Άφησέ μας πίσω σου Λευτέρη…

Άφησέ μας πίσω σου Λευτέρη…

Σε θυμόμαστε μόνο όταν ετοιμάζεσαι να ανέβεις στην κορυφή του βάθρου. Τότε τρομάρα μας, «μεταφέρουμε την συγκίνηση» από την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και της έπαρση της σημαίας. Να το ξέρεις Λευτέρη. Λιγότερες φορές έχουν προβληθεί οι αγώνες σου και πολύ περισσότερο οι απονομές. Όπως πουλάμε φτηνό οπαδιλίκι πουλάμε και φτηνό πατριωτισμό.

Δεν αξίζει να μας δίνεις σημασία. Δεν ζούμε μέσα στον αθλητισμό. Ζούμε στον παθογενή μικρόκοσμό του.  Χαλάμε τα συκώτια μας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι αντί να είμαστε ένας πυλώνας για την λύση των προβλημάτων του, είμαστε μέρος του. Αναπαράγουμε όλα τα στραβά και τα ανάποδά του, αντί να ορθώνουμε κριτικό λόγο και τεκμηριωμένες προτάσεις. Ετσι μοιραίοι κι άβουλοι όπως θα έλεγε κι ο ποιητής, πορευόμαστε και που να βρούμε χρόνο για σένα.

Σε θυμόμαστε μόνο όταν ετοιμάζεσαι να ανέβεις στην κορυφή του βάθρου. Τότε τρομάρα μας, «μεταφέρουμε την συγκίνηση» από την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και της έπαρση της σημαίας. Να το ξέρεις Λευτέρη. Λιγότερες φορές έχουν προβληθεί οι αγώνες σου και πολύ περισσότερο οι απονομές. Όπως πουλάμε φτηνό οπαδιλίκι πουλάμε και φτηνό πατριωτισμό. Είσαι απών από τα κείμενά μας , τα πρωτοσέλιδα τα αφιερώματα και εμφανίζεσαι ξαφνικά λίγες μέρες ή και λίγες ώρες πριν από τους αγώνες σου. Το μόνο καλό τώρα τελευταία, Λευτέρη είναι ότι η πολιτική ηγεσία περιορίζεται σε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και δεν σκάει μύτη στα αεροδρόμια, λιγωμένη από την δόξα και την πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητά σου.

Δεν υπάρχει πλήθη να αλαλάζουν όταν κάνεις τις προσπάθειες σου. Ακούγεται μόνο η φωνή του προπονητών και κάποιων συναθλητών σου. Δεν βοηθάς κι εσύ Λευτέρη. Δεν κάνεις δηλώσεις ότι θα κατατροπώσεις τους αντιπάλους σου, ότι οι κριτές δεν σε κρίνουν στα ίσα. Ακόμα και για τον τραυματισμό σου δεν είπες πολλά πράγματα. Κυρίως δεν τον επικαλέστηκε σαν δικαιολογία εκ των προτέρων. Είσαι αλλόκοτος για τα μέτρα μας και τις συνήθειές μας. Αύριο-μεθαύριο θα σε θυμηθούν τα «πρωινάδικα» και τα «μεσημεριανάδικα» της ιδιωτικής τηλεόρασης και θα πάρουν τους δρόμους να βρουν συγγενείς σου για να τους βάλουν το μικρόφωνο στο στόμα.

Αυτά γι καμιά εβδομάδα. Μετά από αυτή θα είσαι μόνος. Εσύ, οι στενοί συνεργάτες σου και ένας ώμος εγχειρισμένος που ευχόμαστε να αποκατασταθεί και να σου επιτρέψει να επιστρέψεις πιο δυνατός. Ελάχιστοι μπορούν τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι είναι έλληνας ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο αυτά τα χρόνια.  Λευτέρη δεν σου αξίζουμε. Είμαστε μέσα στην εγχώρια αθλητική- ποδοσφαιρική μιζέρια, χωμένοι. Μην μας οικτίρεις αλλά προσπέρασέ μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ