Η διαχείριση του Παναθηναϊκού θα κρίνει πολλά στο ντέρμπι

Η διαχείριση του Παναθηναϊκού θα κρίνει πολλά στο ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ θα μπει με ορμή και με το... μαχαίρι στα δόντια. Η αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού σε αυτά είναι το κομβικό σημείο για την εξέλιξη του ντέρμπι της Τούμπας.

Το αυριανό ντέρμπι δεν αποτελεί τεστ για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά τις δυνατότητές του και τις προοπτικές του. Τις ξέρουμε. Τις μάθαμε τις πρώτες εφτά αγωνιστικές. Ξέρουμε πια που βαδίζει, ξέρουμε πως είναι μια ομάδα η οποία δουλεύει πολύ, που βγάζει στο γήπεδο τη λογική που προσπαθεί να της περάσει ο προπονητής της. Μάθαμε πως δεν είναι ένας Παναθηναϊκός ο οποίος θα αποτελεί… κομπάρσο, αλλά πρωταγωνιστή.

Έβγαλε πολύ γρήγορα από πάνω του την περσινή πολύ άσχημη εικόνα του, έπαψε να αποτελεί μια ομάδα που έπαιζε με τη Λαμία και αντιμετωπιζόταν ως… έκπληξη η νίκη της. Είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος γι’ αυτά τα παιδιά αυτό που έχουν κερδίσει έως τώρα. Την εμπιστοσύνη του κόσμου, όχι μόνο τους δικού τους, αλλά όλης της Ελλάδας. Τη σιγουριά πως ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και αγωνιστικά έτοιμος για να πετύχει στόχους που το καλοκαίρι έμοιαζαν άπιαστοι.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για να πάει σ’ ένα ντέρμπι στην Τούμπα και κανείς δεν τον θεωρεί χαμένο από χέρι. Θυμίζω πως πέρσι οι πράσινοι δέχτηκαν τέσσερα γκολ στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ χωρίς να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τη μοίρα τους. Και με ρόστερ που είχε σαφώς πιο έμπειρους και πιο έτοιμους παίκτες από το φετινό. Έχασε 4-0 και φαινόταν σχεδόν… φυσιολογικό το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στην Τούμπα για να παίξει χωρίς άγχος, απελευθερωμένος από τους εφιάλτες του καλοκαιριού, έχοντας δείξει τα διαπιστευτήριά του στον αγωνιστικό χώρο. Το άγχος του «πρέπει» το έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται και από ήττα – σοκ από την Βίντι.

Σίγουρα δεν είναι θετικό για τον Παναθηναϊκό που ο αντίπαλός του πηγαίνει πληγωμένος στο ντέρμπι. Είναι αλλιώς να κινδυνεύεις να χάσεις δεύτερο σερί ματς στην έδρα σου και μάλιστα σε δύο παιχνίδια που εσύ είσαι το φαβορί. Είναι ακόμα μια διαχείριση που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει την ορμητικότητα που δεδομένα θα βγάλει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και η ατμόσφαιρα της Τούμπας στην οποία δεν είναι συνηθισμένοι πολλοί από τους ποδοσφαιριστές του, αποτελούν τα δύο κομβικά σημεία του παιχνιδιού.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ανταπεξέλθει με θετικό πρόσημο σε αυτά τα δύο, τότε θα έχει πολλές ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Διότι αγωνιστικά, το ποδόσφαιρο που παίζουν οι «πράσινοι» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ αυτό του πρωτοπόρου. Κι ας μιλάμε για μια χαοτική διαφορά σε επίπεδο μπάτζετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ