Πήρε την… ασίστ, αλλά θέλει και «αερόσακο»!

Πήρε την… ασίστ, αλλά θέλει και «αερόσακο»!

Κόντρα στον Άρη ο Ολυμπιακός θα βρει τους διαδρόμους, όμως θα δεχτεί και την πίεση!

Όταν ακολουθείς στην κούρσα κοιτάς πρώτα από όλα τι θα κάνεις εσύ και μετά οι αντίπαλοί σου.  Προφανώς και εξαρτάσαι από τα αποτελέσματα των άλλων, αλλά προέχουν πάντα οι δικές σου επιδόσεις.

Σε αυτήν την αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζει τελευταίος, γνωρίζοντας τις ισοπαλίες στα παιχνίδια του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, συνεπώς του δίνεται η… ασίστ να μειώσει τη διαφορά, αρκεί να επικρατήσει του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η αποστολή του βέβαια μόνον εύκολη δεν θα είναι, καθώς θα βρει απέναντί του μία ομάδα με ειδικό βάρος φανέλας, λόγω της εξαιρετικά σημαντικής  διαδρομής της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κι ας πέρασε την περιπέτεια του υποβιβασμού.

Ακριβώς εξαιτίας της συγκεκριμένης «βαρύτητας» ο Άρης δεν είναι ομάδα που θα μείνει μπροστά από την περιοχή του και θα επιδιώξει να καταστρέψει το παιχνίδι. Τον είδαμε να προσπαθεί να παίξει «κανονικό» ποδόσφαιρο και στα ματς με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κι ας γνώρισε τις ήττες-στο ΟΑΚΑ μάλιστα έφτασε στη συντριβή.

Αυτό για τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι ναι μεν θα βρει περισσότερους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, κάτι που δεν του προέκυψε για παράδειγμα στο προηγούμενο 90λεπτο με τον Απόλλωνα, όμως θα πρέπει να έχει και ασφάλεια στην άμυνά του, κάτι που δεν του ήταν τόσο απαραίτητο στον αγώνα με την ομάδα του Ματζουράκη.

Ο Μαρτίνς πήρε στην αποστολή και τον Χασάν αν και υπό κανονικές συνθήκες τον υπολογίζει για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Ντουντελάνζ, από τη στιγμή που ο Μάνος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Κι αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο Έλληνας επιθετικός μπορεί να βρεθεί από την αρχή στην ενδεκάδα και να μην έρθει από τον πάγκο, όπως συνέβη με τον Απόλλωνα, εναντίον του οποίου βρήκε το γκολ στο 89’.

Ο Χριστοδουλόπουλος είχε το προβάδισμα λόγω «εκτάκτου ανάγκης» για την κορυφή της επίθεσης, αλλά τώρα μπορεί να παίξει και πάλι στην άκρη, ενώ για πρώτη φορά ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στην αποστολή όλους τους πλάγιους μπακ-ίσως να έχει κάτι στο μυαλό του.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την επίθεση θα πρέπει να λειτουργήσει για τον Ολυμπιακό και ο «αερόσακος» της άμυνας, κάτι που δεν το είδαμε να συμβαίνει στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ και αυτό το πλήρωσε η ομάδα του.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αν είχε πάρει μόνον το ματς με τον δικέφαλο του βορρά, τότε θα ήταν διαφορετική η κουβέντα, όμως στο ποδόσφαιρο όπως και πουθενά αλλού δεν μπορείς να πορευτείς με τα «αν». Το αποτέλεσμα είναι που μετράει γιατί αυτό γράφει και την ιστορία και όχι η καλή εικόνα την οποία δεν θυμάται κανείς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ