Μια νίκη – χίλια κέρδη για τον Ολυμπιακό

Μια νίκη – χίλια κέρδη για τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι δεν κέρδισαν μόνο τον Άρη στο Βικελίδης. Κέρδισαν πολλά ακόμα πράγματα στην προσπάθεια που κάνουν για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έδειξαν τις τελευταίες μέρες αλλά και στο γήπεδο πόσο ήθελαν αυτή τη νίκη.

Η νίκη του Ολυμπιακού στο Βικελίδης ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Τόσο γιατί οι πειραιώτες κατάφεραν να μειώσουν την απόσταση που τους χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας όσο και για μια σειρά από άλλους λόγους, καθώς η ομάδα του λιμανιού «κουβαλούσε ένα πρέπει στην πλάτη» πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, Ένα «πρέπει» που είχε να κάνει με τα αποτελέσματα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μια μέρα πριν από την μάχη των πειραιωτών στο Βικελίδης, γιατί ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των δύο δικέφαλων. Δεν κέρδισε όμως μόνο τον Άρη ο Ολυμπιακός. Κέρδισε πολλά ακόμα πράγματα.

1.Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους ότι ξεπέρασαν με νίκη το εμπόδιο του Άρη, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που «χτίζεται» την φετινή σεζόν. Οι παίκτες του μίλησαν τις δύο τελευταίες μέρες. Κουβέντιασαν και με τον προπονητή τους. Και είπαν ότι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη σ’ αυτό το ματς. Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για την ψυχολογία της νέας ομάδας που χτίζει ο Ολυμπιακός, ότι οι ερυθρόλευκοι το είπαν και το έκαναν σε μια δύσκολη έδρα.

2.Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να διατηρεί το μηδέν στα μετόπισθεν και οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη στο Βικελίδης έχοντας γκολκίπερ και στόπερ σε εξαιρετική βραδιά. Μεγάλη υπόθεση λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά το μηδέν στην άμυνα. Και είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι ο Σισέ έκανε μια αρχηγική εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη. Μαγκιά του γιατί ήταν συγκεντρωμένος και απέφυγε τα λάθη. Αυτόν τον Σισέ έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

3.Ο σέντερ φορ χρειάζεται γκολ για να βρει την αυτοπεποίθηση του και είναι μεγάλο κέρδος για τους ερυθρόλευκους ότι ο Χασάν βρήκε δίχτυα, με την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Ο Αιγύπτιος βρήκε μια μόνο φάση για να ξεφύγει από τους στόπερ του Άρη. Το έκανε και σκόραρε. Ένα εύκολο γκολ (σε ότι αφορά την εκτέλεση του Αιγύπτιου και όχι την δημιουργία) που τόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό.

4.Επιβεβαιώνεται με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι ο Ολυμπιακός έχει στο έμψυχο δυναμικό του έναν εξαιρετικό μέσο. Ο Μπίμπαρς Νάτχο «ξεδίπλωσε» και στο Βικελίδης τις ηγετικές του ικανότητες και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επικράτηση των πειραιωτών. Ο Ισραηλινός επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι της ομάδας του πως είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό, δίνοντας ηρεμία στην επιθετική ανάπτυξη των ερυθρόλευκων.

5.Ήταν επίσης πολύ σημαντική νίκη και για τον προπονητή των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος μίλησε στους παίκτες του την Παρασκευή στο Ρέντη. Χωρίς φωνές. Με ήρεμο τρόπο θέλοντας να τους εμπνεύσει για την συνέχεια. Ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό και για τον 48χρονο τεχνικό ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει από την Θεσσαλονίκη έχοντας κατακτήσει τρεις βαθμούς. Ήθελε πολύ αυτή τη νίκη ο Μαρτίνς για πολλούς λόγους. Και είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά το τέλος του αγώνα, βλέποντας την ομάδα του να τα δίνει όλα στην «μάχη» με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τον στόχο του στο ματς με τον Άρη και τώρα καλείται να «χτίσει» πάνω στις νίκες που έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα. Με Ντούντελανζ, Απόλλωνα, Παναχαϊκή και τώρα Άρη. Καλείται να είναι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια που ακολουθούν και τα οποία είναι δύσκολα, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι την Πέμπτη είναι το εντός έδρας ματς με τη Ντουντελάνζ και ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ