Το αποτέλεσμα των ονείρων ή του συμβιβασμού

Το αποτέλεσμα των ονείρων ή του συμβιβασμού

Ο Παναθηναϊκός μόνο με νίκη στην Τούμπα θα μπορεί να ονειρεύεται το τέλειο. Διαφορετικά θα πρέπει να συμβιβαστεί με ένα καλό πλασάρισμα στην πεντάδα.

Τα πράγματα για το «τριφύλλι» στην Τούμπα είναι απλά. Ή, θα πάρει τη νίκη που θα τον βάλει για τα καλά στο κόλπο της κορυφής και θα αρχίσουν όλοι στην ομάδα και φυσικά οι οπαδοί του, να κάνουν τρελά όνειρα ή θα δεν θα τα καταφέρει και θα πρέπει να αρχίσουν οι πάντες να συνειδητοποιούν ότι για φέτος το ταβάνι θα είναι ένα καλό πλασάρισμα στην πεντάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι στο -6 από τον ΠΑΟΚ. Όσοι και το «μείον» με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Στο γήπεδο η διαφορά των ομάδων είναι δύο βαθμοί, αφού και ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε με «μείον» τη σεζόν. Πρακτικά, το έχουμε τονίσει ότι αυτό το -6 δεν δίνει την πολυτέλεια για ήττες στους «πράσινους. Όσο είναι πίσω στη βαθμολογία κι αν θέλει να κάνει όνειρα για την κορυφή, η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα πρέπει να παίρνει μόνο νίκες. Ειδικά κόντρα στους διεκδικητές.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Τούμπα θα φέρει τον Παναθηναϊκό στο -9 από την κορυφή κι όσο νωρίς κι αν είναι στη μάχη του πρωταθλήματος, μάλλον θα πρέπει οι «πράσινοι» να συμβιβάζονται με ένα καλό πλασάρισμα στην πεντάδα κι όχι με την πρώτη θέση. Αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, είναι το πλέον κομβικό για τον τελικό στόχο. Πολύ απλά διότι οι Θεσσαλονικείς είναι οι πρωτοπόροι και έχουν μία διαφορά δύο νικών. Αν την αυξήσουν στις τρεις νίκες από το «τριφύλλι» τα πράγματα, θα είναι σχεδόν αδύνατα για την ομάδα του Δώνη, σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε, παράλληλα, πως το πρόγραμμα είναι βαρύ μέχρι τις γιορτές και γι’ αυτό σήμερα θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

Αυτή τη στιγμή, βέβαια και μόνο που συζητάμε για την κορυφή επτά αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, αποτελεί επιτυχία για τον 49χρονο τεχνικό και τους παίκτες του. Πάντα φυσικά με γνώμονα τους πως άρχισε η χρονιά. Μία νίκη εννοείται πως εκτός του ότι θα δώσει το δικαίωμα στους «πράσινους» να ονειρεύονται, θα είναι και μία απίστευτη ώθηση για τα επόμενα δύο ντέρμπι. Θα είναι τέτοια η φόρα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να προκαλεί όλο και περισσότερο πανικό στους αντιπάλους.

Το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν, ο καθένας στον Παναθηναϊκό θα γνωρίζει ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι. Σε περίπτωση ισοπαλίας, βαθμολογικά δεν αλλάζει τίποτα. Αν, όμως, οι μικροί του Δώνη διατηρήσουν το αήττητο κόντρα στον πρωτοπόρο, θα έχουν τη ψυχολογία για να μπορέσουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά. Ποιος ξέρει αν θα είναι και η δεύτερη θέση; Γιατί όχι; Θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός σε θέση που θα τον οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τον στόχο, λόγω της ποινής του αποκλεισμού από την ΟΥΕΦΑ… Εκτός κι αν γίνει το θαύμα εκεί. Να πάει δηλαδή ο Αλαφούζος ή ο Πιεμπονγκσάντ και να πείσουν την αρμόδια επιτροπή ότι πλέον τηρούνται οι διακανονισμοί. Αφού πρωτίστως έχουν πληρώσει ένα σεβασμό ποσό στους πιστωτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ