Σενιόρ Περέιρα, κάνεις πλάκα, έτσι;

Σενιόρ Περέιρα, κάνεις πλάκα, έτσι;

Δεν συνάδουν τα κριτήρια επιλογής ξένου στην Τούμπα και Έλληνα στο ΟΑΚΑ.

Ο ρέφερι Τζήλος, είναι ο διαιτητής για τον οποίο ο Θόδωρος Καρυπίδης δήλωσε επωνύμως το 2017, δηλαδή σε ανακοίνωση που προσωπικά υπέγραψε, ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί ξανά σε αγώνα του Άρη. Μάλιστα τον προέτρεψε εμμέσως να μείνει στο σπίτι ή να διαλέξει άλλο επάγγελμα! Είναι ο ρέφερι που θα σφυρίξει ΑΕΚ – Άρης…

Και για τον βοηθό Ευθυμιάδη (έχει ακυρώσει γκολ του Χαβίτο ως οφσάιντ που ξεκίνησε από… πάσα αντίπαλου παίκτη), αλλά και για τον παρατηρητή Κύρκο (για τον οποίο λέγεται ότι στο περιθώριο παλιότερου αγώνα της Ένωσης συζητήθηκαν άλλοι τρόποι χρήσης του κασκόλ) μπορούν να ειπωθούν πολλά και διάφορα.

Αλλά ένα μόνο μου έρχεται στο μυαλό: Σενιόρ Περέιρα, μας κάνεις πλάκα, έτσι;

Οι τρεις λόγοι της επιλογής ξένου διαιτητή, όπως απευθείας του ζήτησε ο Άρης και τους οποίους επικαλέστηκε στον Καρυπίδη είναι: Επικινδυνότητα αγώνα, βαθμολογική διαφορά αντιπάλων, οικονομικό.

Καθώς ο αγώνας θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, πράγματι, ο πρώτος τυπικά εκλείπει. Αλλά ο δεύτερος είναι πιο επίκαιρος σε σχέση με το ΠΑΟΚ – ΠΑΟ στον οποίο ορίστηκε Δανός διαιτητής. Η διαφορά των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ είναι ένας βαθμός, στην Τούμπα περισσότεροι. Όσο για το οικονομικό, εφόσον επιλέγουμε διαιτητές από τη δεύτερη κατηγορία, το κόστος δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτικό, για να μην πω ότι οι Έλληνες κοστίζουν και περισσότερο.

Επίσης: Ο Περέιρα, αξιολογεί όπως αξιολογεί και επιλέγει όπως επιλέγει. Είναι ο προϊστάμενος της ομοσπονδίας; Όχι.

Υπάρχει διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και είναι η τελικώς υπεύθυνη για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις των υφιστάμενων επιλογών της.

Ο Ιταλός που έπαιξε Άρης – ΠΑΟΚ, έδωσε ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα. Στου Τζανακάκη δε, του έτυχε μια φάση πανομοιότυπη με αυτή που “κυκλοφόρησε” από την ΟΥΕΦΑ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για παράβαση – χέρι που πρέπει να μην καταλογίζεται.

Ο Άρης δεν φώναξε. Δεν άφησε επίσημα ή ανεπίσημα να διαφανεί η δυσαρέσκεια του. Και ο λόγος στα δικά μου μάτια είναι ότι αναγνωρίζει πως ο ξένος διαιτητής θα κάνει λάθος, αλλά αυτό δεν θα έχει πίσω του την… ουρά και τα βαρίδια των αποφάσεων που παίρνουν οι Έλληνες διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ