Από το τρίγωνο των Βερμούδων, στη Βουλή

Από το τρίγωνο των Βερμούδων, στη Βουλή

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον αιώνιο ρεπόρτερ Κώστα Χαρδαβέλλα. Για τις σκοτεινές δυνάμεις που βάζουν εμπόδια στον σπουδαίο αυτό ερευνητή, να μεταπηδήσει από τη δημοσιογραφία στη πολιτική.

ΕΙΝΑΙ γεγονός. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, θα κατέλθει υποψήφιος στις βουλευτικές και ουχί στις περιφερειακές εκλογές. Υπό τη σημαία του ένδοξου Κινάλ της Φώφης. Αντιθέτως, άκρα του τάφου σιωπή σχετικά με τον επιφανή, τον διακεκριμένο Κώστα Χαρδαβέλα. Κάτι είχαμε διαβάσει το καλοκαίρι, όταν είχαν σφίξει οι ζέστες για την κάθοδό του στην πολιτική κονίστρα με το Κινάλ, αλλά έκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τι να έχει συμβεί άραγε; Ποιές είναι αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις που εμποδίζουν τον Κώστα

να μεταπηδήσει από τη τέταρτη εξουσία στη πρώτη; Τα χρόνια περνάνε κι όπως πει η λαϊκή μούσα, «και που θα λημεριάσουμε, που θα κάνουμε λημέρι, Κακαράπη και Νταβέλη;»

O ΣΥΜΠΑΘΗΣ Κώστας, είναι πλέον ώριμος για να προσφέρει από ένα άλλο, από ένα διαφορετικό μετερίζι. Η πείρα του είναι πολύτιμη. Η διάθεσή για προσφορά αστείρευτη. Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Ότι σκοτώνουν τα άλογα, όταν γεράσουν; Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Ο παλαίμαχος, αλλά χαλκέντερος ρεπόρτερ, έχει πολλά, να δώσει ακόμα. Η διαδρομή του, το πως ξεκίνησε και που κατέληξε είναι ανάλογη της εκστρατείας του Μέγα Αλεξάνδρου. Από το Συγκρότημα Λαμπράκη, τα σκοτεινά χρόνια, της δικτατορίας, σε ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Στην ιδιωτική τηλεόραση έσπασε όλα τα κοντέρ, με το «ρεπορτάζ στην ομίχλη». Όταν, με βοηθό την Αγγελική Νικολούλη, ξεκίνησε τη μηχανή να βρίσκει εξαφανισμένους. Η οποία Νικολούλη, τον πρόδωσε όπως ο Ιούδας το Χριστό , τον εγκατέλειψε κι ακολούθησε σόλο καριέρα την οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ακολούθως, ο πάντα ανήσυχος και ευρηματικός Κώστας, άνοιξε τα φτερά του. Και ταυτόχρονα, νέους ορίζοντες στην ερευνητική δημοσιογραφία. Όπως άλλοι πέφτουν με τα μούτρα στις μακαρονάδες, αυτός βούτηξε στο υπερπέραν.

ΣΤΟΝ «αθέατο κόσμο» και στις «πύλες του ανεξήγητου». Για την ομάδα Έψιλον, τον πολιτισμό των Μάγια, τους 12 θεούς του Ολύμπου, τα στοιχειωμένα σπίτια, τις νεράιδες, τις μάγισσες, τις χαρτορίχτρες και τα μέντιουμ. Στην αναζήτησή εξωγήινων, στο ρόλο των αγγέλων στη ζωή μας, στα ΑΤΙΑ, στα Καβέιρα μυστήρια, στα Ελευσίνια μυστήρια, στην υπόγεια Αθήνα, στη μετεμψύχωση και στα UFO. Στις Μασονικές στοές, στο τρίγωνο των Βερμούδων, στο Κάρμα, στον κατακλυσμό του Νώε, στη τηλεπάθεια, στους Illuminati, στα παιδιά Indigo. Στο κόσμο των ψυχών και των δαιμόνων, στις μεταθανάτιες εμπειρίες, στην Ατλαντίδα και τη κούφια γη, στα Δρακόσπιτα και στις ελληνικές Πυραμίδες.

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ που αφήνει στην ανθρωπότητα το έργο του Κώστα είναι ανεκτίμητη. «Τι συμβαίνει μετά τον θάνατο», αναρωτιέται ο άνθρωπος, που αισθάνεται μικρός και αδύναμος, απέναντι στο μεγαλείο του σύμπαντος; Την απάντηση την έχει δώσει μετά λόγου γνώσεως, ο αιώνιος ρεπόρτερ Κώστας: «Η ψυχή όταν πεθάνουμε πάει σε άλλη διάσταση». Για να καταλήξει μετά πάσης βεβαιότητας: «Ναι, πιστεύω, ότι υπάρχει ζωή μετά από δω. Η ψυχή που φεύγει μετά θάνατο κάπου πάει. Εγώ δεν πιστεύω ότι χάνονται οι ψυχές». Κατάκοπος απ’ όλες αυτές τις σπουδαίες και σημαντικές αναζητήσεις, αποφάσισε στας δυσμάς του δημοσιογραφικού βίου του να χαλαρώσει. Τελευταία του δημιουργία, το μαϊμού «στη υγεία μας», όπου ο Κώστας παρά τα χρονάκια του, εντυπωσίαζε με τις επιδόσεις του στο ζεϊμπέκικο.

ΟΜΩΣ έρχεται η στιγμή, που είσαι στον καθρέφτη και ο εαυτός σου, σου υποβάλλει το σκληρό και αδυσώπητο ερώτημα: «Και τώρα με μας, τι γίνεται»; Να μην αγνοούμε, ότι ο λατρεμένος του κοινού Κώστας, όπως έχει ενημερώσει ο ίδιος τα εκατομμύρια των θαυμαστών του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καρκίνο, πάλεψε μαζί του και τον νίκησε. Κανονικό καρκίνο. Όχι καρκινάκι σαν κι αυτό που όπως είπε, πέρασε ο Αυτιάς. Κι εδώ ήρθε η στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης. Ο Κώστας δεν είναι κανένα ψώνιο, σαν κι αυτούς τους ημίτρελους, που φώναζε στις εκπομπές του. Το ποιός είναι ο Χαρδαβέλας το έχει αποκαλύψει ο ίδιος: «Εγώ έχω μία πολιτική, εάν θέλεις παιδεία και μία άποψη μία ιδεολογία, πολύ ρεαλιστική. Παλιά ήμουν μαρξιστής, πιο παλιά μαοϊκός, έχω περάσει από αριστερές καταστάσεις, μερικές φορές και ακραίες καταστάσεις. Ποτέ δεν ήμουν ένα συντηρητικός άνθρωπος του θεού».

ΤΙ να μας πουν τα διάφορα γατάκια που ασχολούνται με τα κοινά; Οι νάνοι, απέναντι στα Ιμαλάια της δημοσιογραφίας. Ποιός είναι ο Τέρενς Κουίκ, που παριστάνει τον Υπουργό; Ποιός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης που από δημοσιογράφος-εστιάτορας, έγινε αρχηγός κόμματος; Η Βούλτεψη και Καραμανλή, απέναντι, στη ζωντανή ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας; Στο ιερό τέρας που ακούει στο όνομα Κώστας Χαρδαβέλας; Και στη τελική ανάλυση αυτός που θα αποφασίσει, αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο θα είναι ο κυρίαρχος λαός. Ο οποίος με τη σοφία που τον διακρίνει, απορρίπτει τους τυχοδιώκτες, τους σαλταδόρους και τους ντενεκέδες. Και με τα αλάνθαστο κριτήριο που τον διακρίνει, επιλέγει και εμπιστεύεται αυτούς που ξέρει.

 

ΤΟΥΣ καλύτερους. Τον ποδηλάτη Γιώργο Αμυρά που διέπρεψε στην ΕΡΤ. Τον κομψευόμενο ιατρό Θανάση Παπαχριστόπουλο, με αμέτρητες ώρες πτήσης στη Ζούγκλα, του Ταρζάν της δημοσιογραφίας. Το ποιος είσαι, τι έχεις κάνει στη ζωή σου, δεν έχει καμία σημασία. Το Νο1 διαβατήριο, που ανοίγει όλες τις πόρτες, είναι η αναγνωσιμότητα. Εκατό πτυχία να έχεις, αν δεν είσαι γνωστός, δεν υπάρχεις. Αν είσαι Χαρδαβέλας, κανένα πρόβλημα. Όταν φέρνεις βόλτα την Ατλαντίδα και το τρίγωνο των Βερμούδων, θα κωλώσεις στη Βουλή; Όταν ανοίγεις τις πύλες, του ανεξήγητου δεν θ ανοίξεις τις πόρτες της Βουλής; Αν τελικά δεν τον συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια, το κρίμα στο λαιμό τους. Δεν θα χάσει ο Κώστας. Η πατρίδα και ο ελληνικός λαός θα χάσουν.

 

Στη μουσική επιλογή, Clarence Gatemouth & Carlos Santana-The Drifter.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ