Ο κανονισμός με τους δανεικούς πρέπει να αλλάξει

Ο κανονισμός με τους δανεικούς πρέπει να αλλάξει

Να εγκριθεί η δημιουργία Β’ ομάδων και να απαγορευτεί ο δανεισμός παικτών σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Πλησιάζει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και γίνεται πάλι μεγάλη κουβέντα για τους δανεικούς του Δικέφαλου που δε θα παίξουν στον αγώνα.

Βάση της συμφωνίας που υπάρχει (όπως και πέρυσι) στο παιχνίδι του Σαββάτου δε θα παίξουν οι Γιαννούλης, Κουλούρης και Χατζηισαΐας, οι οποίοι ανήκουν στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι δανεικοί στον Ατρόμητο.

Καταρχάς θεωρώ σωστό να μην αγωνίζονται οι δανεικοί απέναντι στις ομάδες στις οποίες ανήκουν. Κι αυτό για να μην υπάρχουν «σκιές» σε περίπτωση που κάποιος δανεικός κάνει κάποιο λάθος.

Φαντάζεστε τι θα λέγονταν αν ο Χατζηϊσαΐας έκανε ένα λάθος όπως του Κρέσπο με τη Βίντι που στοίχησε ένα γκολ; Τι θα λέγονταν αν ο Κουλούρης έχανε ένα γκολ όπως το τετ-α-τετ που έχασε ο Μπίσεσβαρ στο ματς με τον Παναθηναϊκό; Τι θα γράφονταν αν ο Γιαννούλης έχανε 2-3 φορές τον Λέο Ζαμπά ή κάποιον άλλον επιθετικό του ΠΑΟΚ, όπως ο Ινσούα στο ματς του Δικέφαλου με τους πράσινους;

Όλα αυτά τα λάθη ή οι αδυναμίες είναι μέσα στα παιχνίδια, αλλά αν γίνουν από δανεικούς θα θεωρηθούν «ύποπτα» ακόμη και αν δεν είναι.

Συνολικά η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να απαγορεύονται οι δανεισμοί μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία. Αυτό είναι πολύ βασικό.

Αλλά αν επιτρέπονται, να είναι θεσμοθετημένη η απαγόρευση συμμετοχής τους απέναντι στις ομάδες που ανήκουν.

Όσο δεν αλλάζει ο κανονισμός, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος δεν κάνουν κάτι παράνομο.

Η δημιουργία Β’ ομάδων (όπως στην Ισπανία) θα έδινε μία άλλη λύση στο θέμα, και ο ΠΑΟΚ το ζητάει αυτό εδώ και αρκετά χρόνια. Οι Β’ ομάδες μπορούν να φτάσουν μέχρι μια κατηγορία κάτω από εκεί που αγωνίζονται οι πρώτες ομάδες, αλλά μπορούν να απορροφήσουν τους παίκτες που δεν υπολογίζονται στις μητρικές ομάδες όπως και παιδιά από τις Ακαδημίες τους.

Ας το ψηφίσουν και οι άλλες ομάδες αυτό, ας ψηφιστεί και μια απαγόρευση δανεισμών μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας, και τότε φαντάζομαι θα σταματήσουν οι γκρίνιες για τους δανεικούς…

Όσο για εκείνους που λένε για «φιλικά» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, απλά θα σημειώσω ότι ο Ατρόμητος είναι μια από τις ομάδες (εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) που έχει κάνει πολλές «κηδείες» στον ΠΑΟΚ, και στο Περιστέρι και στην Τούμπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ