Και ο Θρύλος την δουλειά του

Και ο Θρύλος την δουλειά του

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε απλά στο Βικελίδης μια σπουδαία ομάδα, έδειξε βελτίωση σε όλους τους τομείς και κέρδισε και παίκτες για την συνέχεια. Πολλά τα κέρδη, το μικρότερο είναι η μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Ο καθένας την δουλειά του έγραφα παραμονές του αγώνα στο Βικελίδης και το σημαντικό είναι πως ο Ολυμπιακός έκανε με τον καλύτερο τρόπο την δική του δουλειά. Από τον Μαρτίνς μέχρι τον τελευταίο ερυθρόλευκο που αγωνίστηκε. Από τον κορυφαίο Νάτχο που μπήκε στο 58΄και έκανε κατευθείαν την διαφορά έως τον Φορτούνη που έχασε την… άχαστη ευκαιρία στο 5΄ και παρότι δεν ήταν σε καλή βραδιά δεν σταμάτησε να προσπαθεί μέχρι το 87΄που αντικαταστάθηκε από τον Τοροσίδη, ο Ολυμπιακός έβγαλε στο χορτάρι στοιχεία που επιβάλλεται να έχει. Έπαιξε με πάθος, έπαιξε με σωστό πλάνο, απείλησε, είχε την υπομονή που έπρεπε και όταν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μπόρεσε εύκολα να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα.

Δεν είχε την τραγική και… ανέμελη εικόνα που παρουσίασε στο Ηράκλειο. Δεν είχε την αφέλεια των τελευταίων λεπτών που έδειξε στο ΟΑΚΑ χάνοντας το διπλό στο 90΄ από τον «τούρμπο» Μπακασέτα, δεν είχε ούτε την δυσκολία που παρουσίασε στο ματς με τον Απόλλωνα που χρειάστηκε να φτάσει στο 90΄ για να επικρατήσει.

Ο Ολυμπιακός στο Βικελίδης παρουσίασε βελτίωση και αυτό μετράει πολύ γιατί δείχνει πως το πράγμα στην δημιουργία μιας νέας ομάδας πηγαίνει μπροστά. Και έτσι οφείλει να συνεχίσει στα ματς με Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό, με νίκες και καλές εμφανίσεις.

Έχοντας μπει πλέον στον Νοέμβριο γίνονται όλο και πιο κατανοητές οι επιλογές του Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος κατασταλάζει πλέον στο βασικό του σχήμα, αναθεωρεί απόψεις για παίκτες που στην αρχή της σεζόν δεν έδειχναν πράγματα και ανεπηρέαστος επιλέγει αυτούς που πιστεύει πια περισσότερο. Η επιστροφή του Μπουχαλάκη στην ενδεκάδα, του Σισέ (που ήταν εξαιρετικός μαζί με τον Κούτρη) στο κέντρο της άμυνας, του Σα κάτω από τα γκολπόστ είναι επιλογές που ο Μαρτίνς έχει σκεφτεί πολύ και μετά από τους αγώνες που προηγήθηκαν και βεβαίως τις πολλές προπονήσεις έχει κατασταλάξει.

Στην πορεία θα φανεί αν δικαιωθεί για τις επιλογές του. Το ζητούμενο όμως δεν είναι ποιοι θα παίζουν, αλλά αυτοί που παίζουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Την δουλειά που έκανε στο Βικελίδης ανεπηρέαστος από όλα όσα «όμορφα» συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας τον Ολυμπιακό στο κέντρο του… στόχαστρου.

Όσο ο Ολυμπιακός δημιουργεί τις βάσεις για κάτι σπουδαίο με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια τόσο οι… απέναντι θα ψάχνουν τρόπους, θα αγχώνονται, θα ανακαλύπτουν κ.λ.π. Όσο ο Ολυμπιακός θα τους έχει στην… άκρη και θα συνεχίζει να κάνει την δουλειά του τόσο το κέρδος θα μεγαλώνει για τον ίδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ