Το πιθανότερο, αλλά από ποια βαθμολογία;

Το πιθανότερο, αλλά από ποια βαθμολογία;

Οποιος διαβάσει με προσοχή τον κανονισμό που έχει ήδη δημοσιευτεί από το 10.gr αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτονόητη η αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Πρώτο, διότι δεν αναφέρεται ρητά και δεύτερο γιατί βρισκόμαστε στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου και υπάρχει βαθμολογία.

Εν αρχή είναι ο κανονισμός. Εφόσον η αστυνομία «στολίσει» τον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στο Παμπελοπονησιακό η τιμωρία θα πέσει και θα είναι βαριά. Σκληρός νόμος αλλά νόμος. Αν η αστυνομία στην έκθεσή της γράψει για βιαιοπραγίες και τραυματισμό το πουλάκι έχει πετάξει. Αυτό είναι δουλειά των Πειθαρχικών Οργάνων του Ποδοσφαίρου.

Δουλειά κάποιων άλλων είναι να διερευνήσουν τα πραγματικά περιστατικά κάτω από τα οποία η αστυνομία, δηλαδή τα ΜΑΤ, βρέθηκαν στις εξέδρες. Τι είναι αυτό που προκάλεσε την επέμβασή τους και κρίθηκε αναγκαίο αντί για δυο-τρεις αστυνομικούς που θα μπορούσαν να χωρίσουν τους διαπληκτιζόμενους ήταν απαραίτητη η παρουσία των ΜΑΤ με τα γκλοπ ανά χείρας να πίπτουν στους ώμους δικαίων και αδίκων.

Μιλάω για το πώς ξεκίνησαν τα γεγονότα κι όχι στο πως κατέληξαν. Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά πως ανάμεσα στους θεατές εκείνης της εξέδρας υπήρχαν γυναίκες και παιδιά. Ανθρωποι που αιφνιδιάστηκαν από την εξέλιξη και είναι φανερό πως δεν είχαν πάει στο γήπεδο με σηκωμένα μανίκια για καυγά. Η κατάσταση αφορά πρωτίστως τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η αστυνομία.

Αφορά όμως και τον τρόπο με τον οποίο είναι «εκπαιδευμένοι» να αντιδρούν οι οπαδοί. Στις μέρες μας κανείς δεν δικαιούται να είναι ή να παριστάνει τον ανυποψίαστο. Όταν λοιπόν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης απαγορεύει την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού είναι σαφές ότι η παραμικρή ευκαιρία που θα δοθεί για φασαρία θα αξιοποιηθεί. Όπως είσαι έτοιμος να χειροκροτήσεις και να ενθαρρύνεις την ομάδα σου πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να περιφρουρήσεις τα συμφέροντά της.

Διαχρονικά έχει αποδειχτεί πως τα Πειθαρχικά Οργανα δεν ασχολούνται με το πώς ξεκίνησαν αλλά με το πώς κατέληξαν τα επεισόδια. Σε κάθε περίπτωση ο σχετικός κανονισμός που προβλέπει αυτές τις βαριές ποινές  δεν συνάντησε τις αντιδράσεις που θα μπορούσαν να  αποτρέψουν την καθιέρωσή του. Πάμε τώρα στην επιβολή της αυστηρότερης των ποινών που είναι η αφαίρεση των ποινών.

Οποιος διαβάσει με προσοχή τον κανονισμό που έχει ήδη δημοσιευτεί από το 10.gr αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτονόητη η αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Πρώτο διότι δεν αναφέρεται ρητά και δεύτερο γιατί βρισκόμαστε στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου και υπάρχει βαθμολογία. Αν βρισκόμασταν σε φάση νοκ άουτ αγώνων το προφανές είναι ότι η αφαίρεση θα αφορούσε το πρωτάθλημα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται να σου αφαιρούνται βαθμοί σε άλλη διοργάνωση από εκείνη στην οποία έγιναν τα επεισόδια και στην οποία ισχύει βαθμολογία. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστούν αυτό το θέμα οι εν ενεργεία δικαστές και με ποια επιμέρους επιχειρήματα θα στηρίξουν τις θέσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ