Μπορεί, αλλά όχι έτσι

Μπορεί, αλλά όχι έτσι

Ο τίτλος έχει ακόμα πολύ δρόμο και η ΑΕΚ σαφέστατα μπορεί να τον κατακτήσει ξανά, αρκεί να μην επαναλάβει εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Που ήταν με διαφορά η χειρότερη φετινή της.

Στο ματς που η ΑΕΚ κλήθηκε να δείξει καρδιά πρωταθλήτριας και να πάρει μια νίκη, που θα μετρούσε… διπλή, απογοήτευσε. Η Ένωση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ, μένοντας στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Το λυπηρό για την ΑΕΚ δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα και η νοοτροπία της μέσα στο ματς.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν σκιά του γνωστού εαυτού τους, άνευροι, με λάθος επιλογές και ασύνδετοι. Τακτικά φάνηκε να μην έχουν υπολογίσει σωστά τον αντίπαλό τους, που χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία έφερε το ματς στα μέτρα του. Κι αν ήταν πιο έμπειρος ή το πίστευε παραπάνω, θα έπαιρνε και τη νίκη.

Από την άλλη η ΑΕΚ, με γεμάτο πια το ρόστερ της και μοναδική απουσία τον Μπακασέτα, αδυνατούσε όχι μόνο να κάνει τελική, αλλά να κυκλοφορήσει με αξιώσεις την μπάλα.

Ο Δικέφαλος από ένα σημείο και μετά προσπαθούσε να δημιουργήσει μονάχα μέσω κάποιων ατομικών προσπαθειών. Χωρίς φυσικά αποτέλεσμα, αφού το νεανικό και καλοδουλεμένο σύνολο των «πράσινων» είχε απαντήσεις απέναντι σε αυτό το πλάνο. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν αυτό το 0-0 να δείχνει μάλλον κολακευτικό για την ΑΕΚ, που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, από αυτές που δεν την παίρνει να χάνει έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.

Αν προκύπτει κάτι θετικό από μεριάς Ένωσης, αυτό είναι για μένα το πώς διαχειρίστηκε ο οργανισμός της πρωταθλήτριας το αποτέλεσμα του Σαββάτου. Από τον Ουζουνίδη και τους παίκτες μέχρι τη διοίκηση, άπαντες αντιμετώπισαν σαν ήττα αυτή την ισοπαλία. Χωρίς να ψάξουν δικαιολογίες ή να επιχειρήσουν να χρυσώσουν το χάπι. Έτσι πρέπει να το δει η ΑΕΚ προκειμένου το πάθημα να γίνει μάθημα. Προκειμένου να γίνει αντιληπτό πως περιθώρια για τέτοιες εμφανίσεις δεν υπάρχουν.

Ο τίτλος έχει ακόμα πολύ δρόμο και η ΑΕΚ σαφέστατα μπορεί να τον κατακτήσει. Όχι όμως έτσι. Όχι όμως με αυτή την εικόνα. Τα αίτια αυτής της εμφάνισης αρμόδιοι να τα αναζητήσουν και να τα διορθώσουν είναι ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του. Εκείνοι ανέβασαν τις προσδοκίες, εκείνοι έδειξαν ποιες είναι οι πραγματικές τους δυνατότητες και εκείνοι βαρύνονται και από την ευθύνη, του κυριακάτικου «ναυαγίου».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ