Τα προβλήματα φάνηκαν, οι λύσεις θέλουν αποφάσεις και δουλειά

Τα προβλήματα φάνηκαν, οι λύσεις θέλουν αποφάσεις και δουλειά

Ο Ερέρα είδε ολοκάθαρα στο ΟΑΚΑ τι «δεν δουλεύει» και οφείλει να το διορθώσει.

Η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον Άρη, ήρθε με τη χειρότερη εμφάνιση στη σεζόν. Δεν θέλω να υιοθετήσω τον ισχυρισμό «το χειρότερο ημίχρονο», οι αγώνες είναι ενιαίοι και η κατάτμησή τους, αποδείχθηκε ότι δεν έστειλε σωστά μηνύματα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Στις νίκες, τις πρώτες αγωνιστικές, λέγαμε ότι «ξοδεύει ένα ημίχρονο», αλλά όταν στο δεύτερο μέρος η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, κρατούσαμε το «νικάει». Τώρα στις ήττες, θα κάνουμε λάθος να κρύψουμε το «ηττάται», πίσω από ένα καλό διάστημα και στα ματς αυτά για το κιτρινόμαυρο γκρουπ.

Βλέπω ελαφρυντικά στον Άρη: Όχι το γενικόλογο «είναι νέα ομάδα». Για τις δυο τελευταίες ήττες αξιολογώ ως πολύ σοβαρή την απώλεια του Βέλεθ. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει άλλος αυτό που μπορεί ο Ισπανός.

Επί μέρους, δεν μπορώ να μη σταθώ στο χαμένο πέναλτι του Γιουνές ή στο –κατά την κρίση μου, όμοιο με εκείνο που έφερε κάρτα στον Κολάσο- φάουλ του Γκάλο με την προβολή από την οποία έρχεται το 1-0. Αλλά είναι λάθος να κλείσει εδώ η συζήτηση «γιατί χάνει τρίτο ματς σερί ο Άρης».

Υπάρχουν πολλά σημεία του παιχνιδιού που θέλουν βελτίωση. Σημαντική βελτίωση. Για παράδειγμα: α) Κάθε φορά, η ομάδα δέχεται φάσεις από τον άξονα στο τρανζίσιον. Χάνει τη μπάλα, δεν κάνει καν φάουλ και με τρεις πάσες ο αντίπαλος είναι στην περιοχή. β) δεν βγάζει φάσεις κάθετα, παρά μόνο από το πλάι. Δεν πατάνε περιοχή τα χαφ κι αυτό κάνει πιο ευάλωτους τους εξτρέμ που πιέζονται υπερβολικά, ενώ απομονώνει τον φορ και δε γεμίζει παρά σπανίως την περιοχή. γ) Δεν απειλεί ποτέ από σέντρα σε στημένη μπάλα, ποτέ. Μάλιστα σε κάθε ματς όλο και κάποιος «καινούργιος» θα πάρει χτυπήματα. Αντίθετα δέχτηκε γκολ «καρμπόν» σε ΟΑΚΑ και Νέα Σμύρνη. Ένα σκριν, χάλασε τα μαρκαρίσματα κι ο σκόρερ πήδηξε ανενόχλητος. Σήμερα το 2-0 έφερε πλήρη κατάρρευση.

Η άποψή μου, λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς στο ΟΑΚΑ, είναι πως σαφώς τη βασική ευθύνη έχει ο προπονητής. Ευθύνη να βελτιώσει την κατάσταση όμως. Να βρει και να φτιάξει αυτό που λείπει.

Δε μου άρεσε η επιλογή Μπάσα στα στόπερ, αλλά όχι επειδή δεν έκοψε τον Μπογέ. Δε μου άρεσε γιατί το ματς έληξε 4-0 και δυο παίκτες στην ίδια θέση πήραν μήνυμα απόρριψης, περιμένοντας ότι θα παίξουν. Την ώρα που γνωρίζουμε ήδη ότι ο Βέλεθ θα είναι σχεδόν ένα μήνα ακόμη έξω.

Θεωρώ ότι υπάρχουν λύσεις και υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης. Ο προπονητής οφείλει να τις αναζητήσει και να συνεχίσει να δουλεύει. Εξακολουθώ να πιστεύω στην ποιότητα του ρόστερ, εξακολουθώ να πιστώνω στον Ερέρα την γρήγορη εμφάνιση ενός ανταγωνιστικού συνόλου. Περιμένω ότι θα μπορέσει, πια μετά το ένα τέταρτο της σεζόν, να παρέμβει σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού.

Όχι με απολογητικές δηλώσεις, σαν κι αυτές που έκανε στο ΟΑΚΑ. Με συνέχεια στη δουλειά και με αποφάσεις που θα απαντούν στα προβλήματα που –δεν υπάρχει περίπτωση να μην- εντόπισε, από τη στιγμή που μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, φάνηκε ότι δεν επιτρέπουν στο σύνολο να μετατρέψει την ωραία εικόνα σε ουσία, σε βαθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ