Σαν επαρχιώτες στην Ομόνοια…

Σαν επαρχιώτες στην Ομόνοια…

Όποιος θέλει μπορεί να πιστεύει ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης -που ασχολείται επισταμένως με τα αμπέλια του και την παραγωγή κρασιού- είναι βαθύς μελετητής και γνώστης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ότι ξυπνάει και κοιμάται μελετώντας τις σύγχρονες τάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ότι θα αφήσει τους παίκτες του με το στόμα ανοικτό με τους νεωτερισμούς του...

O κύβος ερρίφθη. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας. Αυτόν γνώριζε ο Βαγγέλης Γραμμένος, αυτόν τοποθέτησε. Η επιλογή δεν υπακούσει σε κάποιο συγκεκριμένο αγωνιστικό-προπονητικό κριτήριο. Τον Άγγελο ξέρουμε, τον Άγγελο βάζουμε.

Δικός μας άνθρωπος είναι, λεφτά λίγα θα πάρει και δεν πρόκειται να καθίσει πάνω σε συμβόλαιο και να ζητά ει αποζημιώσεις. Ο Αναστασιάδης είναι μπεσαλής άνθρωπος. Αν του ξηγιότανε μπεσαλίδικα κι ο Κούγιας στην Λάρισα δεν θα τρέχανε στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα. Και καλός άνθρωπος είναι ο νέος κόουτς της Εθνικής. Ξεροκέφαλος, αγύριστο κεφάλι με τις εμμονές και τα πείσματα του αλλά όχι με κακίες. Το θέμα είναι αν αντιπροσωπεύει κάτι σύγχρονο και νεοτερικό στο ποδόσφαιρο.

Η απάντηση είναι όχι. Γυρίζουμε στις εποχές του φιλότιμου και του ηρωισμού. Της αυταπάρνησης και των επικλήσεων στα «ιερά και όσια της ελληνικής φυλής». Μια σειρά από αναχρονισμών και μεταφυσικών επικλήσεων θα βρουν τη θέση τους στα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας. Όποιος θέλει μπορεί να πιστεύει ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης που ασχολείται καθημερινά με τα αμπέλια του και την παραγωγή κρασιού είναι βαθύς μελετητής και γνώστης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οτι ξυπνάει και κοιμάται μελετώντας τις σύγχρονες τάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ότι θα αφήσει τους παίκτες του με το στόμα ανοικτό με τους νεωτερισμούς του.

Η ΕΠΟ -γιατί όσοι παίρνουν τις αποφάσεις δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί- φέρνει στον πάγκο της Εθνικής έναν άνθρωπο που θα δώσει και την ψυχή του για την ομάδα αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να της λύσει τα αγωνιστικά προβλήματα. Αν έχει ιδέες για να την ξεκολλήσει από αυτό το αποκρουστικό ποδόσφαιρο που παίζει. Η επιστροφή στις λογικές του εκλέκτορα που μπορεί ίσως να διαλέγει τους καλύτερους να τους ντοπάρει ψυχολογικά αλλά μέχρι εκεί επιστρέφει. Δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να ξέρουμε αν η ΕΠΟ έψαξε και άλλες λύσεις αλλά δεν της προκύψαν. Το όνομα του Άγγελου ακουγόταν εδώ και καιρό. Τον Αναστασιάδη ήθελε να φέρει ο κ. Γραμμένος, τον Αναστασιάδη έφερε. Στο νέο προπονητή της Εθνικής Ομάδας ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Η ΕΠΟ κινήθηκε στην ατελέσφορη και διόλου σύγχρονη λογική των «δικών μας ανθρώπων». Στο νέο προπονητή ευχόμαστε κάθε επιτυχία προς το συμφέρον της Εθνικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, χωρίς γνώση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επαρχιώτης στην Ομόνοια έμεινε σε αυτά (τα λίγα) που γνωρίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ