Στηρίζουν το νέο εχγείρημα με το ποσοστό του 5/11!

Στηρίζουν το νέο εχγείρημα με το ποσοστό του 5/11!

Τούτη τη φορά οι Έλληνες παίκτες αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Από το ξεκίνημα της προσπάθειας του Ολυμπιακού για τη δημιουργία «καινούργιας ομάδας» είχαμε καταλάβει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολύ στο ελληνικό στοιχείο.  Από εκεί που η αναλογία ήταν 2/11 (με τον Φορτούνη και τον Κούτρη, καθώς ο Καπίνο είχε «κοπεί» από νωρίς) ο νέος Ολυμπιακός έφτασε στο ποσοστό του 5/11 σε ότι αφορά την παρουσία Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα του…

Εκτός από τον Φορτούνη, προστέθηκε στην εξίσωση η εμπειρία (όσο και η ποιότητα) του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου,  τα γάντια του τερματοφύλακα δόθηκαν σε πάλι σε ελληνικά χέρια, καθώς επέστρεψε από τους δανεισμούς του ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας διατηρήθηκε η γαλάζια σημαία με άλλη μία «επιστροφή», αυτή του Κώστα Τσιμίκα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής προέκυψε ξανά ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Σε όλο αυτό θα πρέπει να μην ξεχάσουμε τη συνεισφορά του Βασίλη Τοροσίδη που θέλησε να κλείσει κι αυτός την καριέρα του στο λιμάνι και στο ματς με την Ντουντελάνζ μας θύμισε τη θεωρία για το παλιό καλό κρασί. Παράλληλα, υπάρχει κι άλλο ντόπιο στοιχείο που διεκδικεί τα «δικαιώματά» του, αφού ο Λεονάρντο Κούτρης έχει παίξει σε δύο από τα τρία ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ επιλογές για την πτέρυγα δίνει και ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Στο επόμενο διάστημα ενεργό ρόλο στην ελληνική παρέα των ερυθρόλευκων προβλέπεται να αναλάβει και ο Δημήτρης Μάνος, από τη στιγμή που οι δύο βασικοί φορ, ο Γκερέρο και ο Χασάν θα μείνουν υποχρεωτικά στα πιτς, άρα ο «ελληνικός Ολυμπιακός» είναι μία πραγματικότητα.

Και το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί από το καλοκαίρι υπήρχε το στοίχημα για το αν θα κρατούσαν τη θέση τους οι Ελληνες παίκτες, έχοντας ως δεδομένο ότι συμμετέχουν σε ένα ρόστερ με υψηλό ανταγωνισμό και στις θέσεις τους υπάρχουν παίκτες με την αξία όσο και την εμπειρία των Τουρέ, Νάτχο, Γκιγιέρμε, ενώ για τη θέση κάτω από την εστία ήρθε και ο Ζοσέ Σα από την Πόρτο.

Με απλά λόγια η συμμετοχή των Ελλήνων παικτών στον νέο Ολυμπιακό είναι ενεργή και τείνει να γίνει κανόνας κι όχι να αποτελέσει την εξαίρεση, εφόσον πια η σεζόν έχει αρχίσει να «τρέχει» για τα καλά και παρόλα αυτά οι ντόπιοι δεν υπολοίπονται των συμπαικτών τους. Σε ανάλογο ποσοστό συμμετέχουν οι ερυθρόλευκοι και στην Εθνική ομάδα, η οποία βέβαια τώρα θα αλλάξει ομοσπονδιακό, όμως εδώ ο ανταγωνισμός είναι στα πιο χαμηλά του για τους παίκτες που προέρχονται από τον Ολυμπιακό, σε σχέση με αυτόν που υπάρχει στο Ρέντη.

Από κει και πέρα το κάθε (επόμενο) ματς αποτελεί κι ένα κριτήριο κι αυτό ισχύει για όλους. Δεν σου ζητάει… ταυτότητα η μπάλα και για να μείνεις στο προσκήνιο θα πρέπει να δικαιολογείς την εμπιστοσύνη του προπονητή σε όλα τα παιχνίδια που σου δίνει την ευκαιρία. Τι άλλο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ