Ξένοι αστυνομικοί στα γήπεδα

Ξένοι αστυνομικοί στα γήπεδα

Μετά τα γεγονότα στη Πάτρα ο Κώστας Καίσαρης κάνει την εξής επαναστατική πρόταση. Να αναλάβουν τη τήρηση της τάξης στα γήπεδα, το FBI και η Ιντέλιτζεντ Σέρβις.

ΣΤΑ καλά καθούμενα, τα κάνανε όλα λίμπα οι πολιτσμάνοι στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Ντου στην εξέδρα, ξύλο με τα γκλοπ κι αβέρτα δακρυγόνα. Με ποια αφορμή; Με ποια αιτία; Με το τίποτα. Ευκαιρία βρήκανε, να προπονηθούνε. Να εξασκηθούν. Για να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση. Και να ρίξουνε όσα δακρυγόνα είχανε στοκ. Αν δεν ξεμουδιάσει ο αστυνομικός, θα σκουριάσει. Πως θα διατηρηθεί σε φόρμα για να αντιμετωπίσει τους κακοποιούς; Το οργανωμένο έγκλημα; Και πότε θα ξαναβρίσκανε τόσο πολύ κόσμο, στο γήπεδο της Παναχαϊκής; Στα ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Καραϊσκάκη και τον Αήττητο Σπατών του Σούλη Παπαδόπουλου; Τρεις κι ο κούκος θα είναι στο γήπεδο. Είδανε γεμάτες τις εξέδρες και μπουκάρανε. Χυμήξανε, σε φοιτητές και γυναικόπαιδα και που σε πονεί και που σε σφάζει.

ΓΙΑ ελληνική αστυνομία μιλάμε. Ούτε για το FBI πρόκειται ούτε για την Ιντέλιτζεντ Σέρβις. Και για να πάρεις χαμπάρι, πόσο ψηλά τη έχει τη Αστυνομία ο Αλέξης, την Όλγα τη Γεροβασίλη έβαλε στο κουμάντο και τη Κατερίνα τη Παπακώστα. Γελάει ο κόσμος. Με την ελληνική αστυνομία βέβαια, να έχει άλλες δουλειές ν ασχοληθεί. Άλλες είναι οι προτεραιότητές της. Μία πρόχειρη ματιά, στο πρόσφατο αστυνομικό δελτίο, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές:

-Δύο αστυνομικοί, σε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας στη Καλαμάτα.
-Αστυνομικός στη Σάμο διακινούσε αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα.
-Αστυνομικός μέλος σπείρας που λήστευε αλλοδαπούς συνελήφθη στη Νίκαια.

Εγκληματική οργάνωση στη βόρεια Ελλάδα διευκόλυνε τη παράτυπη είσοδο αλλοδαπών. Συνελήφθησαν από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων δύο αστυνομικοί.

ΤΙ καταλαβαίνεις, εσύ που διαβάζεις; Καταλαβαίνεις, ότι δεν υπάρχει νταραβέρι, δεν υπάρχει κόλπο, που να μην έχει έναν αστυνομικό μέσα. Τουλάχιστον. Άλλες φορές περισσότερους. Δεν ξεκινάει δουλειά, χωρίς αστυνομικό. Η καθημερινότητα για την αστυνομία είναι ρουτίνα. Για να μην πω, αγγαρεία. Να περάσει η βάρδια, να ξεμπερδέψουνε, να σηκωθούνε να φύγουνε. Σιγά που θα κάτσει να εκτιμήσει τη κατάσταση, ο κάθε φορά υπεύθυνος για τη τήρηση της τάξης, στο κάθε γήπεδο. Με ποια γνώση, με ποια κατάρτιση, με ποια εμπειρία; Τι μπορεί να ξέρει από γήπεδα ο Κλαπανάρας ο αξιωματικός, στη Λαμία, αν αύριο πάνε τρεις χιλιάδες ΠΑΟΚτζηδες; Όσο ήξερε κι αυτός της Πάτρας που έστειλε τα ΜΑΤ στις εξέδρες. Και με το παραμικρό, αβέρτα δακρυγόνα. Λες και υπάρχει κάποιος Τζοχατζόπουλος η Παπαντωνίου στο νταραβέρι. Κι έχει δώσει οδηγία να εξαντλούνται πάση θυσία τα αποθέματα. Για να αγοράζουνε συνεχεία, καινούργιες παρτίδες.

ΔΥΟ γαϊδουριών άχυρο να μοιράσουνε δεν μπορούνε. Ορμάνε με το παραμικρό, επί δικαίων και αδίκων. Αδιάκριτα. Κι όποιον πάρει ο χάρος. Ποια είναι η λύση; Απλή. Απλούστατη. Όπως ήρθανε ξένοι διαιτητές και παίζονται τα ντέρμπι στο σπαθί και βλέπει ο κόσμος μπάλα, να έρθουν και ξένοι αστυνομικοί. Όπως οι Ελληνες διαιτητές σφυρίζουν πλέον Κομπότης-Κούγιας και Πετράλώνα-Καλαμάκι, έτσι και οι Ελληνες αστυνομικοί. Να ρυθμίζουνε τη κυκλοφορία όταν χαλάνε τα φανάρια. Να κουβαλάνε τους κρατούμενους με τις κλούβες. Στα εύκολα. Στα δύσκολα να αναλαμβάνουν η Ιντερπόλ το FBI και η Ιντέλιτζεντ Σέρβις. Στα γήπεδα, στα παιχνίδια υψηλού κινδύνου οι αστυνομικοί να είναι ξένοι. Κι όποιος τολμάει ας κουνηθεί.

Στη μουσική επιλογή Blues Wire-Hurt

https://www.youtube.com/watch?v=o5tfaha4brg

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ