Το πρότζεκτ «νέοι Γαλανόπουλοι» θέλει δουλειά και υπομονή για να γίνει πράξη

Το πρότζεκτ «νέοι Γαλανόπουλοι» θέλει δουλειά και υπομονή για να γίνει πράξη

Οι «μικροί» της ΑΕΚ έχουν το ταλέντο για να αποτελέσουν τη συνέχεια του πλάνου της στελέχωσης της πρώτης ομάδας από τα τμήματα υποδομής, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη συνάντησή του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πως ένας από τους βασικούς στόχους της ΑΕΚ των επόμενων ετών, είναι να προκύψουν και «νέοι Γαλανόπουλοι». Οι Μπότος, Γιούσης, Μπάμπης και τα άλλα παιδιά έχουν το ταλέντο για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Ειδικά ο πρώτος που δείχνει να είναι ένα «κλικ» πιο μπροστά, παρότι τα υπόλοιπα παιδιά είχαν μπει από πέρυσι στην πρώτη ομάδα.

Ο 18χρονος μέσος διαθέτει κάποια στοιχεία που έχουν αναγκάσει όλους τους προπονητές των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ, να τον κατατάξουν ως ένα από μεγάλα κεφάλαια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι που συμμερίζεται και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που του έδωσε φέτος την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του.

Ο Μπότος θα πάρει κι άλλες συμμετοχές και εφόσον συνεχίσει το ίδιο εντυπωσιακά, το καλοκαίρι θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Έτσι ώστε να αρχίσει να λογίζεται πια ως παίκτης 18άδα και από εκεί και έπειτα να προσχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί. Έτσι είναι τα βήματα για να φτάσουμε σε αυτό που περιμένουμε από ένα παιδί που εντάσσεται από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη.

Να θυμίσω πως και ο Γαλανόπουλος χρειάστηκε δύο χρόνια για να κάνει αυτή τη διαδρομή που περιέγραψα. Καθώς η πρώτη του συμμετοχή με την ΑΕΚ ήρθε τη σεζόν 2015-2016. Ο Μπότος, αλλά και οι υπόλοιποι νεαροί της Ένωσης, θα πρέπει να δουλέψουν ακόμα πιο πολύ από πριν, προκειμένου συνεχώς να βελτιώνονται. Αυτό είναι πλέον που θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό τους, αφού το ταλέντο από μόνο του, αρκούσε για να τους δοθεί η ευκαιρία που τους δόθηκε. Δεν θα είναι όμως αρκετό για να τους καθιερώσει στην ΑΕΚ.

Η Ένωση θέλει να βγάλει κι άλλους «Γαλανόπουλους» μέσα στην επόμενη διετία. Και την βάση για να το πετύχει αυτό την διαθέτει. Έχει τις δικές της υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τα δικά της γήπεδα, παρέχει τα πάντα στους παίκτες που στελεχώνουν τα τμήματα υποδομής της, τα ενισχύει με κάθε τρόπο και παράλληλα δίνει κίνητρο και ευκαιρίες. Ενώ δεν λείπει και το ταλέντο.

Το «πακέτο» δηλαδή για να πετύχουν οι Κιτρινόμαυροι έναν από τους βασικούς στόχους της επόμενης μέρας τους υπάρχει. Γι’ αυτό και πλέον, υπάρχουν και απαιτήσεις. Η ΑΕΚ δεν γίνεται μέσα στην επόμενη διετία να μην έχει στη σύνθεσή της και σε σταθερή βάση, τουλάχιστον έναν από ακόμα παίκτη από τις Ακαδημίες της. Και όχι γιατί το λέω εγώ,  αλλά γιατί το επανέλαβε ξανά ο άνθρωπος που παίρνει την τελική απόφαση για τα πάντα στην ομάδα. Με το συγκεκριμένο ζήτημα, να αποτελεί διαχρονικά… καημό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ