Απέδειξε ότι κάτι καλό χτίζεται…

Απέδειξε ότι κάτι καλό χτίζεται…

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα, τα πήγε περίφημα στο πρώτο crash test της σεζόν, με το 3-2 να είναι περίφημο ρεκόρ για την περίοδο που διανύουμε.

Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μίας ομάδας που τώρα δημιουργείται είναι αναμενόμενα για την περίοδο που διανύουμε. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού και έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές εκτός έδρας και δύο στο Φάληρο, έχοντας περάσει τα δύο ταξίδια στη Μόσχα και εκείνο της Βιτόρια, το 3-2 ως ρεκόρ σίγουρα είναι ιδανικό.

Οι Ερυθρόλευκοι στη δεύτερή τους επίσκεψη στη Ρωσία, απέδειξαν ότι έχουν μέλλον μπροστά τους. Μένει η πικρία για το πώς ήρθε η ήττα από την ΤΣΣΚΑ, όμως έχουμε 5η αγωνιστική ακόμα και τα ματς διαδέχονται το ένα το άλλο. Υγεία να υπάρχει στον Ολυμπιακό και το πλάνο είναι ιδανικό για να μπορέσει η ομάδα να ορθοποδήσει και να είναι αυτή που αναζητάει ο Μπλατ.

Στην Media Day τον είχα ρωτήσει ποιος είναι ο Ολυμπιακός που φαντάζεται. Ο επιθετικός των +90 πόντων ή αυτός που δέχεται κάτι λιγότερο από 70; Μου ειχε απαντήσει ότι θέλει να συνδυάσει και αυτές τις δύο τις περιπτώσεις. Δύσκολο έτσι; Πάντως με την άμυνα πήγε να πάρει το ματς στη Μόσχα. Και μακάρι οι Ερυθρόλευκοι να λειτουργούν ως χαμαιλέοντες μέσα στη σεζόν και να προσαρμόζονται ανάλογα με την αναμέτρηση.

Η σωστή διαχείριση του Σπανούλη

Το τεράστιο κέρδος για τον Ολυμπιακό την φετινή σεζόν είναι η φρεσκάδα του Βασίλη Σπανούλη. Ειδικά τώρα που είναι αρχή και ο Γκος «ψήνεται» στην Ευρωλίγκα και τις ιδιαιτερότητές της. Ο Αμερικανός έχει μπει σε βαθιά νερά και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερος. Το απόλυτο στήριγμά του είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, τον οποίο αναζητά ως καθοδηγητή στο παρκέ. Να είναι αυτός που θα του δώσει την ώθηση και θα βελτιώσει τις νοητές αδυναμίες του στο παρκέ.

Σίγουρα έχει πολλά να δουλέψει ο Γκος. Με τέτοιον Σπανούλη όμως όπως χτες, θα αντιληφθεί το πώς θα πρέπει να κινείται στο παιχνίδι και να καταλάβει τι ακριβώς χρειάζεται για να γίνει ο παίκτης που όλοι περιμένουν.

Ο Μπλατ διαχειρίζεται από την αρχή της σεζόν τέλεια τον αρχηγό του. Με τα λεπτά που θέλει στο ματς, με συνεχόμενες αλλαγές για να έχει ενέργεια μέχρι τέλους, με λιγότερες ευθύνες, περιμένοντας πολλά και από τους τριγύρω του. Παιδιά όμως, μην γελιόμαστε. Όσο και αν θέλει ένας προπονητής να βάλει τις πινελιές του σε μία ομάδα και να ορίσει τις τύχες της, δεν μπορεί να ξεφύγει από μία προσωπικότητα όπως ο Σπανούλης. Και την παραπάνω προσπάθειά του θα πάρει ο αρχηγός στα κρίσιμα και οι τριγύρω του θα είναι στιγμές που θα ψάξουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα τους ξελασπώσει. Ετσι είναι και πρέπει όλοι να το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους.

Υστερούν πολλοί, «χτυπάει» του Τίμα

Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή από Νοέμβρη μήνα. Θέλει όσο περνάει ο καιρός να γίνεται όλο και καλύτερος. Οπότε είναι και λογικό κάποιοι να υστερούν και να προσπαθούν να μπουν στην φιλοσοφία του προπονητή τους. Ο ΛεΝτέι έχει σκαμπανεβάσματα, ο Μάντζαρης είναι καλός αμυντικά, όμως χάνεται επιθετικά, ο Τουπάν είναι στιγμές που έχει τις μαύρες του, ο Τίμα αγνοείται. Ειδικά η περίπτωση του Λετονού είναι από αυτές που με έχουν θορυβήσει. Προσωπικά ενθουσιάστηκα όταν ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα όμως είχα παραξενευτεί όταν είχα μάθει πως εξετάζεται το καλοκαίρι από τους Ερυθρόλευκους. «Μα θα αφήσει ο Κερεχέτα ελευθερο παίκτη των προδιαγραφών του Τίμα; Μα πως;» είχα πει σε φίλο μου αυτήν την περίοδο.

Δεν ξέρω αν γνώριζε κάτι ο ισχυρός άνδρας της Μπασκόνια, όμως το ανάθεμα των περισσοτέρων οπαδών του Ολυμπιακού πέφτει στον Τίμα αυτό το διάστημα. Ο λόγος είναι πολυσύνθετος, αφού το γεμάτο «3» και το κατά πολλούς ελλιπές «5», βάζει σε σκέψη και τον πιο αισιόδοξο φίλο των Πειραιωτών. Αρα ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Ο Τίμα..

Ο Λετονός πρέπει να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης στον σκληρό του δίσκο. Να τα καταλάβει ότι τον έχουν ανάγκη στον Ολυμπιακό και να αναπτερώσει το ηθικό του. Διαθέτει την σωματοδομή να είναι κυρίαρχος στο «3». Ας το δείξει παρακαλώ γιατί έρχεται και το ΟΑΚΑ που χρειάζονται όλοι.

ΥΓ1 Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Πόσα να τραβήξεις και εσύ από αυτόν; Πόσο να… κλάψεις μπας και πάρεις κάτι; Ο… βρυκόλακάς σου τόσα χρόνια είναι. Τι έκανε όμως και ο Βασίλης ε; 3 πόντους σε τρία δεκάλεπτα είχε. 13 πέτυχε στο τέταρτο. Μόνο αυτός…

 

ΥΓ2 Για να μην με πείτε εμπαθή έτσι; Και η ίδια η Ευρωλίγκα έστησε… γλέντι.

 

ΥΓ3 Μπράβο στον ΛεΝτέι, θέλει όμως και διάρκεια τώρα. Είχα γράψει χτες ότι είναι ένα crash test και για αυτόν. Και η βαθμολογία του ήταν πάνω από την βάση.

ΥΓ4 Πόσο πολύ θα κούμπωνε σε αυτόν τον Ολυμπιακό ο Ντάνι; Και ας μην ήταν καλά χτες. (μην δίνεται σημασία, είδα την εικόνα στο τέλος με τον εναγκαλισμό του με τον Σπανούλη, και με έπιασε).

ΥΓ5 8/24 τρίποντα. Πολλά ελεύθερα. Πρέπει να μπαίνουν και αυτά σιγά σιγά. Κρίμα η φοβερή λειτουργία στην επίθεση και το spacing.

ΥΓ6 Τι λατρεία είσαι ρε Σέρχι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ