Κατανοώντας τον (πραγματικό) συντελεστή δυσκολίας

Κατανοώντας τον (πραγματικό) συντελεστή δυσκολίας

Η Κυβέρνηση άναψε «πράσινο φως», αλλά το έκανε με 11 μήνες καθυστέρηση. Και όσο για το δια ταύτα: Υπάρχουν 250 εκατ λόγοι που…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Εικοσιτετράωρο «Γ. Καραϊσκάκης» στο τραπέζι της συζήτησης. Δικαίως αν αναλογιστεί κανείς, ότι από χθες προστέθηκε και το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην εικόνα από το μέλλον… Η διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει από τον Μάη την έναρξη των εργασιών για τι νέο γήπεδο.

Καλό νέο; Προφανώς. Αναμενόμενο; Επίσης. Μεταξύ μας όμως; Άργησε χαρακτηριστικά το «Μαξίμου» για το «πράσινο φως». Πολλώ δε μάλλον αν εναρμονιστεί κάποιος με το ρεπορτάζ που θέλει τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Νοέμβρη.

Διαβάστε επίσης: Τι αποκάλυψε ο Ηλίας Πουρσανίδης για τις μεταγραφές Νους και Αποστολάκη στον Ολυμπιακό

Δηλαδή τι ακριβώς περίμενε για να δώσει το «οκ» σχεδόν έναν χρόνο; Ο Πύργος του Πειραιά φτάνει στα 88 μέτρα. Ο ουρανοξύστης Riviera Tower στο Eλληνικό τα 200 μέτρα! Το αίτημα του Ολυμπιακού για την πραγματοποίηση του έργου είναι το νέο κτίσμα να φτάσει στα 52-54 μέτρα, σκαρφαλώνοντας 10-15 μέτρα ψηλότερα από το τωρινό. Αυτή είναι όλη η κουβέντα για την περίφημη αλλαγή του «συντελεστή δόμησης».

Ζήτησε ο Ολυμπιακός ένα ευρώ για το γήπεδο; Όχι. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκύπτει ένας ιδιώτης που καλύπτει στο 100% το κόστος. Πληρώνει και τα 250 εκατ ευρώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης! Χρήματα που δεν φτάνουν μαζί τα 75 εκατ ευρώ που χρειάστηκαν για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα 115 εκατ ευρώ που εκτιμάται ότι θα κοστίσει τελικά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η ΑΕΚ –που ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια- πλήρωσε με μια χρονιά Champions League κάτι παραπάνω από τα μισά, καθώς συνέβαλλε στο έργο η Περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός –που συνεχίζει να ταλαιπωρείται πολλά χρόνια- έπειτα από τα 10 εκατ ευρώ της οικογένειας Βαρδινογιάννη προ εικοσαετίες για τις εκσκαφές κλπ, συνδράμει μόνο με την παράδοση της Λεωφόρου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πληρώνει τα πάντα. Μόνος του. Και το κάνει έχοντας ένα γήπεδο 20ετίας για την ομάδα του. Σε εξαιρετική κατάσταση. Που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές της UEFA αλλά όχι το όραμα για την… επόμενη κορυφή.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας και όλων των υπολοίπων έχει σημασία να βρεθεί κάποια στιγμή κάποιος να δώσει μια λύση. Η χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου παρά τω Πρωθυπουργώ ήταν μια τέτοια εξέλιξη. Με όλο το σεβασμό όμως ο πραγματικός συντελεστής δυσκολίας είναι άλλος Τα 250 εκατ ευρώ. Και κάποιος που έχει το όραμα και την… τρέλα να τα απλώσει στο χορτάρι. Δίχως να επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Δίχως τη συνδρομή της… Περιφέρειας. Δίχως να προστεθεί στη λίστα με τις προεκλογικές εξαγγελίες μιας Κυβέρνησης ή με τα αιτήματα μιας αντιπολίτευσης.

Όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό. Και στο μέγεθος του.

Το νέο «Καραϊσκάκης» θα εγγυηθεί για τους Ερυθρόλευκους. Θα δώσει νόημα σε εκείνη την εξαγγελία του 2010 από τον πρόεδρο του ότι αποτελεί όραμα του να είναι ο τελευταίος που θα χρειαστεί να «ματώσει οικονομικά» για το κλαμπ. Θα δώσει όμως και μια άλλη δυναμική στην είσοδο του Πειραιά, πλάι στο κολυμβητήριο και το νέο ΣΕΦ. Θα ανοίξει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα συνδράμει ουσιαστικά στην τοπική οικονομία. Αυτό το μέλλον δεν το καθυστερείς. Φροντίζεις ώστε να φτάσει μια ώρα αρχύτερα.

Και αυτό δεν αφορά σε όσα προηγήθηκαν. Αλλά σε όσα… ακολουθούν. Στο αυστηρό χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ανοίξει τις εργασίες στο Φάληρο τον Μάη.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ