Μιλάμε για τις «μάχες» του αιώνα!

Μιλάμε για τις «μάχες» του αιώνα!

Η μπάλα αποφάσισε να μας χαρίσει κάτι μοναδικό. Τελικός Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ. Ποια παιχνίδια; Εδώ μιλάμε για τις «μάχες» του αιώνα. Εδώ ταιριάζει η ατάκα που έχει πει ο τεράστιος Μπιλ Σάνκλι. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, είναι κάτι περισσότερο».

Η Ρίβερ Πλέιτ πέρασε. Βρήκε τον τρόπο να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Και σκέφτεσαι περιμένοντας το ματς της Μπόκα. Δε γίνεται να μην περάσει. Δεν γίνεται να χαλάσει ο τελικός των τελικών. Δεν μπορεί η μπάλα να μην χαρίσει στον κόσμο αυτό που περιμένει τόσα χρόνια. Γιατί όπως και να το δει κάποιος, άλλο να παίζουν για το Απερτούρα και το Κλαουσούρα και άλλο να «μονομαχήσουν» για το κορυφαίο τρόπαιο στην Λατινική Αμερική.

Ναι, οι «μάχες» θα γίνουν. Η μια στο «κουτί με τα ζαχαρωτά» και η άλλη στο Μονουμεντάλ. Η μπάλα δεν θέλησε να χαλάσει το όνειρο όλου του κόσμου. Ήταν μάλλον και δικό της όνειρο να γίνουν αυτά τα παιχνίδια. Κι όπως μου έλεγε ένας παλιός καλός φίλος και συνάδελφος, ο Δημήτρης Σταυρογιάννης «αν δεν είσαι εκεί να το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις».

Και ο ίδιος μπορούσε να αισθάνεται τυχερός γιατί είχε ζήσει την ατμόσφαιρα των ντέρμπι Μπόκα – Ρίβερ στην Αργεντινή. Είχε δει από τις εξέδρες του Μπομπονέρα. Είχε δει την πόλη των καλών αέρηδων να «χωρίζεται» στα δύο. Συνήθιζε να μου λέει. «Δεν μπορείς να φανταστείς τι επικρατεί. Φίλε, δεν υπάρχουν λόγια να στο περιγράψω».

Προφανώς κι έλεγε την αλήθεια. Ένα παιχνίδι της Μπόκα με την Ρίβερ είναι κάτι μοναδικό. Φανταστείτε τα δύο και μάλιστα με έπαθλο το Λιμπερταδόρες. Από την στιγμή που η Μπόκα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, όλος ο κόσμος συζητάει για τα δύο παιχνίδια δύο διαφορετικών κόσμων. Γιατί πάνω απ’ όλα Μπόκα και Ρίβερ είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Τόσο κοντινοί μα συνάμα και τόσο μακρινοί.

Οι δύο τελικοί του Λιμπερταδόρες ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μπουένος Άιρες δίνουν νόημα στην μυθική φράση του Μπιλ Σάνκλι. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου, είναι κάτι περισσότερο» έλεγε η εμβληματική μορφή της Λίβερπουλ. Και για τους οπαδούς των δύο αργεντίνικων συλλόγων δεν είναι απλά δύο τελικοί.

Περιμένουμε όλοι πως και πως τις δύο αναμετρήσεις. Τα παιχνίδια που έχουν ακόμα «χρώμα» από παλιότερες δεκαετίες. Και τυχεροί οι παίκτες που θ’ αγωνιστούν στους δύο τελικούς. Τα ονόματα τους θα γραφτούν στην ιστορία. Θα είναι οι πρώτοι που θα παίξουν σε τελικό του Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ.

Οι προετοιμασίες των δύο ομάδων έχουν ξεκινήσει. Ο πρώτος τελικός θα γίνει στις 7 του μήνα και ο δεύτερος στις 28. Κι όσο για τα εισιτήρια των δύο αγώνων; Ποια εισιτήρια; Έχουν ήδη γεμίσει το Μπομπονέρα και το Μονουμεντάλ και περιμένει κόσμος κι απ’ έξω. Όπως περιμένουμε κι εμείς τους τελικούς των τελικών.

Είναι οι «μάχες» του αιώνα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ