Βρήκε τους ηγέτες και για την άμυνα!

Βρήκε τους ηγέτες και για την άμυνα!

Μπορεί ο Χασάν να έδωσε το γκολ στον Ολυμπιακό, όμως οι Ζοσέ Σα και Σισέ κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν!

Όπως το περιμέναμε πήγε το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αν θυμάστε σας είχαμε προϊδεάσει ότι ο Ολυμπιακός αν ήθελε να νικήσει-όπως και το πέτυχε-θα έπρεπε εκτός από το σκοράρει να διαθέτει και «αερόσακο» στην άμυνά του.

Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν την απόσταση που τους χωρίζει από την κορυφή όχι μόνον επειδή ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά τη φάση-σεμινάριο που του δημιούργησαν οι Νάτχο και Κούτρης, αλλά και γιατί κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους.

Σε αυτό συνετέλεσαν τα μέγιστα ο Ζοσέ Σα και ο Παπέ Σισέ. Όχι ότι και οι άλλοι της παρέας (Ομάρ, Βούκοβιτς, Κούτρης) δεν είχαν σημαντική συνεισφορά, όμως αυτοί οι δύο ξεχώρισαν, όπως το διαπιστώσαμε όλοι μας. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας μπήκε «αθόρυβα» και στα ματς του πρωταθλήματος και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δικαίωσε την επιλογή του Μαρτίνς, καθώς στο πρώτο μισό της αναμέτρησης πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις σε φάσεις όπου ο Άρης προσπαθούσε να πάρει τα ηνία στο σκορ και αν το κατάφερνε, τότε η αποστολή του Ολυμπιακού  θα αποκτούσε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Και στο δεύτερο μέρος, όταν οι κόκκινοι δέχθηκαν μόλις μία τελική προσπάθεια από τον αντίπαλό τους (έναντι πέντε στο ξεκίνημα του ματς), ο Παπέ Σισέ απέκρουε όλα τα γεμίσματα λες και έπαιζε… τένις! Κατευθείαν μακριά η μπάλα, αρκετές φορές κι εκτός αγωνιστικού χώρου για να μην υπάρχει το ρίσκο να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στους επιθετικούς και μάλιστα σε (πιο) ανοργάνωτη άμυνα.

Βρήκε ηγέτες και στην άμυνά του ο Ολυμπιακός κάτι που του είχε λείψει στα προηγούμενα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, όταν παραβιάστηκε από μία φορά η εστία του και το κόστος ήταν μεγάλο. Και ο Σισέ μπήκε μάλλον από το… παράθυρο στην ενδεκάδα, αφού στους προηγούμενους αγώνες έδειχνε να κερδίζει τη θέση δίπλα στον Βούκοβιτς ο Μεριά, από τη στιγμή μάλιστα που ο Σενεγάλος είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του στο «μπλακ άουτ» που είχε προκύψει για τους κόκκινους στο Μιλάνο-στον επίλογο του 90λεπτου.

Ο Μαρτίνς δεν «καίει» κανέναν παίκτη, γιατί και τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν προσπαθείς να φτιάξεις καινούργια ομάδα.  Κατά τα άλλα, μας είναι γνωστό ότι ο Νάτχο ξέρει καλά την… τέχνη και κάποτε θα πήγαινε στην… άκρη ο Φορτούνης για να χωρέσει στην ενδεκάδα κι άλλος μαέστρος. Στην προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας είχε βγει ο Μάριν στα πλάγια, όμως τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά του Κώστα, πόσο μάλλον όταν είδαμε τον Ισραηλινό να οργανώνει καλύτερα το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να δημιουργεί αυτός τη φάση που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Άρη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ