Με τον game changer Σάσα και τα άλλα παιδιά

Με τον game changer Σάσα και τα άλλα παιδιά

O Ολυμπιακός έχει χτυπήσει φλέβα... χρυσού με τον 23χρονο φόργουορντ, η δουλειά του στις προπονήσεις έχει αποτελέσματα και οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην κανονικότητά τους με μία ακόμα νίκη στο ΣΕΦ.

Τέσσερα πράγματα είχα τονίσει στο μπλογκ πριν από το παιχνίδι με την Μακαμπι. Οι αθλητικοί ψηλοί των Ισραηλινών, η απουσία του Ουίλμπεκιν και πως θα αντιδράσουν, ο Κέιν και γενικότερα το τρελό παιχνίδι της ομάδας του λαού. Στοίχημα να έπαιζα, τόσες εύστοχες επιλογές δεν θα είχα. Με τις παραπάνω διαμέτρους και το… άγνωστο εν τη απουσία του πρώην γκαρντ της Νταρουσάφακα, είχε ενδιαφέρον το πως θα παρουσιαστεί στο ΣΕΦ η Μακάμπι.

Το πρώτο δεκάλεπτο με φόβισε. Ενιωθα λες και περνάω… deja vu και ότι το έχω ξαναζήσει αυτό, αφού πίστευα ότι έβλεπα το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη, οι αρχηγοί έβαλαν το χεράκι του, με τον Σάσα Βεζένκοφ ουσιαστικά να γυρνάει το παιχνίδι.

Η είσοδός του στο ματς έφερε “σκληράδα” στην άμυνα και εξασφάλιση ριμπάουντ που ήταν και η αχίλλειος πτέρνα των Ερυθρόλευκων. Αθόρυβη δουλειά από τον Σάσα, ο οποίος ήταν και ο game changer των Πειραιωτών στο Φάληρο. Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που τον βλέπω να αποδίδει έτσι στο ματς, νιωθω ότι μας δείχνει όλους με το δάχτυλο και μας λέει “Σ΄αρέσει που δεν με πίστευες;”. Φοβερός και πάλι και για μένα η μεταγραφή με το μεγαλύτερο συν μπροστά της. Από τους παίκτες που γνωρίζουν που βρίσκονται απόλυτα, ξέρει τι εστί Ολυμπιακός και κάνει όσα ακριβώς του ζητούν και σίγουρα το κάτι παραπάνω στο παρκέ. Είναι δεδομένο πως έχει αδυναμίες στην άμυνα, όμως αποτελεί μεταγραφή όχι μόνο με μέλλον αλλά και τεράστιο παρόν.

Ταυτόχρονα οι Πειραιώτες είχαν σε καλή μέρα τον Τουπάν με 4/5 τρίποντα, για τον οποίο το καλοκαίρι οι περισσότεροι κατηγορούσαν ως κακό σουτέρ και μέτρια μεταγραφή. Να πούμε βέβαια από την άλλη, πως ο Γάλλος φόργουορντ αποδεικνύεται λίρα εκατό εν αντιθέσει με τον Τίμα, που εκτός του τριπόντου του στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν έκανετίποτα απολύτως.

Για αυτό εξάλλου τα μόλις 8:12 του στο ματς.

Στα αρνητικά τώρα; Περισσότερα τέτοια μπορώ να βρω η αλήθεια είναι. Δεν μου άρεσε και πάλι η αμυντική λειτουργία. Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισραηλινοί έβρισκαν τρίποντο εύκολα, χωρίς πίεση και με άνεση να εκτελέσουν. Την ίδια ώρα με τον ΛεΝτέι στο παρκέ, η ρακέτα είχε τεράστια προβλήματα και σημαντικά κενά. Η Μακάμπι είχε 22 προσπάθειες στο “ζωγραφιστό” και ας ήταν άστοχη. Βοήθησαν εδώ βέβαια τα 10 επιθετικά ριμπάουντ, ομως η αλήθεια είναι πως περιμένω πολλά περισσότερα από τους ψηλούς των Ερυθρόλευκων. Ειδικά όταν ο Μιλουτίνοφ δεν είναι στα επίπεδα που τον ξέρουμε. Ο Μπλακ του έκανε τη ζωή δύσκολη και πραγματικά θα ήθελα απίστευτα να έβλεπα τον παλιό συμπαίκτη του Παπανικολάου στους Ρόκετς μαζί με τον Σπανούλη.

Τα δικά μου ξέρω, άλλα θα ήθελα…

Ο ΛεΝτέι δείχνει ακόμα έξω από τα νερά του. Εχει πολλά σκαμπανεβάσματα, μοιάζει πως έχει μείνει στο παιχνίδι της πρώην ομάδας του και σίγουρα δεν κινείται στα επίπεδα που θα ήθελαν στον Ολυμπιακό. Κοιτάει πρώτα το καλάθι, θέλει να δείξει και να αποδείξει και ίσως αυτά τα δύο να είναι και ένας λόγος άγχους για τον ίδιο. Εφόσον τον πιστεύει ο Μπλατ εγώ πάω… πάσο!

Ακολουθούν δύο σημαντικά παιχνίδια. Αυτό στη Μόσχα και αυτό στο ΟΑΚΑ. Μετά τα δύο αρχικά διπλά, σε δύο εντελώς αφιλόξενες έδρες. Μπορούν; Θα το μάθουμε λίαν συντόμως….

ΥΓ1. Παιχνίδι με το παιχνίδι μας μάθανε. Εμείς απλά σχολιάζουμε το τι βλέπουμε στο παρκέ. Στον Ολυμπιακό γίνεται σούπερ δουλειά και παίκτες όπως ο Βεζένκοφ αποδεικνύουν ότι εάν ιδρώνεις τότε θα παίρνεις ότι σου αξίζει…

ΥΓ2. Οπως μου είπε ο φίλος μου Δημήτρης στο ΣΕΦ, ο Τουπάν έφτασε στους 15 πόντους με μόλις 14 λεπτά συμμετοχής. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Που να έπαιρνε και κάνα ριμπάουντ δηλαδή.

ΥΓ3. Εχω γράψει ιστορία που δεν άλλαξα τον Κλαρκ και έκανε -13 σε ράνκινγκ. Ε ρε τι μας έχει κάνει αυτό το Fantasy της Ευρωλίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ