Άρης : Δεν ξέρει να μη χάνει, πρέπει να θυμηθεί πώς νικά

Άρης : Δεν ξέρει να μη χάνει, πρέπει να θυμηθεί πώς νικά

Ο Άρης δεν απέφυγε καμία ήττα σε μοιρασμένο ματς επαναλαμβάνοντας λάθη που κοστίζουν.

Ο Άρης νικάει μόνον όταν αυτό είναι… αναπόφευκτο μέσα στο γήπεδο. Όταν έχει 60% κατοχή της μπάλας, διπλάσιες τελικές από τον αντίπαλό του. Στα υπόλοιπα ματς, όταν μπορεί και να μη χάσει, δεν ξέρει πώς να αποφύγει την ήττα ή όταν υστερεί όπως στο δεύτερο μισό με την ΑΕΚ, διασύρεται κιόλας.

Χωρίς να είμαι υπερβολικός, πιστεύω, στα ματς με Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και απόψε με τον Ολυμπιακό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε κατ’ ελάχιστον να έχει ισοπαλίες. Για να μην πω ότι τουλάχιστον στα ματς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ θα μπορούσε και να νικήσει.

Αλλά δεν έγινε και το κλαμπ είναι εμφανέστατα σε αμηχανία και πίεση, γιατί με «αν» δεν γίνεται τίποτα.

Σε αμηχανία γιατί σε όλους αρέσει το πλάνο, αρέσει η μεταμόρφωση σε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, που ψάχνει απέναντι σε όλους και ανεξάρτητα από την έδρα, πρώτα να κυριαρχήσει και μετά να νικήσει.

Και σε πίεση γιατί μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, τα εκτός έδρας ματς με Απόλλωνα και ΟΦΗ, σίγουρα πάντως αυτό με τον Απόλλωνα που προηγείται της διακοπής, είναι ο πρώτος «τελικός» της χρονιάς, απέναντι σε μια ομάδα με ένα μόλις πόντο στο σακούλι της, για να αλλάξει το μομέντουμ και να εξατμιστούν οι υδρατμοί της πίεσης στο κιτρινόμαυρο καζάνι.

Σέβομαι την ποιότητα όλων των ομάδων που κοστίζουν πολλαπλάσια του Άρη, αλλά επειδή δεν παίζουν μόνο τα λεφτά μπάλα, έχω και απόψε τις ίδιες παρατηρήσεις με τις προηγούμενες ήττες στο σετ των ντέρμπι, μιας και ο προπονητής μίλησε για επιμονή στη δουλειά: Ο Άρης δεν μπορεί να πατήσει περιοχή από τον άξονα κι αυτό τον κάνει προβλέψιμο σε σχέση με τους δυο εξτρέμ του, στους οποίους ασκείται μέγιστη πίεση και σε όλα τα ματς πέφτουν σε απόδοση από ημίχρονο σε ημίχρονο.

Έτσι, κατά συνέπεια, δεν έχει και πολύ στο παιχνίδι τον επιθετικό του. Τι απομένει; Ατομικές ενέργειες και στημένες μπάλες.

Αμυντικά, κάθε φορά συλλαμβάνεται, τουλάχιστον σε μια φάση, αμυντικά αδιάβαστος: Το γκολ που δίνει τη νίκη στον ΠΑΟΚ έρχεται με τρεις πάσες σε αλλαγή κατοχής στο κέντρο. Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ έρχεται με οκτώ παίκτες του Άρη μπροστά από τη μπάλα και δεν γίνεται ένα φάουλ για να μην τρέξει 70 μέτρα χωρίς αντίπαλο ο Μπογέ.

Και απόψε, μια διαγώνια μακρινή του Νάτχο, βρίσκει τον Κούτρη, αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να διέρχεται αφύλαχτη διάβαση στη δεξιά πλευρά της περιοχής και να σερβίρει στο Χασάν.

Δίνω δίκιο στον Ερέρα στο «είμαστε νέα ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε με επιμονή στο πλάνο για να βελτιωθούμε». Απόλυτο δίκιο έχει. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να τη δούμε αυτή τη βελτίωση. Και εφόσον μετά από τον Απόλλωνα έχει και διακοπή, άρα και χρόνο για βελτίωση (που θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς με την επιστροφή του Βέλεθ) η άμεση ευκαιρία είναι η Ριζούπολη.

Οι ομάδες μεγαλώνουν με τη δουλειά αλλά και με τις νίκες. Ο Άρης οφείλει να το θυμίσει στον εαυτό και το κοινό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ