Επιτέλους, αυτός ήταν ΠΑΟΚ

Επιτέλους, αυτός ήταν ΠΑΟΚ

Τον ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου θέλουνε να βλέπουν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου. Το γούσταραν, τους χειροκρότησαν και τώρα περιμένουν να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στα  παιχνίδια που έρχονται και είναι εξίσου δύσκολα και επικίνδυνα.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έκανε απλώς μια νίκη, σαν τις άλλες, αλλά μια πειστική εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο που τρόμαξε τους αντιπάλους του. Αυτό που άκουγε κάποιος εξερχόμενος από το γήπεδο της Τούμπας ήταν: «Επιτέλους. Είδαμε ΠΑΟΚ». Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου έκαναν την καλύτερη τους εμφάνισή στο Πρωτάθλημα. Δεν θα εξετάσω αν έγινε στην έδρα του ή όχι. Ούτε θα μπω στην διαδικασία αν απέναντι του είχε αμούστακους ποδοσφαιριστές ή όπως τους αποκαλεί ο Τύπος της Αθήνας «τα μωρά του Δώνη».

Τα χαστούκι που δέχθηκε ο Δικέφαλος από την Βίντι ήταν ηχηρό και σίγουρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο να ταρακουνήσει τα ήρεμα νερά της Τούμπας. Αυτό το άνευρο σύνολο που παρατάχθηκε απέναντι στους Ούγγρους αντικαταστάθηκε από μια παθιασμένη ομάδα. Η εικόνα που παρουσίασαν οι Ασπρόμαυροι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο θύμισε κάτι από τα παλιά. Αυτή τη φορά, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να φανεί τυχερός. Ούτε δέχθηκε δώρα από τον αντίπαλό του και πολύ περισσότερο από τον διαιτητή. Πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, τα οποία προήλθαν από υπέροχους συνδυασμούς. Έχασε την ευκαιρία να πετύχει περισσότερα τέρματα με τον Διούδη να κάνει ίσως το καλύτερο του παιχνίδι ως επαγγελματίας τερματοφύλακας.

Με τέτοιες καλές εμφανίσεις, το Ασπρόμαυρο εξπρές δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει παρέλαση στα υπόλοιπα παιχνίδια, κατακτώντας άνετα τον τίτλο. Η διαφορά που υπάρχει με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μεγάλη, αν όχι χαοτική. Το ότι δεν φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια είχε να κάνει με πολλούς παραμέτρους. Από νωρίς στα βάσανα, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει ομάδες δυνατές και με μεγαλύτερα μπάτζετ στην Ευρώπη. Συνεχόμενα παιχνίδια, κούραση, αλλά και κάποιες λανθασμένες επιλογές του Λουτσέσκου που δεν έφεραν αρνητικά αποτελέσματα τύπου Βίντι. Το ζητούμενο για τους Θεσσαλονικείς είναι να μπορέσουν σε όλα τα ματς, που έρχονται από εδώ και πέρα, να παρουσιάσουν ανάλογη εμφάνιση με αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω για τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ θα εγκλιματίζεται με την ομάδα του. Ο τραυματισμός του Μαουρίσιο μπορεί να είναι ένα πλήγμα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, όμως έδωσε το δικαίωμα στον 32χρονο ποδοσφαιριστή να πάρει παιχνίδια στα πόδια και να αρχίσει να γίνεται και αυτός απαραίτητος για την ομάδα.

Ο Βέρνμπλουμ, εκτός από το προσόν που έχει να είναι ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής, βγάζει στο παιχνίδι του πολλά δημιουργικά νεύρα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό. Σίγουρα είναι ευχάριστο για τον τεχνικό του Δικεφάλου να έχει ένα ακόμα ετοιμοπόλεμο χαφ, τώρα που ο Σάκχοφ δεν δείχνει να πατάει καλά στα πόδια του. Ας ελπίσουμε πως με την επιστροφή του Μαουρίσιο θα συνθέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο στο χώρο του κέντρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ