Αν το εναλλακτικό σχέδιο γίνει και το αρχικό πλάνο!

Αν το εναλλακτικό σχέδιο γίνει και το αρχικό πλάνο!

Ο Μάνος έδειξε ότι ξέρει την τέχνη του γκολ, όμως εναντίον του Απόλλωνα σκόραρε έχοντας δίπλα του τον Λάζαρο…

Ο Δημήτρης Μάνος δεν αποτελεί το μοναδικό «εύρημα» από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα. Προφανώς και έγινε ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, από τη στιγμή που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκρινε τον νικητή στην εκπνοή της αναμέτρησης, όμως υπάρχει και η τακτική του Μαρτίνς που μας δίνει τροφή για σκέψη.

Ο 24χρονος επιθετικός που είναι ο μοναδικός «κανονικός» φορ που υπάρχει τούτη την περίοδο στο λιμάνι, έχοντας ως δεδομένο ότι βρίσκονται στα πιτς και ο Γκερέρο και ο Χασάν, ήρθε στον Ολυμπιακό με τις περγαμηνές του πρώτου σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας (αγωνιζόμενος πέρυσι με τη φανέλα του ΟΦΗ) και μας έχει δείξει ότι διαθέτει ικανότητες στο σκοράρισμα και στο ματς του κυπέλλου, ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τονΛεβαδειακό, όμως εναντίον του Απόλλωνα δεν σκόραρε… μόνος του.

Ναι μεν έκανε εξαιρετική κίνηση στη φάση που σημάδεψε το παιχνίδι, υποδεχόμενος σωστά την μπάλα και πλασάροντας ιδανικά με γυριστό σουτ, κι όλα αυτά σε πολύ περιορισμένο χώρο, αλλά όλη η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μπήκε κατά μέτωπο και από την κόντρα που έγινε στο σουτ που επιχείρησε στρώθηκε η μπάλα στον Μάνο για όλα τα υπόλοιπα.

Με απλά λόγια ο Μάνος έφτασε στα δίχτυα έχοντας δίπλα του τον Λάζαρο, στο σχηματισμό δηλαδή του 4-4-2 κι αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, μας προέκυψε και στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο, όταν και σε αυτά οι κόκκινοι «έσπασαν» την κλεψύδρα του χρόνου και πήραν τη νίκη παίζοντας με δύο επιθετικούς.

Το 4-4-2 ο Μαρτίνς το έχει όμως για εναλλακτικό πλάνο και μέχρι τώρα δεν έχει μπει στη διαδικασία να μας το δείξει από την αρχή ενός αγώνα. Το γιατί δεν το κάνει παραμένει ως απορία, όμως κανείς δεν είχε ρωτήσει πιο παλιά τον Άλεξ Φέργκιουνσον γιατί έβαζε πάντα ως αλλαγή τον Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος σκόραρε με τεράστια συχνότητα, όταν ερχόταν στο ματς από τον πάγκο.

Προφανώς και ο Μαρτίνς θέλει να «τρέχει» το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας έναν κυνηγό και να αλλάζει το σχέδιό του όταν δεν έρχεται το γκολ, ώστε με τη χρησιμοποίηση δεύτερου επιθετικού να κάνει πολύ πιο δύσκολη τη ζωή της αντίπαλης άμυνας που σε αυτήν την περίπτωση είναι υποχρεωμένη να αναπροσαρμόσει τα μαρκαρίσματά της και έχοντας ξοδέψει ήδη αρκετές από τις δυνάμεις της.

Με τον Λάζαρο και τον Φορτούνη να μπανοβγαίνουν στην αντίπαλη περιοχή ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, ακόμη κι αν είχε απέναντί του τον ουραγό της βαθμολογίας, άσχετα αν οι «ισορροπίες» αποκαταστάθηκαν από τον Ζαχαριάδη και τους βοηθούς του, που πέρα από τα οφσάιντ έδιναν τα πιο πολλά φάουλ υπέρ του Απόλλωνα (της ομάδας που… αμυνόταν σε όλο το παιχνίδι), σφυρίζοντας με συνθήκες μπάσκετ, ακόμη και την απλή επαφή…

Από τη διαιτησία στα χρόνια της εξυγίανσης δεν μπορεί βέβαια να περιμένει κανείς κάτι…παραπάνω, πόσο μάλλον από τη στιγμή που φαίνεται ότι προσαρμόζονται στα «θέλω» της και οι ρέφερι από την… Δανία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ