κανείς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα αποκτήσει αυτό χαρακτήρα crash-τεστ για την νέα ομάδα. Κάτι τέτοιο θα συμβεί, όμως, αν σήμερα το ματς τελικά στραβώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ