Ολυμπιακός : Δεν αρκούν μόνο οι νίκες

Ολυμπιακός : Δεν αρκούν μόνο οι νίκες

Στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις δεν σταματούν στις νίκες, ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως η Κέρκυρα. Μπορεί να επέστρεψε, περιμένοντας απόψε την ΑΕΚ, στην κορυφή όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα στα οποία δεν έχει βρει απαντήσεις ο Λεμονής.

Χρειάστηκε να παίξει κορώνα-γράμματα για να δει έναν κανονικό Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Χρειάζεται να φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να δει αντίδραση από την ομάδα του. Ο Τάκης Λεμονής, περί ου ο λόγος, ξέρει πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός δεν «κουμαντάρεται» εύκολα. Πόσο δε μάλιστα μια ομάδα που έχει περάσει από κρίση, έχει δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα και βρίσκεται σε αυτή ως ο άνθρωπος που καλείται να βρει λύσεις για να τον οδηγήσει στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Στην Κέρκυρα είδαμε δύο… Ολυμπιακούς. Τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου, από τους χειρότερους φετινούς και τον Ολυμπιακό του δευτέρου 45λεπτου, από τους καλύτερους. Είδαμε για ένα 45λεπτο να χάνεται στο βροχερό τερέν της Κέρκυρας και να πηγαίνει και ευχαριστημένος στα αποδυτήρια με το 1-0 εις βάρος του.

Είδαμε τον Λεμονή να διορθώνει τα λάθη στις επιλογές του και να ρισκάρει για πρώτη φορά τόσο πολύ και άμεσα από την στιγμή που ανέλαβε φέτος την ομάδα βάζοντας Μάριν και Τζούρτζεβιτς και γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2 για να έρθει η ανατροπή και το εύκολο τελικά διπλό με 1-3.

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη και η επιστροφή στην κορυφή μετά από 12 αγωνιστικές, την ώρα βεβαίως που η ΑΕΚ παίζει απόψε και αν κερδίσει που είναι το λογικό τον ξεπερνάει για ένα βαθμό, είναι μια σημαντική παράμετρος.

Το ζητούμενο όμως είναι κατά πόσον η νίκη αυτή μπορεί να επουλώσει τις «πληγές» που υπάρχουν μέσα στην ομάδα. Κατά πόσον τελικά ο Λεμονής μπορεί να βρει τις λύσεις και μπορεί να είναι αυτός που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Αν θα δούμε τις απαντήσεις στο γήπεδο θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι πως ο Λεμονής έως τώρα παραλαμβάνοντας μια ομάδα με σοβαρά κενά και προβλήματα έχει μεν μπορέσει να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση, έχει όμως συνάμα και πολλά ανοικτά «μέτωπα» στα οποία δεν έχει τις απαντήσεις.

Στον Ολυμπιακό ως γνωστόν δεν αρκούν μόνο οι νίκες. Οι απαιτήσεις του κόσμου, και όχι μόνο, δεν σταματούν μόνο σε αυτές ειδικά σε ματς απέναντι σε ομάδες όπως η Κέρκυρα. Όλοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις από έναν Ολυμπιακό που ναι μεν ξαναλέω έχει προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεται ο Λεμονής που παρέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν δικιά του όμως δεν έχει καταφέρει στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της να μεταφέρει την σιγουριά πως αυτός μπορεί να την οδηγήσει στην επιτυχία, που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του τίτλου.

Τα αποδυτήρια στο Ρέντη ήταν πάντα δύσκολα για όλους τους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού. Και αν ο προπονητής δεν τα ελέγχει ή αν δεν έχει καταφέρει να βρει μια φόρμουλα για να ισορροπεί η κατάσταση τότε η πορεία δύσκολα αλλάζει. Οι νίκες σίγουρα βοηθάνε, πόσο δε μάλιστα όταν είναι συνεχόμενες και όταν οδηγούν στην κορυφή. Από μόνες τους όμως δεν αρκούν. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να γίνει ξανά ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Αν δεν μπορέσει να βρει τις ισορροπίες που επιβάλλεται να υπάρχουν στον πιο δύσκολο και απαιτητικό σύλλογο της Ελλάδας ο Λεμονής τότε δύσκολα θα πάρει σε διάρκεια αυτά που πρέπει από τους παίκτες του.

Ο Μάρκο Μάριν φρόντισε να το δείξει στον Λεμονή με την κίνηση του μετά το γκολ που πέτυχε. Η νίκη «σφραγίστηκε» με το γκολ του Γερμανού που μπήκε στην επανάληψη και άλλαξε την ροή του αγώνα μαζί με τον Τζούρτζεβιτς όμως φανέρωσε και το πρόβλημα που δεν μπορεί ακόμη να λύσει ο Λεμονής. Πρόβλημα στα εσωτερικά της ομάδας που αν δεν λύσει θα τον ξεπεράσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ