Η διαχείριση της κρίσης οδηγεί στο ξέφωτο

Η διαχείριση της κρίσης οδηγεί στο ξέφωτο

Ο Πάκο Ερέρα βρίσκεται υπό πίεση, αλλά προφανώς δεν του συμβαίνει πρώτη φορά.

Η τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την εικόνα κατάρρευσης το γήπεδο στο δεύτερο μέρος του τελευταίου ματς, έχει φέρει σε πίεση τον Άρη.

Χωρίς να είναι κακός, ηττήθηκε από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ σε δυο αγώνες που θα μπορούσε να έχει κατακτήσει από ισοπαλίες μέχρι και νίκες, αλλά εφόσον δεν έγινε, έχοντας και το “συν” της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, πήγε να κλείσει τις πληγές στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Επειδή όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, η εικόνα της ομάδας που δέχεται τρία γκολ σε 16 λεπτά, είναι σαφέστατα ο καθρέφτης της ψυχολογίας στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αυτή τη στιγμή και ο βασικός λόγος για τον οποίο άνοιξε μια συζήτηση για τον προπονητή, στην οποία οδηγήθηκε και η διοίκηση με έμμεσο τρόπο, που είναι οι συναντήσεις των τελευταίων ημερών στην Αθήνα και η κουβέντα στα αποδυτήρια.

Ο Πάκο Ερέρα είναι υπό πίεση, γιατί στο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος ο Άρης δεν πήρε αποτελέσματα. Αυτό μετράει στη διεκδίκηση στόχων και επιδρά περισσότερο από το αν βελτίωσε κι άλλο την εικόνα της ομάδας του. Από αυτό θα κριθεί και το επόμενο διάστημα ο Καταλανός: Από τα αποτελέσματα.

Αισθάνομαι ότι τις τελευταίες μέρες είναι υπό πίεση και αυτή του βγαίνει σε επιλογές. Έτσι ερμηνεύω την επιλογή Μπάσα στο κέντρο της άμυνας, παραδείγματος χάρη. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η δύσκολη από όλες τι πλευρές επιλογή. Είχε παίκτες, δυο, να αντικαταστήσει το Βέλεθ, αλλά προτίμησε να “πειράξει” και τη μεσαία του γραμμή, για να έχει έναν παίκτη που μπορεί να πασάρει καλύτερα από τα μετόπισθεν στο ματς με την ΑΕΚ.

Είπε χθες στους παίκτες του ότι “ξέρω τι πρέπει να αλλάξω”, αφού τους άκουσε να συμφωνούν πως “πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας, πρέπει να βελτιωθούμε, ήμαστε καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι της σεζόν”.

Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες και την εμπειρία του, θέλω να πιστεύω ότι αναγνώρισε ότι -και ο ίδιος- είχε επιλογές που δεν βγήκαν και θα κάνει αυτό που πιστεύει ότι θα βελτιώσει την κατάσταση.

Κατά τη γνώμη μου, πριν από τα αγωνιστικά, ο πρώτος τομέας στον οποίο πρέπει να επενδύσει είναι ο ψυχολογικός. Έκανε μια αρχή λέγοντας “στις ήττες θα φταίω εγώ και το προτιμώ”, στη συνέντευξη του ΟΑΚΑ.

Εκεί πρέπει να επιμείνει, να κρατήσει σφιχτά το τιμόνι (απο)δεχόμενος την πίεση χωρίς καν να τον ενδιαφέρει. Στα αγωνιστικά, είναι βέβαιο ότι θα σκεφτεί και θα αλλάξει πράγματα. Αλλά η επιτυχημένη διαχείριση της πίεσης μέσα στα αποδυτήρια είναι αυτή που θα οδηγήσει την ομάδα στο σημείο που θέλει. Η διάθεση, μια περισσότερη κερδισμένη μονομαχία, ένα παραπάνω σπριντ, ένα τάκλιν, ένα φάουλ. Αυτά λείπουν από τον Άρη στα τρία χαμένα ματς, όχι η ποιότητα όταν έχει τη μπάλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ