Να πάει μπροστά από την μπάλα!

Να πάει μπροστά από την μπάλα!

Ο Μαρτίνς οφείλει να ανακατέψει την τράπουλα και να αλλάξει το σχέδιο του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα!

Στο ποδόσφαιρο σου προκύπτουν συχνά οι απορίες που δεν είναι καθόλου απλό να εξηγηθούν με την πρώτη ανάγνωση. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού προφανώς και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν και δύσκολες φάσεις, από τη στιγμή που πήγε στο εγχείρημα με τη δημιουργία της νέας ομάδας, καθώς αυτή η ιστορία δεν είναι κάτι το εύκολο και μας το αποδεικνύουν και κλαμπ με το μέγεθος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε ο Μπέιλ και ο Λοπετέγκι αντικατέστησε στον πάγκο τον Ζιντάν που έμαθε την προπονητική στο Μπερναμπέου, συνεπώς δεν έγινε και καμία… κοσμογονία, όμως στο Καμπ Νου άνοιξε η παλάμη, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που κι αυτή γνώρισε «αναταράξεις» μετά την αποχώρηση του Ινιέστα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αποτελεί τροφή για σκέψη είναι η διαφορετική εικόνα του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Πώς βρίσκει δίχτυα στην Ευρώπη και δυσκολεύεται στην Ελλάδα; Οι ίδιοι παίκτες δεν παίζουν; Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν επτά γκολ στα δύο ματς με την Λουκέρνη, τέσσερα σε βάρος της «σκληρής» Μπέρνλι, ενώ σκόραραν και στο Μιλάνο και με την Ντουντελάνζ-με την Μπέτις έμειναν στο 0-0, καθώς πήγαν πιο συντηρητικά στην αναμέτρηση.

Πως έγινε όμως και ο Γκερέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη τελική που του βγήκε στο παιχνίδι, από την καλά υπολογισμένη σέντρα του Κούτρη και νίκησε την άμυνα της Μίλαν και στην Σούπερ Λίγκα να δυσκολεύεται;

Προφανώς και είναι ένα ζήτημα το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού μένουν όλοι τους πίσω από την μπάλα και αυτό το είδαμε να συμβαίνει όχι μόνον στο ματς με τον Απόλλωνα, αλλά ακόμη και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Για αυτό και αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους παίκτες του Μαρτίνς να πάνε αυτοί… μπροστά από την μπάλα για να λύσουνε το γρίφο.

Πέρα δηλαδή από τις τακτικές και τα συστήματα που επιλέγει ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση των (εγχώριων)  αγώνων και για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απραίτητο το ανακάτεμα της τράπουλας.  Το πώς θα γίνει αυτό θα το βρει ο προπονητής, ο οποίος είναι και ο αποκλειστικά αρμόδιος για αυτήν τη δουλειά κι από τη στιγμή που υπάρχει το πρόβλημα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να δοκιμάσει κάτι άλλο.

Η δημιουργία του Ολυμπιακού κυμαίνεται σε καλό επίπεδο, συνεπώς αυτό που απομένει είναι να πάρει τα γκολ και από άλλους παίκτες και να μην τα περιμένει μόνον από τον Μάνο. Ο Νάτχο δεν είναι τυχαίο ότι έχει δώσει τις λύσεις σε αρκετά ματς, όταν έρχεται από τον πάγκο, όμως κάποια στιγμή ίσως να πρέπει να τον δούμε και από το ξεκίνημα.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του χάνουν πολύτιμο χρόνο στα παιχνίδια, άρα θα πρέπει να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στους αντιπάλους τους, ώστε να τους κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή και να τους υποχρεώσουν να αποσύρουν το… πούλμαν από την εστία τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ